Vanlige spørsmål om endringsdatoer for filer og mapper

Oppdatert Nov 23, 2023
Den endrede datoen for en fil eller mappe representerer siste gang filen eller mappen ble oppdatert. Hvis du har problemer med de endrede datoene for filene eller mappene dine, kan du ta en titt på disse spørsmålene som ofte stilles.

Hvordan ser jeg siste endringsdato for en fil eller mappe?

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen og klikk på avmerkingsboksen.
  3. Datoen og tidspunktet for siste endring vises i Info-ruten i høyre sidestolpe ved siden av Endret. Hvis du trenger å utvide det høyre feltet, klikker du på pilen som peker til venstre.
highlight icon

Merk: Det finnes også en Endret-kolonne for filer (ikke mapper).

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på filen eller mappen og velg Egenskaper for Windows eller Få informasjon for Mac.
highlight icon

Merk: Dropbox-mobilappen viser endringsdatoer for filer, men ikke mapper.

iOS:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på Filer.
  3. Trykk på «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  4. Endringsdatoen vises under filnavnet.

Android:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på menyknappen øverst til venstre (tre horisontale streker).
  3. Trykk på Filer.
  4. Endringsdatoen vises under filnavnet.

Hva gjør at endringsdatoen for en fil endres?

Endringsdatoen til en fil vil oppdateres på alle enheter og dropbox.com hvis du endrer en fil i Dropbox-kontoen din eller en annen bruker endrer filen i en delt mappe.

I noen tilfeller, som de som er oppført nedenfor, vil endringsdatoen til en fil kun endres på enheten den ble endret på, og den vil ikke synkroniseres til andre enheter.

• Hvis du laster ned en fil fra dropbox.com til en enhet, vil endringsdatoen til filen på den enheten bli endret til tidspunktet den ble lastet ned, men den blir ikke synkronisert med andre enheter.
  • Hvis du manuelt endrer filens endringsdato i Dropbox-skrivebordsappen uten å gjøre endringer i filens innhold, vil endringsdatoen til filen på den enheten være tidspunktet du har angitt, men dette tidspunktet vil ikke synkroniseres med andre enheter.
highlight icon

Merk: Endringsdatoen til en fil vil ikke endre seg hvis du endrer kun på nett / tilgjengelig offline-statusen til filen.

Vil Dropbox bevare endringsdatoen til en fil eller mappe hvis jeg laster den opp eller ned til kontoen min?

For å bevare den endrede datoen til en fil må du laste den ned eller opp med Dropbox-skrivebordsprogrammet

highlight icon

Merk: Endringsdatoen til en fil vil ikke bevares hvis filen lastes opp eller ned ved bruk av dropbox.com eller på en mobil enhet.

Hvorfor er mappens endringsdato forskjellig på ulike enheter?

Følgende handlinger kan resultere i forskjellige endringsdatoer:

• Du lastet ned mappen fra dropbox.com til en enhet. Mappens endringsdato på den aktuelle enheten endres til tidspunktet for nedlasting (eller redigering), men dette synkroniseres ikke til andre enheter.
  • Du endrer statusen for kun på nett / tilgjengelig offline for mappen på en enhet. Mappens endringsdato på den enheten vil endres til tidspunktet for oppdateringen, men vil ikke synkroniseres med andre enheter.
  • Du endrer mappens endringsdato manuelt i Dropbox-skrivebordsappen uten å gjøre noen endringer i mappen. Mappens endringsdato på den aktuelle datamaskinen endres til tidspunktet du har angitt, men synkroniseres ikke til andre enheter.