Bruke Dropbox-nettstedet

Oppdatert Jul 10, 2024
person icon

Denne artikkelen er for alle Dropbox-brukere på dropbox.com, med mindre annet er oppgitt.

Når du logger på dropbox.com, har du tilgang til alle filene og mappene i Dropbox-kontoen din. Du har også tilgang til fil- og mappeaktivitet, varsler, kontoinnstillinger på nettet og visse verktøy og funksjoner, avhengig av abonnementet ditt.

Øverst på siden ser du alternativer for hvordan du kan søke i innhold, få tilgang til hjelp og kunngjøringer samt administrere kontoinnstillingene dine. Du kan bruke knapper på handlingslinjen for å lage en fil, laste opp fra datamaskinen din, eller opprette en mappe. Bruk venstre sidestolpe til å navigere raskt mellom filer og mapper.

Søk, app og knapper

Øverst på siden får du tilgang til:

Laste opp, opprette, organisere og tilleggsfunksjoner

Venstre navigasjonslinje

Fra venstre navigasjonslinje på dropbox.com kan du ha tilgang til følgende:

Fra Start kan brukere få tilgang til forskjellige alternativer i venstre sidestolpe. Alternativene avhenger av hvilken type Dropbox-abonnement du har.
highlighter icon

Merk: For å skjule den venstre sidestolpen klikker du på det halvfylte firkantede ikonet nederst til venstre. For å åpne venstre sidestolpe igjen klikker du på det firkantede ikonet med en vertikal linje.

Alle filer

Klikk på Alle filer for å få tilgang til alle filene og mappene du har lagt til på Dropbox-kontoen din, inkludert dine Foreslåtte, Nylige og Stjernemerkede filer og mapper, innhold kun på nett og innhold administrert med selektiv synkronisering. Bla gjennom eller sorter filene og mappene dine og del, forhåndsvis eller åpne dem raskt. Over fil-listen og filtrene kan du laste opp innhold fra datamaskinen din og lage nye filer og mapper.

Delt

Få rask tilgang til alle filer og mapper som har blitt delt med deg, eller som du har delt med andre

• Klikk på Nylige-fanen øverst på siden for å se delt innhold etter dato.
  • Klikk på fanen Mapper eller Filer for å se delt innhold etter type.
  • Klikk på Koblinger-fanen for å se filer og mapper som har blitt delt med en kobling.

Du kan opprette nye delte mapper ved å klikke Delt i venstre sidestolpe, og deretter klikke Opprett delt mappe over fillisten.

Filanmodninger

Administrer filanmodninger og sjekk hvor mange innsendere som har svart og filer som har blitt lagt til.

• Klikk på fanen Åpnet for å se filforespørsler som fortsatt er på vent. Klikk på ikonet for å sende e-post (papirfly) ved siden av en filforespørsel for å dele den via e-post. Du kan også klikke på koblingsikonet (kjedekobling) for å kopiere koblingen, som du så kan dele.
  • Klikk på Avsluttet-fanen for å se utløpte filanmodninger eller filanmodninger som du har avsluttet. Klikk på «» (ellipse) ved siden av navnet på en forespørsel for å åpne den på nytt.

Du kan opprette nye filanmodninger ved å klikke Filanmodninger i venstre sidestolpe, og deretter klikke Ny forespørsel over filanmodningslisten.

Slettede filer

Få tilgang til filer og mapper du har slettet fra kontoen din, gruppert etter dato.

• Klikk på navnet til en fil eller mappe for å gjenopprette den. Hvis flere filer ble slettet samme dag, kan du velge fra en liste over filer du vil gjenopprette.

Ved å klikke på Slettede filer i venstre sidestolpe kan du filtrere slettede filer etter dato, bruker og mappe.

highlighter icon

Merk: Hvor lang tid Dropbox lagrer slettede filer, avhenger av abonnementet ditt. Finn ut mer om versjonshistorikk.

Bilder

Klikk på Bilder for å se, få tilgang til og raskt hente bilde- og videofilene dine på ett sentralt sted. Alle bilder og videoer du laster opp til Dropbox-kontoen din, vises her automatisk.

highlighter icon

Obs! Bilder-siden er kun tilgjengelig for brukere med Dropbox Basic-, Plus-, Family- og Professional-abonnementer.

Signaturer

Lag en mal, send en fil til underskriving eller signer PDF-er selv. Finn ut mer om hvordan du sender signaturforespørsler.

Send og spor

Få sanntidsanalyser for filene dine. Du kan sende filer med sikre koblinger, bruke passord for å kontrollere filtilgang, samle inn e-poster og få sidebaserte analyser for å følge med på hvem som ser på filene.

highlighter icon

Obs! Send og spor-siden er bare tilgjengelig for kunder med Dropbox Essentials-, Business- eller Business Plus-abonnement.

Hurtigtilgang

Du kan organisere filer og mapper i seksjoner for å få rask tilgang til dem fra venstre sidestolpe. Disse delene er private for deg. Filer og mapper som du stjernemerker, vil automatisk bli plassert i en seksjon som heter Stjernemerket.

