Dropbox skrivebordsprogram

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på Mac- og Windows-datamaskiner. Klikk på denne koblingen for å installere Dropbox-skrivebordsappen.

Den nye Dropbox-skrivebordsappen

I løpet av våren 2019 lanserte Dropbox noen nye funksjoner, og gir tidlig tilgang til et nytt skrivebordsprogram.

Obs! Etter at du har meldt deg på det nye skrivebordsprogrammet, kan du melde deg av, men du kan fortsette å bruke Dropbox-mappen for datamaskinen din akkurat som før i Finder (Mac) eller Filutforsker (Windows).

Hva er annerledes med den nye Dropbox-skrivebordsappen?

Den nye Dropbox-skrivebordsappen introduserer:

• En ny overflate som gjør det enklere å vise, organisere og dele filene dine
Nye funksjoner for filer og mapper

Nye integrasjoner

Vil den nye skrivebordsappen endre hvordan filene mine synkroniseres?

Det nye Dropbox-skrivebordsprogrammet endrer ikke måten filene dine synkroniseres til datamaskinen på. Du kan fortsette å bruke Dropbox-mappen i Finder (macOS) eller Filutforsker (Windows) akkurat som før. Du kan til og med endre innstillingene for å fortsette å åpne Dropbox-mappen som standard i stedet for det nye skrivebordsprogrammet.

Stjernemerking, festing av elementer, notater, lister, gjøremål, @omtaler og koblinger

You can continue to Write a comment on your files or view file Activity on the new desktop app just as you could before. However, now you can also add pins, notes, lists, to-dos, @ mentions, and links to your folders. They will appear for you and everyone else who opens that folder on the new desktop app, dropbox.com, and the Dropbox mobile app.

Notes:

• If you see these options on your folder, but aren’t using the new desktop app, the owner of the file or folder is using it.
  • Web-based files (like Google Docs) can only be commented on on dropbox.com.

Stjernemerke

Du kan fortsette med å stjernemerke for å få enkel tilgang på dropbox.com, som du gjorde før. I den nye skrivebordsappen vil stjernemerkede mapper dukke opp i kolonnen på venstre side, under Stjernemerket.

Slik stjernemerker du en fil eller mappe i den nye skrivebordsappen:

1. Åpne den nye skrivebordsappen.
  2. Klikk på en fil eller mappe.
  3. Klikk på (ellipse).
  4. Klikk på Stjernemerk.

Fest

Når du åpner en mappe, kan du feste en hvilken som helst fil til toppen av den, for å få enkel tilgang. Alle som åpner den mappen, vil se den festede filen øverst i den nye skrivebordsappen og på dropbox.com.

Slik fester du en fil:

1. Åpne den nye skrivebordsappen.
  2. Klikk på en fil eller mappe.
  3. Klikk på (ellipse).
  4. Klikk på Fest.

Notater, lister, gjøremål, koblinger og @omtaler

Når du åpner en mappe, kan du legge til notater, lister, gjøremål, koblinger og @omtaler. Alle som åpner den mappen, vil se disse funksjonene i det nye skrivebordsprogrammet og på dropbox.com.

Slik legger du til notater, lister, gjøremål, koblinger og @omtaler:

1. Åpne den nye skrivebordsappen.
  2. Klikk på en mappe. Mappeoversikten åpnes.
  3. Klikk på området øverst, hvor du ser Skriv notater, lister, gjøremål og koblinger her, og legg til innholdet ditt.

Endre innstillingen for hvordan Dropbox åpnes, enten i Finder eller Filutforsker, i stedet for i den nye skrivebordsappen

Hvis du melder deg på den nye skrivebordsappen, kan du fortsette å bruke Dropbox-mappen i Finder (macOS) eller Filutforsker (Windows) nøyaktig som før. Du kan også velge i innstillingene dine at Finder eller Filutforsker åpnes som standard, i stedet for den nye skrivebordsappen.

Slik går du tilbake til å bruke Finder eller Filutforsker som standardinnstilling:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine i øvre hjørne til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Åpne mapper i: og velg Finder eller Filutforsker.

Har du problemer med skrivebordsappen?

Hvis du opplever problemer med Dropbox-skrivebordsappen, må du sjekke at du oppfyller systemkravene

Hvis Dropbox-skrivebordsappen ikke kan installeres, går du i stedet til denne artikkelen.