Hvordan forhåndsvise filer i Dropbox

Oppdatert Jul 18, 2024
person icon

I denne artikkelen finner du informasjon om en funksjon som er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere.

Slik forhåndsviser du filer og mapper

Du kan forhåndsvise både filer og mapper på dropbox.com, men du kan bare forhåndsvise filer i Dropbox-mobilappen.

Du kan forhåndsvise filer og mapper i enten fullskjerm eller hurtigvisning på dropbox.com:

• Fullskjerm: Forhåndsvisning av filer og mapper vil ta opp hele nettlesersiden.
  • Hurtigvisning: Forhåndsvisning av filer og mapper vil ta opp høyre halvdel av nettlesersiden, med Dropbox-fillisten og navigasjonen til venstre.

Slik administrerer du preferanser for forhåndsvisning:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk forhåndsvisningsikonet (halvt utfylt firkant) øverst til høyre, over fillisten.
  3. Kryss av eller fjern merkene ved siden av Files åpnes i hurtigvisning og Mapper åpnes i hurtigvisning.

For å forhåndsvise en fil eller mappe:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet til filen eller mappen.

Herfra kan du stjernemerke, slette, laste ned og utføre andre handlinger, avhengig av filtype eller mappe.

highlighter icon

Merknader:
  • Med hurtigvisning kan du se lignende filer basert på innholdet i filen du forhåndsviser. Når du klikker på Relaterte filer nederst i høyre hjørne, vil enhver lignende fil du har tilgang til, vises under filforhåndsvisningen. Denne funksjonen er tilgjengelig for kunder på betalte Dropbox-kontoer og er kun tilgjengelig for filer.
    • KI-ikonet (to buede stjerneskudd) indikerer at Relaterte filer er identifisert av en intern KI-modell.
  • Mens du forhåndsviser en fil i hurtigvisning, kan du se relaterte filer i Relaterte filer-delen under forhåndsvisningen.
    • Denne funksjonen er tilgjengelig for kunder på betalte Dropbox-kontoer og er kun tilgjengelig for dokumenter, PDF-er og bildefiler.
    • KI-ikonet (to buede stjerneskudd) indikerer at Relaterte filer er identifisert av en intern KI-modell.

For å forhåndsvise filer i Dropbox-mobilappen:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på navnet på filen for å åpne den.

Avhengig av filtypen kan du kommentere, redigere, slette, laste ned med mer. Du kan også sveipe venstre og høyre for å navigere mellom filer i en mappe.

Vanlige spørsmål om forhåndsvisning av filer i Dropbox

Hvorfor kan jeg ikke forhåndsvise filen eller mappen min?

Hvis du ser en feilmelding når du prøver å forhåndsvise en fil, kan du gå til denne artikkelen.

Hvis ikke sjekker du at filtypen din støttes.

Hvis filtypen din ikke støttes eller ikke vil forhåndsvise, kan du laste den ned til datamaskinen din og åpne den i en applikasjon på datamaskinen din for å se den.

Hvorfor ser jeg bare den første siden av filen min?

Hvis du prøver å forhåndsvise en av følgende filtyper, kan du kun forhåndsvise den første siden eller rammen av filen din. Du kan se resten av sidene hvis du laster ned og åpner filen.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .kth

Hvorfor er dato filen ble opplastet en nyere dato enn datoen da den ble sist endret?

Dropbox beholder datoen filen ble endret når du laster den opp via Dropbox-skrivebordsappen. Dette kan f.eks. skje hvis du endret en fil for tre måneder siden, men lastet den opp i går.

Kan jeg åpne hyperkoblinger fra en forhåndsvisning?

Ja, du kan åpne koblinger når du forhåndsviser en fil. Når du klikker på en innebygd kobling, ser du kanskje et vindu som viser nettadressen du navigerer til.