Kan jag dela en undermapp inuti en delad mapp?

Beroende på din Dropbox-plan kan du dela en undermapp som är inuti en delad mapp. Dessa mappar har dock andra regler och beteenden som kan vara bra att tänka på vid delning.

Dropbox Basic, Plus och Professional

Beroende på din åtkomstnivå till en delad mapp kan du dela en undermapp inuti den delade mappen.

• Om du är ägare till den överordnade delade mappen äger du automatiskt alla undermappar och då kan du dela vilka undermappar som helst inom den överordnande mappen.
  • Om du har redigeringsåtkomst till den överordnade mappen kan du dela en undermapp, om ägaren har beviljat dig åtkomst för att göra det.
  • Om du har skrivskyddad åtkomst till den överordnade delade mappen kan du endast dela en undermapp via en skrivskyddad länk.

Läs fler vanliga frågor om delade mappar.

Dropbox Family

Dropbox Family-kunder kan inte dela undermappar som finns i delade överordnade mappar direkt. Om du behöver dela filer eller mappar i en överordnad delad mapp kan du dela dem via en länk.

Dropbox Business-team

Dropbox Business-teammedlemmar kan dela mappar som finns i teammappar. Business-teammedlemmar kan dock inte dela undermappar i andra delade mappar än teammappen. Om du vill dela en undermapp inuti en delad mapp som inte är teammappen kan du:

Obs!Teammappar kan bara skapas av en administratör. Lär dig hur du hittar och kontaktar administratören för ditt team eller lär dig att skapa en teammapp, om du är en administratör.