Slik endrer du eieren av en delt mappe

Som standard er du eier av alle delte mapper du oppretter. Du kan imidlertid overføre eierskapet til en annen.

Finn ut mer om eiertillatelser for en delt mappe.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Skifte eier av en delt mappe

Du kan overføre eierskapet til en delt mappe ved å endre delingstillatelsene for mappen.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over navnet på den aktuelle mappen og klikk på del-ikonet (person).
  4. Klikk på[x] personer har tilgang.
  5. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  6. Velg Gjør til eier for å bekrefte valget.

I skrivebordsappen

1. Åpne vinduet i Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Hold musepekeren over navnet på den aktuelle mappen og klikk på del-ikonet (person).
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  4. Velg Gjør til eier for å bekrefte dette valget.

Fra Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk eller Control-klikk på den aktuelle mappen og velg Del ….
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  4. Velg Gjør til eier for å bekrefte dette valget.

På mobilappen

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Filer (mappe-ikon).
  3. Trykk på «» eller «⁝» (horisontale eller vertikale prikker) ved siden av den aktuelle mappen.
  4. Trykk på Administrer tilgang.
  5. Trykk på området under [x] medlemmer.
  6. Trykk på Kan redigere eller Kan se ved siden av navnet på personen du vil overføre eierskapet til.
  7. Trykk på Gjør til eier for å bekrefte valget.

Overføre en mappe uten eier

Hvis eieren av en delt mappe forlater teamet uten å overføre eierskapet først, blir den delte mappen uten eier.

Hvis du kan kontakte den opprinnelige eieren og vedkommende fremdeles har tilgang til mappen, ber du eieren overføre eierskapet til deg.

Hvis du ikke vet hvem den opprinnelige eieren var, eller hvis du ikke kan kontakte vedkommende, kan du kopiere filene til en ny mappe og invitere medlemmer på nytt.

Finn ut hvordan du finner eieren av en delt mappe.