Så här förhandsvisar du filer i Dropbox

Uppdaterat Jul 17, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för alla Dropbox-användare.

Med förhandsvisning av filer kan du titta på, kommentera och dela filer utan att ladda ner dem.

Beroende på filtyp kan du också redigera filen eller lägga till en underskrift.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Förhandsgranska filer och mappar

Du kan förhandsgranska både filer och mappar på dropbox.com men du kan bara förhandsgranska filer på Dropbox för mobila enheter.

Du kan förhandsgranska filer och mappar i antingen helskärm eller snabbvisning på dropbox.com:

• Helskärm: Fil- och mappförhandsgranskningar tar upp hela webbläsarsidan.
  • Snabbvisning: Fil- och mappförhandsgranskningar tar upp den högra halvan av webbläsarsidan med din Dropbox-fillista och navigering till vänster.

Så här hanterar du dina inställningar för förhandsgranskning:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på förhandsgranskningsikonen (halvt ifylld ruta) uppe till höger ovanför fillistan.
  3. Markera eller avmarkera rutorna bredvid Filer öppnas i snabbvisning och Mappar öppnas i snabbvisning.

Så här förhandsgranskar du en fil eller mapp:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på filens eller mappens namn.

Härifrån kan du stjärnmärka, dela, ladda ner och vidta andra åtgärder, beroende på filtyp eller mapp.

highlighter icon

Anmärkningar:
  • Med snabbvisning kan du se relaterade filer baserat på materialet i den fil du har förhandsgranskat. När du klickar på Relaterade filer i det nedre högra hörnet kommer alla relaterade filer du har åtkomst till att dyka upp under filförhandsgranskningen. Denna funktion är tillgänglig för kunder med ett betalt Dropbox-konto och är endast tillgänglig för filer.
    • AI-ikonen (två böjda stjärnfall) indikerar att Relaterade filer identifieras av en intern AI-modell.
  • När du förhandsgranskar en fil i snabbvisning kan du se relaterad filer i avsnittet Relaterade filer under förhandsgranskningen.
    • Denna funktion är tillgänglig för kunder med betalda Dropbox-konton och är endast tillgänglig för dokument, PDF- och bildfiler.
    • AI-ikonen (två böjda stjärnfall) indikerar att Relaterade filer identifieras av en intern AI-modell.

Så här förhandsgranskar du filer på Dropbox för mobila enheter:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på filens namn för att öppna den.

Beroende på filtyp kan du kommentera, redigera, dela, ladda ner och mer. Du kan också svepa åt vänster och höger för att navigera mellan filer i en mapp.

Vanliga frågor om att förhandsgranska filer i Dropbox

Varför kan jag inte förhandsgranska min fil eller mapp?

Om du ser ett felmeddelande när du försöker förhandsvisa en fil kan du titta på den här artikeln.

Om inte så kontrollerar du att din filtyp stöds.

Om filtypen inte stöds eller inte går att förhandsvisa, kan du ladda ner den till datorn och öppna den i ett program på datorn för att visa den.

Varför ser jag bara första sidan av filen?

Om du försöker förhandsvisa någon av följande filtyper kan du bara förhandsvisa den första sidan eller ramen av filen. Du kommer att kunna se resten av sidorna när du laddat ner och öppnat filen.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .kth

Varför är det uppladdade datumet på filen nyare än ändringsdatumet?

Dropbox bevarar datum för när filen ändrades när du laddar upp den via Dropbox-klienten. Detta kan till exempel hända om du senast ändrade en fil för 3 månader sedan men laddade upp den igår.

Kan jag öppna hyperlänkar från en förhandsgranskning?

Ja, du kan öppna länkarna medan du förhandsgranskar en fil. När du klickar på en inbäddad länk kan du se ett popup-fönster som visar URL:en som du går till.