Instellingen voor Dropbox-account beheren

Bijgewerkt Dec 14, 2023

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor alle Dropbox-gebruikers.

In dit artikel wordt besproken hoe je accountinstellingen op dropbox.com beheert. Accountinstellingen bevatten geen apparaatspecifieke voorkeuren voor de Dropbox desktop-app. Meer informatie over wijziging van voorkeuren voor de desktop-app.

De instellingen voor je Dropbox-account worden online beheerd en zijn van toepassing op elke browser en elk apparaat dat je gebruikt met Dropbox. De opties variëren afhankelijk van je abonnement, maar omvatten:

• Profiel en voorkeuren
  • Abonnementen en facturering
  • Wachtwoorden, apparaten en beveiliging
  • Meldingen, gekoppelde apps en abonnementspecifieke functies

De accountinstellingen openen

De instellingen voor je Dropbox-account openen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen. Je kunt via de tabs bovenaan de pagina naar verschillende soorten instellingen gaan. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende tabbladen en instellingen.
highlight icon

Algemeen

Basisgegevens
Eerst moet je je profielfoto, naam en e-mailadres toevoegen of bijwerken. Als je Dropbox Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus of Enterprise gebruikt, heb je mogelijk ook de mogelijkheid om een secundair e-mailadres toe te voegen en je werkaccount en persoonlijke account te koppelen.

Informatie over waar je werkt
Als je een Dropbox Standard-, Essential-, Business-, Advanced-, Business Plus- of Enterprise-abonnement hebt, kun je de naam van je functie toevoegen, plus de naam en grootte van je organisatie.

Voorkeuren
Stel je taal-, datum- en tijdvoorkeuren in en kies of je toegang wilt tot onze nieuwste functies met Dropbox vroegtijdige toegang. Je kunt ook handmatig toegevoegde contactpersonen wissen, de Dropbox-systeemextensie inschakelen en online-only bestanden en mappen gebruiken

Functies
Als je een betaald Dropbox-abonnement hebt, heb je mogelijk ook opties om bepaalde functies in te schakelen of te openen, zoals Dropbox Passwords en Dropbox Vault.

Account verwijderen
Meer informatie over verwijdering van je Dropbox-account. Wanneer je je Dropbox-account verwijdert, worden al je gegevens verwijderd van dropbox.com en worden je apparaten ontkoppeld van Dropbox. Verwijdering van je Dropbox-account kan niet ongedaan worden gemaakt.

highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-team, moet je contact opnemen met je beheerder om je account te verwijderen.

Abonnement

Hier zie je je huidige abonnement en de beschikbare upgradeopties. Je ziet hier ook hoeveel opslagruimte je nog hebt. Heb je een Basic-, Plus-, Family- of Professional-abonnement bij Dropbox, lees dan hier hoe je gratis opslagruimte kunt verdienen.

Facturering

Als je een Plus-, Professional- of Essentials-abonnement hebt bij Dropbox, of de beheerder bent van een Dropbox Family-abonnement, kun je je betalingsmethode en factureringsperiode beheren en facturen en ontvangstbewijzen bekijken. Bepaalde beheerdertypes hebben toegang tot factureringsgegevens via hun beheerderconsole.

Family

Als je lid bent van een Dropbox Family-abonnement, kun je een lijst bekijken met alle leden van je abonnement. Beheerders van Family-abonnementen kunnen ook leden voor het abonnement uitnodigen en eruit verwijderen.

Beveiliging

Beveiligingscontrole
Voer de functie voor beveiligingscontrole uit om je e-mailadres, gekoppelde apps en apparaten en je wachtwoord te controleren. Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld (zie hieronder), kun je ook de authenticatie-apps, telefoonnummers en beveiligingssleutels controleren die zijn gekoppeld aan je account.

Wachtwoord
Wijzig regelmatig je wachtwoord om te zorgen dat je account veilig is. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je het ook opnieuw instellen vanaf de pagina Wachtwoord vergeten of door te klikken op Wachtwoord vergeten? wanneer je je aanmeldt op dropbox.com.

Meerstapsverificatie
Met meerstapsverificatie voer je een extra beveiligingslaag toe aan je account. Bij meerstapsverificatie moet je behalve je wachtwoord ook een beveiligingssleutel of -code invoeren wanneer je je aanmeldt bij je Dropbox-account. Nadat je de stappen hebt gevolgd om meerstapsverificatie in te schakelen, zie je opties om je verificatiemethoden te wijzigen, toegang te krijgen tot herstelcodes, een fysieke beveiligingssleutel toe te voegen en de vertrouwde status van gekoppelde apparaten in te trekken.

highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-team, heeft je beheerder mogelijk meerstapsverificatie ingeschakeld.

Ontdek hoe je een beheerder van je Dropbox-teamaccount kunt vinden.

Webbrowsers

Controleer welke browsers momenteel zijn aangemeld bij je Dropbox-account, vanaf welke locatie, en wanneer ze voor het laatst actief waren. Je kunt je afmelden voor recente sessies door op de 'X' naast het tijdstip van de activiteit te klikken.

Apparaten
Controleer welke apparaten momenteel zijn aangemeld bij je Dropbox-account, vanaf welke locatie en wanneer ze voor het laatst actief waren. Klik op 'X' naast een apparaat om het van je account te ontkoppelen als je het niet meer gebruikt. Wanneer je een apparaat ontkoppelt, word je op dat apparaat afgemeld bij je Dropbox-account en worden bestanden en mappen op het apparaat niet gesynchroniseerd met wijzigingen die worden aangebracht op dropbox.com of andere gekoppelde apparaten.

Mobiele apparaten met Paper
Ontkoppel alle apparaten die zijn aangemeld bij de Dropbox Paper-app. Paper-documenten en -mappen worden online opgeslagen, dus het ontkoppelen van apparaten heeft geen invloed op de manier waarop ze worden bijgewerkt. Je moet je weer aanmelden bij de Paper-app als je die weer wilt gebruiken.

Contactpersonen op mobiel
Als je de mobiele Dropbox-app voor iOS of Android toegang hebt verleend tot je contactpersonen, kun je ze verwijderen uit de voorgestelde contactpersonen in je account.

Meldingen

Kies welke e-mailmeldingen je wilt ontvangen van Dropbox. Je kunt je aan- of afmelden voor meldingen over bestands- en accountactiviteit, en voor meldingen over nieuws en updates van Dropbox.

highlight icon

Opmerking: Deze instellingen zijn alleen van toepassing op e-mailmeldingen. Meer informatie over het beheren van meldingen op je desktop of mobiele apparaat, of het uitschakelen van meldingen over opmerkingen voor specifieke bestanden.

Apps koppelen

Beheer de apps van derden die je hebt gekoppeld aan je Dropbox-account, evenals apps die je toestemming hebt gegeven om materiaal in je Dropbox-account te openen en te bewerken. Als je lid bent van een Dropbox voor bedrijven-team, is het mogelijk dat je beheerder sommige apps beheert voor het hele team.

Standaardapps

Kies hoe je bepaalde typen bestanden, zoals Microsoft Office-bestanden en Paper-documenten, wilt openen vanuit je Dropbox-account.

Huisstijl

Als je een gebruiker van Dropbox Professional of lid van een Dropbox-team bent, kun je Delen in je eigen huisstijl gebruiken om je logo en bedrijfsnaam weer te geven wanneer je bestanden en mappen deelt met klanten.

Delen

Je kunt standaardinstellingen instellen voor het delen van bestanden en mappen. Lees meer over het beheren van je standaardinstellingen voor delen.