Hvordan endrer jeg eieren av en delt mappe?

Den som oppretter en delt mappe, blir automatisk mappens eier. Eieren av en mappe kan:

• Fjerne medlemmer fra mappen
  • Velge hvem som kan invitere andre til mappen.
  • Overføre eierskap av mappen til noen andre

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan endre eieren av en delt mappe

Dersom du er eieren av en delt mappe, kan du overføre eierskapet til et annet medlem ved å endre mappens alternativer på dropbox.com. Når eierskapet er endret, blir den nye eieren den eneste personen som kan oppheve delte koblinger for mappen og fjerne medlemmer.

Obs! Du må være eieren av en delt mappe for å kunne overføre eierskap.

Overfør eierskap av en delt mappe på dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Finn den delte mappen du vil endre.
  4. Hold musepekeren over navnet til mappen, og klikk på Del.
  5. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til teammedlemmet du vil overføre eierskap til.
  6. Velg Gjør til eier og bekreft dette valget.

Overfør eierskap av en delt mappe på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen din.
  2. Høyreklikk eller trykk på command på den delte mappen du vil endre.
  3. Velg Del …
  4. Ved siden av navnet på et medlem, klikker du på rullegardinlisten og velger Gjør til eier.
  5. Klikk på Del.

Jeg må vite hvem som eier en delt mappe

Du kan finne ut hvem eieren av en mappe er i mappens alternativer:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Finn den delte mappen du vil endre.
  4. Hold musepekeren over navnet til mappen og klikk på Del.
  5. Hurtigvinduet viser alle medlemmer av den delte mappen. Eieren vil ha «Eier» ved siden av navnet sitt.

Obs! Hvis det ikke er oppført noen eier, betyr det at mappen enten eies av teamets administratorer eller et medlem utenfor teamet.

Kontakt administratoren for å se etter mappen i innholdsstyring, noe som viser om den eies av teamets administratorer.