Sök efter bilder i Dropbox

Den här funktionen är tillgänglig endast för användare med Dropbox Professional eller Dropbox Business.

Du kan söka efter bilder i Dropbox-kontot baserat på innehållet. Till exempel kan du söka efter ”kläder” om du vill se alla bilder av kläder (och bilder relaterade till kläder) i ditt Dropbox-konto – även om ”kläder” inte finns med i filnamnet.

Så här söker du efter bilder i ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com, eller öppna klienten eller mobilappen.
  2. Skriv in det du vill söka efter i sökfältet (där det står Sök i ditt innehåll).
  3. Tryck på Retur på tangentbordet.
  4. Klicka på fliken Bilder.

Vilka typer av bildfiler kan jag söka efter?

• .jpg
  • .jpeg
  • .png
  • .gif

På vilka språk kan jag söka efter bilder?

Ditt Dropbox-konto måste vara inställt på det språk du använder vid sökningen, förutom vid sökningar på engelska, som fungerar med alla språkinställningar.

Obs! Bildsökning kanske inte fungerar som förväntat (på engelska) om ditt Dropbox-konto är inställt på kinesiska, taiwanesiska, koreanska, malaysiska eller thailändska

Bilder kan sökas på följande språk:

• Engelska
  • Japanska
  • Franska
  • Spanska
  • Tyska
  • Svenska
  • Danska

Hur fungerar bildsökning?

När du laddar upp en bildfiltyp som stöds identifieras innehåll i bilden på samma sätt som vid sökning efter textinnehåll. När du söker med ett sökord visas resultat med innehåll som matchar det sökordet eller är relaterat till det. Denna information används endast till att förbättra hämtningen av filer i kontot.