Så här hanterar du tredjepartsappar på Dropbox

En app från tredje part är alla icke-Dropbox-program på datorn, mobilen eller surfplattan. Exempel är appar som används för att underteckna dokument, som DocuSign, eller appar som används för att redigera bilder, till exempel Adobe.

Du kan ansluta tredjepartsprogram till både enskilda konton och företagets Dropbox-konton.

Dropbox ansvarar inte för appar som utvecklats och erbjuds av andra företag. Vi rekommenderar att du granskar varje programs användarvillkor och sekretesspolicy innan du ger det åtkomst till ditt Dropbox-konto.

Så här ansluter du program från tredje part till ditt Dropbox-konto

Appar från tredje part som är tillgängliga som Dropbox-tillägg kopplas automatiskt till ditt Dropbox-konto. När du öppnar vissa filtyper som bilder, PDF-filer och AutoCad-dokument ska du välja knappen Öppna med för att se tillgängliga alternativ. Första gången du använder ett Dropbox-tillägg för att öppna en fil blir du ombedd att slutföra en engångsauktorisering för ditt Dropbox-konto.

Obs! I de flesta fall tillhandahåller Dropbox inte anvisningar för installation av program från tredje part som inte finns som Dropbox-tillägg. För att installera en tredjepartsapp i Dropbox följer du anvisningarna du fått av tredje part.

Vilken åtkomst kommer tredjepartsappen att ha till mitt Dropbox-konto?

När du kopplar en app till Dropbox har appen åtkomst till dina grundläggande kontouppgifter, som din registrerade mejladress. Den kan också be om åtkomst på följande sätt:

• Välj åtkomst – Ger åtkomst till en specifik fil i ditt Dropbox-konto. Appen får åtkomst endast till den specifika filen och kan bara skapa och skriva till en fil i den mappen.
  • Applikationsmappen – En specifik mapp i ditt Dropbox-konto. Appen kan bara nå filer i den mappen.
  • Fullständig Dropbox – Alla mappar och filer i ditt Dropbox-konto.

Så här kopplar du bort en tredjepartsapp från ditt Dropbox-konto

Om du vill koppla bort en app från ditt konto, kan du göra det i kontoinställningarna.

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på din avatar
  3. Klicka på Inställningar
  4. Klicka på Kopplade appar
  5. Bläddra till avsnittet Länkade appar
  6. Klicka på X intill den app du vill koppla från.