Slik endrer du eieren av en delt mappe

Som standard er du eier av alle delte mapper du oppretter. Du kan imidlertid overføre eierskapet til noen andre ved å endre mappens delingstillatelser.

Finn ut mer om eiertillatelser for en delt mappe.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Skifte eier av en delt mappe

På dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. I hovedområdet holder du musepekeren over den aktuelle mappen og klikker på deleikonet (person).
  4. Klikk på[x] personer har tilgang.
  5. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  6. Velg angi som eier.

I Dropbox-skrivebordsappen:

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk eller Control-klikk på den aktuelle mappen og velg Del ….
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  4. Velg angi som eier.

I Dropbox-mobilappen:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på ⁝ (vertikal ellipse på Android) eller … (ellipse på iPhone/iPad) ved siden av den riktige mappen.
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Mappeinnstillinger.
  5. Trykk på området nedenfor [x] medlemmer.
  6. Trykk på navnet til personen du vil overføre eierskapet til.
  7. Trykk på Gjør til eier.

Overføre en mappe uten eier

Hvis eieren av en delt mappe forlater teamet uten å overføre eierskapet først, blir den delte mappen uten eier.

Hvis du kan kontakte den opprinnelige eieren og vedkommende fremdeles har tilgang til mappen, ber du eieren om å overføre eierskapet til deg.

Hvis du ikke vet hvem den opprinnelige eieren var, eller hvis du ikke kan kontakte vedkommende, kan du kopiere filene til en ny mappe og invitere medlemmer på nytt.

Finn ut hvordan du finner eieren av en delt mappe.