Sådan skifter du til den nye Dropbox

Den nye Dropbox til computere er et arbejdsområde, hvor du kan organisere dit indhold, forbinde dine værktøjer og give dit team ét sted at samarbejde. Den nye udgave omfatter en ny computerapp, en ny måde at organisere dit indhold på, der kaldes Dropbox Spaces, smartere funktioner og integration af værktøjer, så du hurtigt kan komme i gang med arbejdet. I det følgende vil vi se på nogle af ændringerne i den nye computerapp.

Velkommen til den nye Dropbox-app til computeren

Trin 1

Giv dine mapper liv med Spaces

Trin 2

Integrer værktøjer i dit nye arbejdsområde

Trin 3

1. Velkommen til den nye Dropbox-app til computeren

Når dit team skifter til den nye udgave af Dropbox til computeren, vil I stadig se Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen og Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac) præcis som før. Men du vil nu også have en særlig computerapp. Du får adgang til appen ved at åbne Dropbox-programmet. Ikonet vises på proceslinjen (Windows) eller i Dock (Mac). Du vil også se de nye smarte funktioner, der er føjet til Dropbox, under fanen Til dig på proceslinjen eller menulinjen.

Højrepil  Få mere at vide om Dropbox-appen til computeren

I den nye udgave af Dropbox vises Dropbox i Stifinder og Finder (til venstre), på proceslinjen eller menulinjen (til højre) og Dropbox-appen med et nyt udseende (i midten).

lyspæreOfte stillede spørgsmål om computerappen

Den nye udgave af Dropbox på computeren ændrer ikke på nogen måde synkroniseringen af dine filer mellem din Dropbox-konto og din computer. Dine filer synkroniseres præcis som før.

Når du først er begyndt at bruge den nye udgave af Dropbox, kan du ikke fravælge den. Du kan imidlertid vælge at bruge Dropbox-mappen præcis som før, og du kan endda ændre dine indstillinger, så du bliver ved med at åbne dine mapper i Finder eller Stifinder i stedet for den nye app.

Der er i øjeblikket ikke et centralt sted, hvor administratorer kan se eller styre, hvilke medlemmer af deres team der bruger den nye computerapp.

Den nye computerapp vil måske bruge mere CPU og RAM en gang imellem, men de systemkrav til Dropbox-computerappen, der som minimum skal opfyldes, er de samme. Du bedes kontakte support, hvis du oplever problemer.

Den nye Dropbox-app til computere fås ikke til Linux.

Listerne Foreslåede personer og Mapper med stjerner i venstre side af den nye computerapp bestemmes af din kontoaktivitet. Du kan ikke flytte rundt på prioriteten af mapper markeret med stjerne eller vælge foreslåede personer.

Du kan i øjeblikket ikke ændre indstillingen af kompakthed, formatering eller kolonnebredde i den nye computerapp, men vi arbejder på muligheden til en kommende version.

Du kan ikke oprette teammapper eller Dropbox-grupper i den nye computerapp. Du kan kun oprette dem fra din konto på dropbox.com.

2. Giv dine mapper liv med Spaces

I den nye Dropbox-app til computere er der et område øverst i hver mappe, hvor du kan tilføje ekstra funktioner, blandt andet en tekstbeskrivelse af mappen, fastgjorte filer og mapper, links og lister. Hvis du skriver noget i området for at tilføje en af disse funktioner, ændres mappen til et dynamisk arbejdsmiljø, der kaldes et Dropbox Space.

Højrepil Læs mere om Dropbox Spaces.

Klik i området øverst i en mappe for at tilføje ekstra funktioner som tekst, links og fastgjorte filer og mapper.

lyspæreOfte stillede spørgsmål om Spaces

Et Dropbox Space er blot en mappe, som disse ekstra funktioner (f.eks. lister) er føjet til. Du har præcis samme muligheder med Spaces som med mapper, og du kan ændre enhver mappe til et Space. Du kan når som helst fjerne de funktioner, der ændrede mappen til et Space.

Et Space har præcis de samme tilladelser til at se og redigere som den mappe, der blev ændret til et Space. Hvis du deler et Space med nogen, der ikke bruger den nye Dropbox, kan vedkommende se det på dropbox.com, men de kan ikke redigere det, før de også bruger den nye Dropbox.

Du kan i øjeblikket ikke selv ændre dit Space tilbage til en ældre version eller gendanne funktioner i et Space, du har slettet. Men du kan kontakte support for at få dem til at gøre det for dig.

Dropbox Spaces kan kun ses i Dropbox-computerappen og på dropbox.com. De vises ikke i Finder.

Ligesom mapper kan kommentarer til dit Dropbox Space kun ses i computerappen og på dropbox.com. Det er i øjeblikket ikke muligt at deaktivere kommentarer.

