Dropbox Replay gebruiken met Adobe After Effects

Bijgewerkt Nov 13, 2023
person icon

Dropbox Replay is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com. De Dropbox Replay-add-on is een betaalde functie die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

Dropbox Replay is een tool voor het beoordelen en goedkeuren van rijke media, waarmee collega's opmerkingen en markeringen kunnen toevoegen aan video-, afbeeldings- en audioprojecten. Met de Dropbox Replay-plug-in voor Adobe After Effects kun je de functionaliteit van Replay gebruiken in Adobe After Effects, zoals toevoegen van opmerkingen en uploaden van bestandsversies die met beide toepassingen worden gesynchroniseerd.

De Dropbox Replay-extensie voor Adobe After Effects downloaden en installeren

Opmerking: Je moet een Dropbox-account hebben om de Dropbox Replay-extensie voor Adobe After Effects te kunnen gebruiken. Maak een gratis Dropbox-account op dropbox.com.

Je downloadt en installeert de Dropbox Replay-extensie voor Adobe After Effects als volgt:

1. Open het item Dropbox Replay in Adobe Exchange in je webbrowser of vanuit de Creative Cloud-app op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Gratis om de extensie te downloaden.
  3. Wanneer de download is voltooid, wordt je gevraagd de extensie te installeren.
  4. Klik op Installeren.
  5. Sluit Adobe After Effects en start het programma opnieuw om de extensie te gebruiken.

Dropbox Replay koppelen aan Adobe After Effects

Nadat de Dropbox Replay-extensie is gedownload en geïnstalleerd, moet je je aanmelden bij Dropbox via Adobe After Effects.

Je koppelt Dropbox Replay als volgt aan Adobe After Effects:

1. Open Adobe After Effects.
  2. Klik op Window in de menubalk.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Extensions.
  4. Klik op Dropbox Replay.
    • Linksboven verschijnt het venster Replay.
  5. Klik op Aanmelden.
  6. Meld je aan met je Dropbox-inloggegevens.

Nadat de extensie is geïnstalleerd en gekoppeld, klik je op Venster in de menubalk, plaats je de muisaanwijzer op Werkruimten en klik je vervolgens op Wijzigingen in deze werkruimte opslaan. Zo hoef je dit proces de volgende keer dat je After Effects start niet nogmaals te doorlopen.

Raadpleeg het Adobe Help Center voor informatie over uitschakeling of verwijdering van extensies in Adobe After Effects

Actieve composities uploaden naar Dropbox Replay vanuit Adobe After Effects

Je uploadt als volgt actieve composities naar Dropbox Replay vanuit Adobe After Effects:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe After Effects.
  2. Klik op Bestand in de rechterbovenhoek van het Dropbox Replay-venster.
  3. Selecteer Actieve compositie uploaden in de vervolgkeuzelijst.
  4. Typ een naam voor je compositie.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Voorinstellingen om te kiezen uit een lijst met uitvoeropties.
  6. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Instellingen om een keuze te maken uit een lijst met opties.
  7. Selecteer het bereik dat je wilt uploaden: werkgebied of volledige compositie.
  8. Vink het vakje Automatische synchronisatie van opmerkingen als markeringen aan. Opmerkingen die in Replay zijn gemaakt, worden dan gesynchroniseerd en weergegeven in de tijdlijn van Adobe After Effects.
  9. Vink het vakje aan om vanuit Adobe After Effects markeringen als opmerkingen te importeren in je video-opmerkingen in Replay.
  10. Klik op Uploaden. Het videobestand wordt geopend als V1 in het Replay-venster.
highlighter icon

Opmerkingen:

• Terwijl de video wordt gerenderd, kun je in de banner onderaan het Replay-venster op Sluiten klikken om het voortgangsbericht te sluiten.
  • Terwijl de video wordt geüpload naar Replay, kun je in de banner onderaan het Replay-venster op Details klikken om de uploadvoortgang te bekijken, of op Sluiten om de banner in het Replay-venster te sluiten.
  • Terwijl het bestand wordt toegevoegd aan Replay, kun je in de banner onderaan het Replay-venster klikken op Delen om je video te delen, op Details om de uploadvoortgang te bekijken, of op Sluiten om de banner in het Replay-venster te sluiten.

Composities in wachtrij uploaden naar Dropbox Replay vanuit Adobe After Effects

Je kunt de in de wachtrij geplaatste composities vanuit Adobe After Effects uploaden naar Replay.

highlighter icon

Opmerking: Je moet je compositie hebben gerenderd voordat je deze uploadt naar Replay. Lees meer over rendering van een compositie in Adobe After Effects

Je uploadt composities in de wachtrij als volgt naar Dropbox Replay vanuit Adobe After Effects:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe After Effects.
  2. Klik op het tabblad Render Queue (Wachtrij voor rendering) linksboven in het tijdlijnvenster van Adobe After Effects.
  3. Vink op het tabblad Render Queue het selectievakje aan naast de composities in de wachtrij die je naar Replay wilt uploaden.
    • Opmerking: Je kunt meerdere composities in de wachtrij tegelijkertijd uploaden.
  4. Klik op de vervolgkeuzepijlen onder elke compositie om instellingen te selecteren voor je compositie in de wachtrij.
  5. Klik op File (Bestand).
  6. Selecteer Upload Queued Compositions (Composities in wachtrij uploaden) in het vervolgkeuzemenu.
highlighter icon

Opmerkingen:

• Terwijl de wachtrij wordt gerenderd, kun je in de banner onderaan het Replay-venster op Sluiten klikken om het voortgangsbericht te sluiten.
  • Terwijl de wachtrij wordt geüpload naar Replay, kun je in de banner onderaan het Replay-venster op Details klikken om de uploadvoortgang te bekijken, of op Sluiten om de banner in het Replay-venster te sluiten.

Je in de wachtrij geplaatste composities verschijnen onder je Werkruimte in het Replay-venster.

Opmerkingen importeren als markeringen in Dropbox Replay vanuit Adobe After Effects

Je kunt bestaande Dropbox Replay-opmerkingen importeren in Adobe After Effects. Na het importeren kun je ook vanuit Adobe After Effects bestaande opmerkingen bewerken en beantwoorden in het Replay-venster.

Je importeert opmerkingen als volgt vanuit Replay naar Adobe After Effects:

1. Open je bestand in Adobe After Effects.
  2. Open je bestand met opmerkingen in de Replay-extensie.
  3. Klik op de "" (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Replay-venster.
  4. Selecteer Opmerkingen importeren in het vervolgkeuzemenu. Je wordt gevraagd om de video te koppelen aan de actieve compositie in Adobe After Effects.
    • Opmerking: Vink het vakje aan om opmerkingen automatisch te synchroniseren als markeringen in de After Effects-tijdlijn.
  5. Klik op Bevestigen.

Je kunt op markeringen in het Adobe After Effects-venster klikken om opmerkingen te bekijken en erop te reageren. Alle opmerkingen die in Adobe After Effects zijn gemaakt, verschijnen in Dropbox Replay als Automatische synchronisatie van opmerkingen als markeringen is ingeschakeld.