Dropbox-ondersteuning voor macOS 12.3

Gebruikers van macOS 12.2 krijgen mogelijk een compatibiliteitswaarschuwing over de Dropbox-systeemextensie. Dropbox werkt echter nog steeds naar behoren. Je kunt deze waarschuwing sluiten door op OK te klikken.

Dropbox werkt hard aan volledige ondersteuning voor macOS 12.3 (Monterey) en hoger. Er is momenteel een bètaversie beschikbaar voor geselecteerde gebruikers. Als je interesse hebt om hieraan deel te nemen, kun je bètaversies inschakelen om op de hoogte te worden gebracht wanneer je in aanmerking komt.

Als je de update naar macOS 12.3 hebt uitgevoerd, kun je problemen ondervinden bij het openen van alleen-online bestanden in toepassingen van derden op je Mac. Als tijdelijke oplossing kun je alleen-online bestanden rechtstreeks in Finder openen.

​​Opmerking:  bij macOS 12.3 worden alleen-online bestanden weergegeven met een grootte van nul bytes.

Alleen-online bestanden openen

Opmerking: Naast alleen-online bestanden staat een cloudpictogram.

Alleen-online bestanden openen:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Dubbelklik op het bestand dat je wilt openen.
  3. Het bestand wordt gedownload in je Dropbox-map en wordt geopend in een nieuw venster.

Een alleen-online bestand beschikbaar maken om te openen in toepassingen van derden:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map die je beschikbaar wilt maken.
  3. Klik op Offline beschikbaar maken.
  4. Het bestand wordt gedownload in je Dropbox-map en kan worden geopend via een toepassing van derden.

Zodra een alleen-online bestand in Dropbox is gedownload, verandert het cloudpictogram in een groen vinkje.