Dropbox Replay gebruiken met Adobe Premiere Pro

Bijgewerkt Dec 15, 2023

Dropbox Replay is een tool voor het beoordelen en goedkeuren van rijke media, waarmee collega's opmerkingen en markeringen kunnen toevoegen aan video-, afbeeldings- en audioprojecten. Met de Dropbox Replay-plug-in voor Adobe Premiere Pro kun je de functionaliteit van Replay binnen Premiere Pro gebruiken, zoals toevoegen van opmerkingen en uploaden van bestandsversies die met beide toepassingen worden gesynchroniseerd.

De Dropbox Replay-extensie voor Adobe Premiere Pro downloaden en installeren

highlight icon

Opmerking: Je moet een Dropbox-account hebben om de Dropbox Replay-extensie voor Adobe Premiere Pro te kunnen gebruiken. Maak een gratis Dropbox-account op dropbox.com.

Je downloadt en installeert de Dropbox Replay-extensie voor Adobe Premiere Pro als volgt:

1. Open het item Dropbox Replay in Adobe Exchange in je webbrowser of vanuit de Creative Cloud-app op je computer.
  2. Klik op Free om de extensie te downloaden.
  3. Wanneer de download is voltooid, wordt je gevraagd de extensie te installeren.
  4. Klik op Installeren.
  5. Sluit en herstart Adobe Premiere Pro om de extensie te kunnen gebruiken.

Dropbox Replay koppelen aan Adobe Premiere Pro

Na het downloaden en installeren van de Dropbox Replay-extensie moet je je bij Dropbox aanmelden via Adobe Premiere Pro.

Je koppelt als volgt Dropbox Replay aan Adobe Premiere Pro:

1. Open Adobe Premiere Pro.
  2. Klik op Window in de menubalk.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Extensions.
  4. Klik op Dropbox Replay.
    • Linksboven verschijnt een Dropbox Replay-venster.
  5. Klik op Aanmelden.
  6. Meld je aan met je Dropbox-aanmeldgegevens.

Nadat de extensie is geïnstalleerd en gekoppeld, klik je op Window in de menubalk, plaats je de muisaanwijzer op Workspaces en klik je vervolgens op Save Changes to this Workplace. Zo hoef je dit proces de volgende keer dat je Premiere Pro start niet nogmaals te doorlopen.

Raadpleeg het Adobe Help Center voor informatie over uitschakeling of verwijdering van extensies in Adobe Premiere Pro.

Bestanden vanuit Adobe Premiere Pro uploaden naar Dropbox Replay

Je uploadt als volgt bestanden naar Dropbox Replay vanuit Adobe Premiere Pro:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe Premiere Pro.
  2. Klik op Bestanden toevoegen.
  3. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden vanaf lokaal station, Actieve sequentie uploaden of Google Drive in de vervolgkeuzelijst.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.
  5. Klik op Toevoegen of Openen.
highlight icon

Let op: Als je een bewerking maakt in je tijdlijn, kun je de bewerkte versie toevoegen met Actieve sequentie uploaden

Een actieve sequentie vanuit Adobe Premiere uploaden naar Dropbox Replay

Je uploadt als volgt een actieve sequentie naar Dropbox Replay vanuit Adobe Premiere:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe Premiere Pro.
  2. Voltooi bewerkingen in het tijdlijnvenster.
  3. Klik op Bestanden toevoegen.
  4. Klik op Actieve sequentie uploaden in de vervolgkeuzelijst.
  5. Pas de video-instellingen aan in het menu Actieve sequentie uploaden dat verschijnt.
  6. Klik op Map selecteren naast Renderlocatie
  7. Selecteer de map waarnaar je wilt uploaden.
  8. Klik op Openen.
  9. Om ook de opmerkingen op te nemen, klik je op de selectievakjes voor Opmerkingen automatisch synchroniseren als markeringen en Markeringen importeren als opmerkingen.
  10. Klik op Uploaden.
highlight icon

Opmerking: het Adobe Media Encoder-programmavenster wordt automatisch geopend om de video met de actieve sequentie te comprimeren en naar Dropbox Replay te uploaden.

De video met de actieve sequentie wordt automatisch geopend in de Dropbox Replay-extensie in Adobe Premiere Pro.

Bestanden als projecten uploaden naar Dropbox Replay vanuit Adobe Premiere Pro

Je uploadt als volgt bestanden als projecten naar Dropbox Replay vanuit Adobe Premiere Pro:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe Premiere Pro.
  2. Open het project waarnaar je bestanden wilt uploaden.
  3. Klik op Bestanden toevoegen.
    • Als je een nieuw project maakt, klik je op Bestanden toevoegen of Zet je bestanden neer of klik hier.
  4. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden, Actieve sequentie uploaden of Google Drive in de vervolgkeuzelijst.
  5. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.
  6. Klik op Toevoegen of Openen.

Een map vanuit Adobe Premiere Pro uploaden naar Dropbox Replay

Je uploadt als volgt een map naar Dropbox Replay vanuit Adobe Premiere Pro:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Adobe Premiere Pro.
  2. Klik op Map toevoegen.
  3. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden of Actieve sequentie uploaden in de vervolgkeuzelijst.
  4. Selecteer de map je wilt uploaden.
  5. Klik op Toevoegen of Openen.

