Så här kommenterar du Dropbox-filer

Uppdaterat Oct 10, 2023
Alla som har åtkomst till en Dropbox-fil kan lämna en kommentar och se andra kommentarer, om inte kommentarsfunktionen är avstängd. Läs om hur du stänger av kommentarer för en fil.

highlight icon

Anmärkningar:

• Du kan hantera behörigheter för att visa och kommentera direkt i Dropbox Replay under delningsinställningarna för varje mediefil.
  • Du kan återkalla kommentarsbehörigheter för Dropbox Replay genom att inaktivera befintliga delade länkar för att visa och kommentera och dela en ny skrivskyddad länk.

Så här kommenterar du en fil

För att kommentera i en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
    • Du kan även klicka på ”>” (högerpil) bredvid Mappar i den vänstra sidomenyn för att hitta din fil.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på knappen Kommentarer uppe till höger.
  5. Skriv din kommentar.
    • För att nämna någon i kommentaren skriver du @ och sedan namnet eller klickar på @.
    • Lägg till en emoji i dina kommentarer genom att klicka på ikonen med ett glatt ansikte.
  6. Klicka på Publicera.

Så här kommenterar du en viss del av en fil

För att kommentera en viss del av en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
    • Du kan även klicka på ”>” (högerpil) bredvid Mappar i den vänstra sidomenyn för att hitta din fil.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på knappen Kommentarer uppe till höger.
  5. Klicka på cirkeln med ett plustecken bredvid Lägg till dina tankar.
  6. Klicka och dra runt en ruta i delen av filen som du vill kommentera på.
  7. Klicka på kommentarsfältet i den högra sidomenyn.
  8. Skriv din kommentar.
  9. Klicka på Publicera.

Läs om hur du kommenterar en specifik tidpunkt i en video eller ljudfil.

Gör så här för att kommentera vid en specifik tidpunkt i en video- eller ljudfil

Det går att skriva en kommentar vid en viss tidpunkt i en video- eller ljudfil på dropbox.com. I alla video- och ljudfilstyper som kan förhandsgranskas i Dropbox går det att skriva kommentarer vid specifika tidpunkter.

highlight icon

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på dropbox.com för filer i Dropbox Professional-, Advanced-, Enterprise- eller Education-konton. Dropbox Replay-användare kan också kommentera specifika bildrutor.

Så här kommenterar du vid en tidsstämpel:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
    • Du kan även klicka på ”>” (högerpil) bredvid Mappar i den vänstra sidomenyn för att hitta din fil.
  3. Klicka på namnet på den video- eller ljudfil du vill kommentera i.
  4. Klicka på Kommentarer längst upp till höger.
  5. Klicka i textfältet nere till höger och skriv sedan kommentaren:
    • För att nämna någon i kommentaren skriver du @ och sedan namnet eller klickar på @
    • Lägg till en emoji i dina kommentarer genom att klicka på ikonen med ett glatt ansikte.
  6. Markera rutan bredvid tidsstämpeln för att lägga till kommentaren vid den tidsstämpeln.
  7. Klicka på Publicera

Så här redigerar du eller tar bort en kommentar

Redigera eller radera en kommentar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
    • Du kan även klicka på ”>” (högerpil) bredvid Mappar i den vänstra sidomenyn för att hitta din fil.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på knappen Kommentarer uppe till höger.
  5. Klicka på kommentaren som du vill redigera eller radera.
  6. Klicka på Redigera eller Radera.

Vanliga frågor om att kommentera

Hur ordnas kommentarer i kommentarsfältet?

Kommentarer visas i olika ordning, beroende på vilken typ av fil du visar.

• Om du visar en ljudfil eller videofil är sorteringsordningen som standard efter tidsram. Till exempel visas en kommentar som publicerades vid 01:11 innan en kommentar som publicerades vid 02:07.
  • Om du visar en fil med flera sidor är sorteringsordningen som standard efter sidor. Till exempel visas en kommentar som publicerats på sida ett före en kommentar som publicerats på sida fem.
  • Om du visar andra filtyper är sorteringsordningen som standard kommentarer från nyast till äldst.

För alla filer du visar kan du ändra sorteringsordningen genom att klicka på rullgardinsmenyn Sortera efter under Kommentarer i den högra sidomenyn.

Vem får ett meddelande när jag skriver en kommentar?

Följande personer får mejl och meddelande både på dropbox.com och på sina kopplade enheter:

• Filägaren
  • Alla som prenumererar på filen
  • Alla som har kommenterat i kommentarstråden
  • Alla som har @nämnts i kommentarstråden

Läs mer om hur du ändrar meddelandeinställningar.

Vem får kommentera vid en specifik tidpunkt i video- och ljudfiler?

Tillhör filen någon med ett Dropbox Professional-, Advanced-, Enterprise- eller Education-konto kan andra personer med de kontotyperna skriva kommentarer vid specifika tidpunkter.

Tillhör filen någon med ett Dropbox Basic-, Plus-, Family- eller Standard-konto går det bara att skriva kommentarer vid tidsstämpeln :00 och tiden gråmarkeras.

Kunder som har köpt Dropbox Replay-tillägget (tidigare tillägget Kreativa verktyg) kan också kommentera specifika bildrutor i videofiler.

I vilken tidszon visas kommentarernas tidsstämplar?

Kommentarers tidsstämplar visas i enhetens tidszon. Om din enhet till exempel är inställd på Pacific Standard Time, kommer alla kommentarers tidsstämplar visas i Pacific Standard Time.