• For å opprette en ny seksjon klikker du på «+» (plussikon) ved siden av Rask tilgang. Klikk deretter på Opprett seksjon
  • For å legge til filer og mapper til en seksjon kan du dra og slippe dem inn. Eller du kan klikke på «» (vertikal ellipse) ved siden av navnet på seksjonen og følge ledetekstene for å velge filen eller mappen.
  • For å flytte en fil fra en seksjon til en annen seksjon holder du musepekeren over filen i Hurtigtilgang-fanen og klikker på «» (vertikal ellipse). Klikk Flytt til seksjon, velg en seksjon fra rullegardinmenyen, og klikk Flytt.
  • For å fjerne en fil fra en seksjon holder du musepekeren over filen i Hurtigtilgang-fanen og klikker på «» (vertikal ellipse). Klikk deretter på Fjern fra seksjon.
Klikk på Mapper for å vise en liste over alle mappene dine i venstre sidestolpe. Du kan dra og slippe filer og mapper fra hovedlisten over filer til venstre sidestolpe for raskt å organisere filene dine.
highlighter icon

Merk: For å skjule den venstre sidestolpen klikker du på det halvfylte firkantede ikonet nederst til venstre. For å åpne venstre sidestolpe igjen klikker du på det firkantede ikonet med en vertikal linje.

Slik åpner du en mappe på dropbox.com:

1. Klikk på Alle filer for å se rotmappen.
  2. Klikk på navnet på en mappe for å åpne den og se innholdet.
highlighter icon

Merk: Kunder på Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus og Enterprise kan også få tilgang til Dropbox Rewind for å angre et stort antall endringer og returnere en mappe, eller hele kontoen deres, til en tidligere tilstand.

Administratorer av teamabonnementer kan administrere medlemmer og innstillinger i administratorverktøyet. Alternativene du ser i venstre sidestolpe, avhenger av kontotype og administratorrolle. Når en administrator klikker på Administratorverktøy i venstre sidestolpe, kan de se følgende alternativer:

• Adminpanel: Se nøkkelstatistikk om teamets aktiviteter samt snarveier til vanlige administratorhandlinger.
  • Medlemmer: Legg til og administrer individuelle medlemmer av teamet ditt.
  • Grupper: Overvåk og administrer både brukeradministrerte og bedriftsadministrerte grupper.
  • Innhold: Administrer teamets delte mapper og teammapper.
  • Sikkerhet: Administrer sikkerhetspolicyer for teamet ditt, inkludert sikkerhetsvarselekstern deling og passord.
  • Fakturering: Administrer abonnementet ditt, vis fakturaer, endre faktureringsfrekvens eller oppdater betalingsmåten.
  • Klassifisering: Administrer teamet retningslinjer for data.
  • Innstillinger: Endre innstillinger for hele teamet, fra medlemmer og sikkerhet til deling, apper og tilleggsfunksjoner.
  • Hjelp: Få tilgang til ressurser for egenhjelp og kontakt Dropbox sin kundestøtte.

Klikk på Mer for å få tilgang til følgende:

Du kan også klikke på Appsenter nederst for å åpne appsenteret og koble apper til Dropbox.

Varslinger og innstillinger

Nederst til venstre får du tilgang til:

Oppgrader

Oppgrader fra Dropbox Basic. Finn ut hvordan du administrerer ditt private Dropbox-abonnement eller et teamabonnement

Innstillinger

Se og administrer kontoinnstillingene dine, inkludert abonnements- og faktureringsinformasjon, preferanser og tilkoblede apper. Finn ut hvordan du administrerer kontoinnstillingene dine.

Administrer konto (Dropbox Basic, Plus, Family, Essentials og Professional)

Se eller oppgrader abonnementet ditt, sjekk tilgjengelig lagringsplass, endre kontoinnstillinger eller innløs en lisensnøkkel.

Automatiseringer

Konfigurer automatiseringer, for eksempel navnekonvensjoner, merking og andre organisasjonsalternativer. Finn ut hvordan du konfigurerer Dropbox-automatiseringer.

Vis team og grupper

Organiser teammedlemmer i grupper Dropbox-teamkontoen din. Finn ut hvordan du oppretter og administrerer grupper.

highlighter icon

Obs! Dette alternativet er kun tilgjengelig for kunder med Dropbox-teamkontoer.

Installer Dropbox-appen

Last ned og installer Dropbox-skrivebordsappen. Finn ut mer om nedlasting av Dropbox-skrivebordsappen.

Tema

aktivere lys eller mørk modus på dropbox.com. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Tema.
  4. Velg ett av følgende alternativer:
    • Lysmodus
    • Mørk modus
    • Operativsystem
highlighter icon

Merk:Hvis du velger Operativsystem, vil samme innstillinger brukes for Dropbox-kontoen din som for Windows- eller Mac-enheten din. Finn ut hvordan du bytter til lys eller mørk modus på Windows 10, Windows 11 og Mac.

Logg av
Logg av kontoen din på dropbox.com. Finn ut mer om å logge på eller av Dropbox.

Språk
Endre språk for dropbox.com. Lær mer om hvordan du endrer språk og datoformat for kontoen din.

Legg til en privat konto eller teamkonto
Knytt en Dropbox-teamkonto til en privat Dropbox-konto. Finn ut hvordan du tilknytter og opphever tilknytningen av Dropbox-kontoer.

Bytt konto
Bytt til en tilknyttet Dropbox-konto.