Alleen-online bestanden openen op macOS:

Bijgewerkt Sep 20, 2023

Dit artikel gaat over de werkwijze rondom het openen van alleen-online bestanden op een macOS apparaat.

Je leest informatie over:

• Wat zijn alleen-online bestanden?
  • Alleen-online bestanden openen
  • Alleen online-update voor macOS 12.5 en hoger

Wat zijn alleen-online bestanden?

Als je een bestand in je Dropbox-account alleen-online maakt, wordt het niet automatisch gedownload naar je harde schijf via de Dropbox-desktopapp. Zo kun je ruimte besparen op je apparaat, terwijl je nog steeds kunt zien welke bestanden zich in je Dropbox-account bevinden.

Om bestanden te openen, kun je ze simpelweg handmatig downloaden op je apparaat. Dat doe je door te dubbelklikken op het bestand in de Dropbox-map in Finder.

Alleen-online bestanden openen

highlight icon

Opmerkingen:

Doe het volgende om alleen-online bestanden te openen:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Dubbelklik op het bestand dat je wilt openen.
  3. Het bestand wordt gedownload in je Dropbox-map en wordt geopend met de standaard app.

Een alleen-online bestand beschikbaar maken om te openen in toepassingen van derden:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je beschikbaar wilt maken.
  3. Klik op Offline beschikbaar maken.
  4. Het bestand zal worden gedownloaded in je Dropbox-map.
highlight icon

Opmerking: zodra het alleen online-bestand is gedownload, verandert het bestandspictogram in een groen vinkje.

Meer informatie over synchronisatiepictogrammen in Dropbox.

Het gedownloade bestand kan dan worden geopend via een externe applicatie.