DocSend-bestanden opslaan in je Dropbox-account

Bijgewerkt Jan 17, 2024
Als je zowel een DocSend- als een Dropbox-account hebt, kun je ervoor kiezen om het ondertekende DocSend-document automatisch of handmatig op te slaan in je Dropbox-account. Hiervoor moet je de linkeigenaar van het document in DocSend zijn. Als dit is ingeschakeld, wordt automatisch een zipbestand van het ondertekende DocSend-document en het bijbehorende handtekeningcertificaat opgeslagen in de DocSend-map in je Dropbox-account. De bestandsnaam van het document blijft hetzelfde in je DocSend- en Dropbox-account.
highlight icon

Opmerking: Deze functie ondersteunt niet het opslaan van geheimhoudingsverklaringen in je Dropbox-account. Meer informatie over geheimhoudingsverklaringen in DocSend.

De functie voor automatisch opslaan inschakelen/uitschakelen

Om de functie voor automatisch opslaan in te schakelen, moet je Dropbox toegang geven tot je DocSend-account. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op docsend.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik op Dropbox koppelen
  6. Klik op het Dropbox-account dat je wilt koppelen.
highlight icon

Opmerking: Als je een Dropbox-account hebt maar er niet bij aangemeld bent, moet je je eerst aanmelden. Als je geen Dropbox-account hebt, wordt je gevraagd er een te maken voordat je het account kunt koppelen. Meer informatie over hoe je een Dropbox-account maakt.

Zodra je Dropbox toegang hebt gegeven tot je DocSend-account, vink je Ondertekende documenten opslaan in Dropbox aan of uit en klik je op Wijzigingen opslaan.
highlight icon

Opmerking: Als je deze functie inschakelt, wordt het DocSend-document niet opgeslagen in je DocSend-map

DocSend-bestanden handmatig opslaan

Je kunt afzonderlijke DocSend-bestanden opslaan in Dropbox zonder automatisch opslaan in te schakelen. Klik in DocSend op het Dropbox-pictogram naast het bestand dat je wilt opslaan. Het zipbestand wordt opgeslagen en vervolgens geopend in de DocSend-map in je Dropbox-account.

highlight icon

Opmerking: Als het zipbestand niet automatisch wordt geopend in je Dropbox-account, is er mogelijk een probleem dat wordt veroorzaakt door een browser of add-on van derden (zoals een blokkering van pop-ups of advertenties).

Om dit op te lossen, schakel je tijdelijk alle actieve browserextensies of add-ons uit. Zodra het Dropbox-venster niet meer hoeft te worden geopend vanuit DocSend, kun je de browserextensies opnieuw inschakelen. Als je de extensie wilt blijven gebruiken, kun je mogelijk een uitzondering maken voor DocSend of https://www.docsend.com toevoegen aan de lijst met toegestane domeinen. Deze functie wordt echter niet door alle extensies ondersteund.