Använd Dropbox Replay med Adobe After Effects

Uppdaterat Nov 10, 2023
person icon

Dropbox Replay är tillgängligt för alla Dropbox-användare på dropbox.com. Dropbox Replay-tillägget är en betald funktion som är tillgänglig för kunder på Dropbox Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise.

Dropbox Replay är ett omfattande gransknings- och godkännandeverktyg för media som gör att andra användare kan markera, kommentera och slutföra video-, bild- och ljudprojekt. Med Dropbox Replay-pluginet för Adobe After Effects kan du använda Replays funktioner i Adobe After Effects, som till exempel att lägga till kommentarer och ladda upp filversioner som synkar till båda programmen.

Ladda ner och installera Dropbox Replay-tillägget för Adobe After Effects

Obs! Du måste ha ett Dropbox-konto för att använda Dropbox Replay-tillägget för Adobe After Effects. Skapa ett kostnadsfritt Dropbox-konto på dropbox.com.

Så här laddar du ner och installerar Dropbox Replay-tillägget för Adobe After Effects:

1. Öppna Dropbox Replay-listningen i Adobe Exchange i webbläsaren eller i appen Creative Cloud på datorn.
  2. Klicka på Gratis längst upp till höger för att ladda ner tillägget.
  3. När nerladdningen är klar uppmanas du att installera tillägget.
  4. Klicka på Installera.
  5. Stäng och starta om Adobe After Effects för att använda tillägget.

Anslut Dropbox Replay till Adobe After Effects

När du har laddat ner och installerat Dropbox Replay-tillägget loggar du in på Dropbox via Adobe After Effects.

Så här ansluter du Dropbox Replay i Adobe After Effects:

1. Öppna Adobe After Effects.
  2. Klicka på Fönster i menyfältet.
  3. Håll muspekaren över Tillägg.
  4. Klicka på Dropbox Replay.
    • Ett Replay-fönster visas längst upp till vänster.
  5. Klicka på Logga in.
  6. Logga in med dina Dropbox-inloggningsuppgifter.

När tillägget har installerats och anslutits klickar du på Fönster i menyfältet, håller muspekaren över Arbetsutrymmen och klickar sedan på Spara ändringar till arbetsutrymmet. Detta säkerställer att du inte behöver upprepa processen nästa gång du startar After Effects.

Information om hur du inaktiverar eller tar bort tillägg i Adobe After Effects finns i Adobes hjälpcenter.

Ladda upp aktiva kompositioner till Dropbox Replay från Adobe After Effects

Så här laddar du upp aktiva kompositioner till Dropbox Replay från Adobe After Effects:

1. Öppna Dropbox Replay-tillägget i Adobe After Effects.
  2. Klicka på Fil i det övre högra hörnet av Dropbox Replay-fönstret.
  3. Välj Ladda upp aktiv komposition i rullgardinsmenyn.
  4. Skriv in namnet på kompositionen.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Förinställningar för att välja från en lista med alternativ för utdata.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Inställningar för att välja från en lista med alternativ.
  7. Välj Intervall: Arbetsområde eller Hel komposition som du vill ladda upp.
  8. Markera kryssrutan för att Synka kommentarer som markörer automatiskt så att kommentarer som görs i Replay synkas och visas på tidslinjen i Adobe After Effects.
  9. Markera kryssrutan Importera markörer som kommentarer från Adobe After Effects till dina Replay-videokommentarer.
  10. Klicka på Ladda upp så öppnas videofilen som en V1 i Replay-fönstret.
highlight icon

Anmärkningar:

• Medan videon renderas kan du klicka på Ignorera för att stänga förloppsmeddelandet i banderollen längst ner i Replay-fönstret.
  • Medan videon laddas upp till Replay i banderollen längst ner i Replay-fönstret kan du klicka på Detaljer för att visa uppladdningsförloppet, eller klicka på Stäng för att stänga banderollen i Replay-fönstret.
  • Medan filen läggs till i Replay kan du i banderollen längst ner i Replay-fönstret klicka på Dela för att dela din video, Detaljer för att visa uppladdningsförloppet, eller Stäng för att stänga banderollen i Replay-fönstret.

Ladda upp köade kompositioner till Dropbox Replay från Adobe After Effects

Du kan ladda upp dina köade kompositioner från Adobe After Effects till Replay.

highlight icon

Obs! Du måste ha renderat din komposition innan du laddar upp den till Replay. Läs mer om hur du renderar en komposition i Adobe After Effects

Så här laddar du upp köade kompositioner till Dropbox Replay från Adobe After Effects:

1. Öppna Dropbox Replay-tillägget i Adobe After Effects.
  2. Klicka på fliken Renderingskö längst upp till vänster i tidslinjefönstret för Adobe After Effects.
  3. Under fliken Renderingskö markerar du kryssrutan för de köade kompositioner som du vill ladda upp till Replay.
    • Obs! Du kan ladda upp flera köade kompositioner samtidigt.
  4. Klicka på pilarna för rullgardinsmenyerna under varje komposition för att välja inställningar för din köade komposition.
  5. Klicka på Fil.
  6. Välj Ladda upp köade kompositioner i rullgardinsmenyn.
highlight icon

Anmärkningar:

• Medan kön renderas kan du klicka på Ignorera för att stänga förloppmeddelandet i banderollen längst ner i Replay-fönstret.
  • Medan kön laddas upp till Replay kan du i banderollen längst ner i Replay-fönstret klicka på Detaljer för att visa uppladdningsförloppet, eller klicka på Stäng för att stänga banderollen i Replay-fönstret.

Dina köade kompositioner visas under ditt arbetsutrymme i Replay-fönstret.

Importera kommentarer som markörer till Dropbox Replay från Adobe After Effects

Du kan importera befintliga Dropbox Replay-kommentarer till Adobe After Effects. När du har importerat kan du även redigera och svara på befintliga kommentarer i Replay-fönstret från Adobe After Effects.

Så här importerar du kommentarer från Replay till Adobe After Effects:

1. Öppna filen i Adobe After Effects.
  2. Öppna filen med kommentarer i Replay-tillägget.
  3. Klicka på ”” (ellips) högst upp till höger i Replay-fönstret.
  4. Välj Importera kommentarer i rullgardinmenyn. Du uppmanas att ansluta videon till den aktiva kompositionen i Adobe After Effects.
    • Obs! Klicka i kryssrutan för att Synka kommentarer som markörer automatiskt till After Effects tidslinje.
  5. Klicka på Bekräfta.

Du kan klicka på någon av kommentarmarkörerna i fönstret för Adobe After Effects för att visa och svara på kommentarer. Alla kommentarer som görs i Adobe After Effects visas i Dropbox Replay om Synka kommentarer som markörer automatiskt är aktiverat.

Anmärkningar:

• Du kan inaktivera automatisk synkning av kommentarer genom att klicka på ”” (ellips) i Replay-fönstret och sedan klicka på Inaktivera automatisk synkning av kommentarer
  • Om du har inaktiverat Synka kommentarer som markörer automatiskt måste du importera alla nya och redigerade kommentarer och svar på kommentarer.
  • Om du raderar kommentarsmarkörer i Adobe After Effects tas de inte bort från Dropbox Replay.