Så här kommenterar du Dropbox-filer

Alla som har åtkomst till en Dropbox-fil kan lämna en kommentar och se andra kommentarer, om inte kommentarfunktionen är avstängd.

Är du ny på Dropbox? Se hur du enkelt kan lägga till anteckningar till material du samarbetar om.

Så här kommenterar du en fil

För att kommentera i en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på Kommentarer i den högra sidomenyn.
    • Om den högra sidomenyn inte är öppen klickar du på pilen eller knappen Kommentarer på den högra delen av sidan.
  5. Skriv din kommentar.
    • För att nämna någon i din kommentar, skriv @ och sedan deras namn eller klicka på ikonen @.
  6. Klicka på Publicera.

Så här kommenterar du en viss del av en fil

För att kommentera en viss del av en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på Kommentarer i den högra sidomenyn.
    • Om den högra sidomenyn inte är öppen klickar du på pilen eller knappen Kommentarer på den högra delen av sidan.
  5. Klicka på cirkeln med ett plustecken bredvid Lägg till dina tankar.
  6. Klicka och dra runt en ruta i delen av filen som du vill kommentera på.
  7. Klicka på kommentarsfältet i den högra sidomenyn.
  8. Skriv din kommentar.
  9. Klicka på Publicera.

Läs om hur du kommenterar en specifik tidpunkt i en video eller ljudfil.

Så här redigerar du eller tar bort en kommentar

Redigera eller radera en kommentar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill kommentera på.
  4. Klicka på Kommentarer i den högra sidomenyn.
    • Om den högra sidomenyn inte är öppen klickar du på pilen eller knappen Kommentarer på den högra delen av sidan.
  5. Klicka på kommentaren som du vill redigera eller radera.
  6. Klicka på Redigera eller Radera.

Hur ordnas kommentarer i kommentarsfältet?

Kommentarer visas i olika ordning, beroende på vilken typ av fil du visar.

• Om du visar en ljudfil eller videofil är sorteringsordningen som standard efter tidsram. Till exempel visas en kommentar som publicerades vid 01:11 innan en kommentar som publicerades vid 02:07.
  • Om du visar en fil med flera sidor är sorteringsordningen som standard efter sidor. Till exempel visas en kommentar som publicerats på sida ett före en kommentar som publicerats på sida fem.
  • Om du visar andra filtyper är sorteringsordningen som standard kommentarer från nyast till äldst.

För alla filer du visar kan du ändra sorteringsordningen genom att klicka på rullgardinsmenyn Sortera efter under Kommentarer i den högra sidomenyn.

Vem får ett meddelande när jag skriver en kommentar?

Följande personer får mejl och meddelande både på dropbox.com och på sina kopplade enheter:

• Filägaren
  • Alla som prenumererar på filen
  • Alla som har kommenterat i kommentarstråden
  • Alla som har @nämnts i kommentarstråden

Läs om mer om hur du ändrar meddelandeinställningar.

I vilken tidszon visas kommentarernas tidsstämplar?

Kommentarers tidsstämplar visas i enhetens tidszon. Om din enhet till exempel är inställd på Pacific Standard Time, kommer alla kommentarers tidsstämplar visas i Pacific Standard Time.