3. Integrer alle dine værktøjer i dit nye arbejdsområde

Den nye Dropbox er integreret med alle de værktøjer, som dit team bruger hver dag, f.eks. Slack, Zoom, Google Docs/Sheets/Slides og Microsoft Office. Disse nye integrationer skaber fremdrift i dine projekter og fokus på dit arbejde.

nøgle Opnå hurtigere arbejdsgange med nem adgang til programmer

I den nye computerapp og på dropbox.com kan du forhåndsvise dine filer, før du åbner dem i et program. Klik derefter på knappen Åbn for at åbne filen i et tilgængeligt program (på nettet eller på din computer). Klik på knappen Opret fra en mappe eller et Space for at oprette Google Docs-/Sheets-/Slides- og Microsoft Office Word-/Excel-/Powerpoint-filer direkte i Dropbox, så du bruger mindre tid på at skifte mellem apps og søge efter filer.

Højrepil Få mere at vide om, hvordan du åbner og redigerer dine filer i andre programmer.

Højrepil Få mere at vide om, hvordan du opretter Google Docs-, Sheets- og Slides-filer fra Dropbox.

nøgle Se dine møder, kalendere og filer samme sted

Når du har forbundet din Google- eller Outlook-kalender, viser de nye funktioner på proceslinjen eller menulinjen intelligente forslag til filer til dit kommende møde. Du kan også tilmelde dig til møder herfra og vedhæfte filer til dine kommende møder.

Højrepil Få mere at vide om, hvordan du bruger kalendere og møder med Dropbox.

nøgleHold fokus med praktiske integrationer

Når du har forbundet Slack og Zoom, kan du fra dropbox.com sende beskeder til folk i Slack og se Slack-aktivitet på filer direkte fra forhåndsvisningen af en fil. På dropbox.com kan du præsentere filer i Zoom, sende beskeder til folk i Zoom, se aktivitet for Zoom-møder og oprette og tilmelde dig til Zoom-møder fra forhåndsvisningen af en fil.

Højrepil Læs mere om den nye integration mellem Dropbox og Slack.

Højrepil Læs mere om den nye integration mellem Dropbox og Zoom.

Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen for at tilmelde dig til mødet og se forslag til filer.

lyspæreOfte stillede spørgsmål om integration af værktøjer

Dropbox-teamadministratorer kan slå integrationer til og fra for hele deres team

Individuelle teammedlemmer kan også slå integrationer til og fra for sig selv på fanen Forbundne apps i deres indstillinger.

Bemærk! Hvis et teammedlem allerede har forbundet en app eller en udvidelse i sine indstillinger, afbrydes forbindelsen ikke ved indstillingen Fra. Det forhindrer kun teammedlemmer, der aldrig har oprettet forbindelse, i at gøre det fremover. På samme måde bevirker indstillingen Til ikke, at teammedlemmer automatisk opretter forbindelse, men det giver dem mulighed for at gøre det fremover.

Du skal have forbundet hver app i dine indstillinger for at se integrationerne i Dropbox, herunder integration af Slack, Zoom og kalendere/møder.

Integration af en Outlook-kalender kræver et aktivt abonnement på Office 365 med OAuth 2.0-login aktiveret.

Du kan i øjeblikket ikke åbne filer i Office Online fra den nye computerapp, men du kan åbne dem i Microsoft Word, Excel eller Powerpoint på din computer.

Teammedlemmer skal have O365-licenser for at oprette Microsoft-filer og GSuite-licenser for at oprette Google Docs-, Sheets- og Slides-filer fra den nye computerapp.

Ikke alle filer, der kan forhåndsvises i fuld størrelse på dropbox.com, kan forhåndsvises i den nye computerapp. Her er en komplet liste over, hvad der kan og ikke kan forhåndsvises. (Alt med ** på listen kan kun forhåndsvises på dropbox.com, ikke i computerappen). Du kan se en fil, som du ikke kan forhåndsvise i computerappen, ved at åbne filen i et program eller på dropbox.com.

Du kan oprette Dropbox Paper-filer fra den nye Dropbox, også fra appen. Dit team bruger måske 2020-versionen af Dropbox Paper, som giver jer mulighed for at opbevare Paper-dokumenter i jeres Dropbox-mapper på dropbox.com sammen med jeres andre filer og mapper. Ellers opbevares Paper-dokumenter for sig selv på paper.dropbox.com.

Slack-kommentarer vises i øjeblikket ikke i forhåndsvisninger af filer.

Bonus: Bliv ekspert i den nye Dropbox

Brug vores gratis læringsmaterialer til at se, hvordan Dropbox kan hjælpe dig til at fokusere på det vigtigste. Vi har live kurser, selvstudier, videovejledninger og startvejledninger, så du kan vælge den metode, du synes bedst om.

afkrydsningsfelt med flueben Se vores startvejledninger

Kom i gang med Dropbox på under 5 minutter. Vælg enten guiden til teamadministratorer eller guiden til teammedlemmer

afkrydsningsfelt med flueben Se en videovejledning

I vores videovejledninger kan du se, hvordan du bruger og foretager fejlfinding af funktioner i Dropbox.

afkrydsningsfelt med flueben Tilmeld dig et kursus

Har du spørgsmål? Tilmeld dig et gratis onlinekursus med instruktør.

afkrydsningsfelt med flueben Tag et selvstudie

Lær mere om Dropbox, når det passer dig bedst, med vores hurtige videobaserede kurser.

afkrydsningsfelt med flueben Bliv medlem af vores community

Stil spørgsmål, og kom i kontakt med andre brugere i vores Dropbox-community