Dropbox Replay-opmerkingen importeren in Adobe Premiere Pro

Je kunt bestaande Dropbox Replay-opmerkingen importeren in Adobe Premiere Pro.

Je importeert als volgt Dropbox Replay-opmerkingen in Adobe Premiere Pro:

1. Open je bestand in Adobe Premiere Pro.
  2. Open het bestand met opmerkingen in de Replay-extensie.
  3. Klik op de "" (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Replay-venster.
  4. Klik op Opmerkingen importeren. Je wordt gevraagd om de audio of video te koppelen aan de actieve sequentie in Adobe Premiere Pro.
    • Klik op het selectievakje bij Opmerkingen automatisch synchroniseren als markeringen in de Premiere Pro-tijdlijn.
  5. Klik op Bevestigen.

Je kunt op de markeringen klikken om de opmerkingen te bekijken en erop te reageren. Alle nieuwe opmerkingen verschijnen ook in Dropbox Replay.

highlight icon

Opmerking: Je kunt de automatische synchronisatie van opmerkingen uitschakelen door op ' ' (drie horizontale puntjes) in het Replay-venster te klikken, en vervolgens op Automatische synchronisatie van opmerkingen uitschakelen.

Opmerkingen toevoegen aan Dropbox Replay-bestanden in Adobe Premiere Pro

Je kunt rechtstreeks vanuit Adobe Premiere Pro nieuwe opmerkingen toevoegen of reageren op bestaande Dropbox Replay-opmerkingen. Je kunt ook opmerkingen toevoegen met tekeningen op video-, audio- of afbeeldingsbestanden.

Je voegt als volgt opmerkingen toe aan Dropbox Replay-bestanden in Adobe Premiere Pro:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Premiere Pro.
  2. Open je bestand in het Replay-venster.
  3. Voor audio en video: versleep de afspeelkop of klik op de tijdlijn om het frame te selecteren waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  4. Klik op het potlood om op een afbeelding of een audio- of videoframe te tekenen.
  5. Klik op Opmerking toevoegen rechtsonder in het Replay-venster.
  6. Typ je opmerking in het feedbackveld of gebruik de optie 1-klik-reactie.
  7. Klik op Plaatsen.

Je tekening, aantekening en opmerking worden weergegeven op het tijdframe dat je hebt geselecteerd, zowel op de tijdlijn van Adobe Premiere Pro als die van Dropbox Replay. Collega's kunnen reageren op je opmerkingen in Dropbox Replay door op Reageren te klikken.

highlight icon

Opmerking: Je kunt je opmerkingen bewerken door op '' (drie verticale puntjes) te klikken, en vervolgens op Bewerken. Je kunt opmerkingen ook oplossen door op het cirkelpictogram naast de opmerking te klikken.

Dropbox Replay-versies maken en verwijderen in Adobe Premiere Pro

Een nieuwe versie in Replay maken terwijl je in Adobe Premiere Pro werkt

Je maakt als volgt een nieuwe versie in Replay terwijl je in Adobe Premiere Pro werkt:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Premiere Pro.
  2. Open het bestand dat je wilt bewerken in het Replay-venster.
  3. Klik in het Replay-venster op de vervolgkeuzepijl V[#] (versies).
highlight icon

Opmerking: Als je nog niet eerder een nieuwe versie hebt gemaakt of geüpload, wordt in het versiemenu V1 weergegeven.

1. Klik op Nieuwe versie.
  2. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden vanaf lokaal station, Actieve sequentie uploaden of Google Drive:
    • Als je Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden vanaf lokaal station of Google Drive selecteert, navigeer je naar het bestand dat je wilt uploaden en klik je erop.
    • Als je Actieve sequentie uploaden selecteert, voert je een naam in, en kies je vervolgens een voorinstelling voor de export, een exportbereik, en een weergavelocatie.
  3. Klik op Toevoegen, Openen of Uploaden, afhankelijk van je keuze.
  4. Klik op Toevoegen of Openen.

Een versie van een bestand verwijderen in Replay terwijl je in Adobe Premiere Pro werkt

Je verwijdert als volgt een versie van een bestand in Replay terwijl je in Adobe Premiere Pro werkt:

1. Open de Dropbox Replay-extensie in Premiere Pro.
  2. Open het bestand dat je wilt bewerken in het Replay-venster.
  3. Klik op '' (drie puntjes) in het Replay-venster.
    • Om één versie van een bestand te verwijderen, selecteer je Deze versie verwijderen en klik je vervolgens op V[#] verwijderen.
    • Selecteer Alle versies verwijderen om alle versies van het bestand te verwijderen.

Als je alle versies verwijdert, worden alle versies van dat bestand, inclusief alle gedeelde links en opmerkingen, verwijderd.

Als je één versie van een bestand verwijdert, wordt alleen die versie, inclusief alle gedeelde links en opmerkingen, verwijderd.