Dropbox skrivebordsprogram

Den nye skrivebordsopplevelsen for Dropbox

Høsten 2019 lanserte Dropbox en ny skrivebordsopplevelse, som består av en ny skrivebordsapp, forbedringer av Dropbox i systemfeltet/menylinjen, og Dropbox-mappen i Filutforsker/Finder.

Med den nye skrivebordsopplevelsen kan du:

Klikk her for vanlige spørsmål om den nye Dropbox-skrivebordsappen.

Systemkrav for skrivebordsapp

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på Windows- og Mac-datamaskiner.

Finn ut mer om systemkravene for skrivebordsappen.

Hva er med i Dropbox-skrivebordsopplevelsen?

Når du laster ned og installerer Dropbox-skrivebordsappen, er det tre ting som legges til på datamaskinen din:

Hvordan begynne å bruke den nye skrivebordsopplevelsen for Dropbox

Når du har installert Dropbox-skrivebordsappen, kan du åpne den på samme måte som en hvilken som helst annen app på datamaskinen din – via macOS Launchpad eller startmenyen i Windows.

Åpne skrivebordsappen når du starter datamaskinen din

Slik angir du at Dropbox-skrivebordsopplevelsen skal åpnes automatisk når du starter datamaskinen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Generelt-fanen merker du av Start Dropbox når systemet starter opp, noe som åpner Dropbox i systemfeltet/menylinjen og synkroniserer filer og mapper i Dropbox-mappen til kontoen din på nett, når du starter datamaskinen din.
  5. Merk av Åpne skrivebordsappen når du starter Dropbox for også å åpne skrivebordsappen når du starter maskinen.

Åpne mapper i skrivebordsappen

Du kan velge at mapper skal åpnes automatisk i Dropbox-mappen i Finder/Filutforsker eller skrivebordsappen. Slik endrer du den innstillingen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine i øvre hjørne til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Åpne mapper i: og velg Finder/Filutforsker eller Dropbox-skrivebordsapp.

Hva er den enkleste måten å åpne appen på fra skrivebordet?

For å få enkel tilgang til Dropbox-skrivebordsappen fra skrivebordet, anbefaler vi:

Lukke Dropbox-skrivebordsappen og stoppe synkroniseringen

Hvis du vil lukke skrivebordsappen, klikker du på «x»-ikonet i hjørnet av skrivebordsappen. Dette vil imidlertid ikke lukke Dropbox helt eller stoppe synkroniseringen av filene dine til Dropbox-kontoen. Slik avslutter du helt:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine.
  3. Klikk på Avslutt Dropbox.

Obs! Hvis du bruker en Mac-datamaskin, høyreklikker på Dropbox-ikonet i docken, og klikker på Avslutt, lukker dette bare appen. Dropbox vil ikke avsluttes helt, og filene dine vil fortsatt synkroniseres til Dropbox-kontoen din.

Vanlige spørsmål om den nye Dropbox-skrivebordsappen

Vil den nye skrivebordsappen endre hvordan filene mine synkroniseres?

Nei. Den nye Dropbox-skrivebordsappen endrer ikke måten filene dine synkroniseres til datamaskinen på. Du kan fortsette å bruke Dropbox-mappen i Finder (macOS) eller Filutforsker (Windows) akkurat som før. Du kan til og med endre innstillingene for å fortsette å åpne Dropbox-mappen som standard i stedet for den nye skrivebordsappen.

Krever den nye Dropbox-skrivebordsappen noen ekstra ressurser fra datamaskinen?

Nei. Systemkravene for Dropbox-skrivebordsappen har ikke endret seg. Hvis du ønsker å redusere forbruket av minne og prosessorkraft, kan du velge å åpne mappene dine automatisk i Dropbox-mappen i stedet for skrivebordsappen.

Kan jeg gå tilbake til å bruke Dropbox-mappen i Finder/Filutforsker?

Ja. Den nye skrivebordsappen endrer ikke Dropbox-mappen din i Finder/Filutforsker. Du kan fortsette å bruke den nøyaktig som før. Du kan også velge at mappene dine skal åpnes i Dropbox-mappen i stedet for i skrivebordsappen.