Så här återställer du äldre versioner av filer

Uppdaterat Feb 12, 2024
person icon

I den här artikeln beskrivs en funktion som är tillgänglig för alla Dropbox-användare, om inget annat anges.

Dropbox behåller ögonblicksbilder av alla ändringar som gjorts i filer i ditt Dropbox-konto, beroende på planens versionshistorik:

• Dropbox Basic-, Plus- och Family-konton kan återställa filversioner som skapats de senaste 30 dagarna.
  • I Dropbox Professional, Essentials, Standard och Business kan man återställa alla filversioner som gjorts under de senaste 180 dagarna.
  • I Dropbox Advanced, Business Plus och Enterprise kan man återställa alla filversioner som gjorts under de senaste 365 dagarna.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enklare att hantera dokumentens versionshistorik.

Så här återgår du till en äldre filversion

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över namnet på filen och klicka på "" (ellips).
  3. Välj Versionshistorik.
  4. Välj version att förhandsvisa.
  5. Klicka på Återställ till den här versionen på den versionen du vill återskapa till. Filen kommer att öppnas i helskärm.
  6. Klicka på Återställ till den här versionen uppe till höger. Samma fil kommer att ersättas av den äldre versionen – namnet förblir detsamma.

Den återskapade filen kommer direkt att finnas tillgänglig på dropbox.com och i klienten när synkningen är klar.

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Leta upp filen du vill visa en tidigare version av.
  3. Högerklicka på filnamnet.
  4. Klicka på Versionshistorik.
  5. Välj version att förhandsvisa.
  6. Klicka på Återställ till den här versionen på den versionen du vill återskapa till. Filen kommer att öppnas i helskärm.
  7. Klicka på Återställ till den här versionen uppe till höger. Samma fil kommer att ersättas av den äldre versionen – namnet förblir detsamma.

Den återskapade filen kommer direkt att finnas tillgänglig på dropbox.com och i klienten när synkningen är klar.

highlight icon

Obs! Om dina filer saknas eller om du har ett stort antal filer att återställa kan du läsa om hur du hittar eller återskapar saknade eller skadade filer.