Websessiebeheer: een overzicht

Bijgewerkt Jan 23, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die alleen beschikbaar is voor Dropbox-teams met een van de Dropbox-abonnementen Standard, Business, Advanced, Business Plus of Enterprise.

highlight icon

Opmerking: websessiebeheer is momenteel niet volledig geïntegreerd met Paper-websessies.

• Wanneer teamleden zijn uitgelogd via websessiebeheer, kan het zes uur duren voordat hun Paper-websessies verlopen.
  • Als er een sessieduur bij inactiviteit is ingesteld, worden teamleden die interactie hebben met Paper nog steeds uitgelogd bij dropbox.com.

highlight icon

Opmerking: websessiebeheer is momenteel niet geïntegreerd met Dropbox Capture en Dropbox Replay.

• Wanneer teamleden uitloggen via websessiebeheer, verlopen hun Dropbox Capture- en Dropbox Replay-sessies niet.
  • Wanneer de inactieve sessie wordt ingeschakeld, blijven teamleden die interactie hebben met Dropbox Capture en Dropbox Replay uitgelogd bij dropbox.com.

Met websessiebeheer kunnen beheerders instellen hoe lang teamleden ingelogd kunnen blijven op dropbox.com. Zo kunnen ze de toegang tot de gegevens van de organisatie veilig houden. Er zijn twee verschillende opties voor websessiebeheer:

• Vaste sessieduur: beheerders bepalen de periode dat teamleden ingelogd kunnen zijn op dropbox.com (bijvoorbeeld een week of een maand).
  • Sessieduur bij inactiviteit: beheerders stellen in hoelang teamleden ingelogd kunnen blijven zonder actief te zijn op dropbox.com (bijvoorbeeld na 48 uur inactiviteit).

Beheerders kunnen deze instellingen los van elkaar of tegelijk toepassen.

highlight icon

Opmerking: websessiebeheer is alleen van toepassing op toegang van teamleaden tot dropbox.com en niet op toegang tot de mobiele of desktopapp van Dropbox.

Zodra teamleden de door de beheerder ingestelde limiet bereiken, verloopt de websessie. Ze worden uitgelogd en moeten opnieuw inloggen voordat ze weer iets kunnen doen op dropbox.com. Actieve bestandsdownloads worden ook na het bereiken van een websessielimiet gewoon voortgezet.

Een vaste sessieduur gaat van start op het tijdstip dat een teamlid inlogt en wordt berekend in dagen. Als een beheerder bijvoorbeeld kiest voor een week, duurt de vaste sessie zeven dagen vanaf het moment dat het teamlid heeft ingelogd.

Ga naar het onderdeel Websessiebeheer in de beheerconsole om deze instellingen aan te passen.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Blader naar Websessiebeheer onderaan om de vaste sessieduur en de sessieduur bij inactiviteit in te stellen. Beheerders kunnen voor een van de twee of voor beide opties kiezen.
highlight icon

Opmerking: Wanneer een beheerder de vaste sessieduur inkort, worden alle teamleden uitgelogd. De beheerder kan deze wijziging dus het beste aanbrengen op een moment dat de activiteiten van het team hierdoor niet worden onderbroken.