Slik bruker du Dropbox Capture

Med Dropbox Capture kan du ta opp skjermen, kameraet og mikrofonen for å lage videomeldinger, lydopptak, skjermbilder og GIF-er for å dele med andre.

Opptakstiden din avhenger av abonnementet du har:

• Dropbox Basic-, Plus- og Family-kunder kan ta opp opptil to timer totalt, uten begrensning på individuelle opptak.
  • Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-kunder har ubegrenset opptakstid opp til lagringsgrensen.

Den gjenværende opptakstiden din vises øverst i Dropbox Capture-skrivebordsappen på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac). Denne tiden vises etter at du har spilt inn din første video. Sletting av videoer vil fjerne lengden fra opptakstiden. Ytterligere tid kan legges til ved å henvise til Dropbox Capture.

Merk: Mac-brukere må gi Dropbox Capture tilgang til skjermopptak, kamera og mikrofon i Systeminnstillingene.

Slik tar du opp med Dropbox Capture

Slik tar du opp skjermen:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
    • Klikk på Skjermopptak + kamera for å ta opp skjermen og kameraet. Du kan også ta opp mikrofonen din hvis du vil.
    • Klikk på Skjermopptak for å ta opp bare skjermen og mikrofonen.
    • Klikk på GIF for å ta opp skjermen som en GIF-fil.
  2. Velg hvilken del av skjermen du vil ta opp.
  • Klikk én gang for å ta opp eller ta et skjermbilde av hele skjermen.
  • Klikk og dra for å ta opp eller ta et skjermbilde av ønsket område på skjermen.
  • Trykk på mellomromstasten for å ta opp et spesifikt vindu.

Merk: For å dempe mikrofonen klikker du på mikrofonikonet i sidepanelet.

Finn ut hvordan du aktiverer/deaktiverer undertekster for videoer du lager med Dropbox Capture.

Slik tar du opp kameraet ditt:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Kamera.
  3. Klikk på det røde sirkelikonet i panelet til venstre for å starte opptaket, og klikk på det én gang til for å stoppe opptaket.

Slik tar du opp mikrofonen:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Lydopptak.
  3. Klikk på det røde sirkelikonet i panelet til venstre for å starte opptaket, og klikk på det én gang til for å stoppe opptaket.

Mens du tar opp, kan du:

• Klikke på Tegn-ikonet i sidepanelet mens du spiller inn for å tegne på opptaket.
  • Klikke Pause-ikonet i sidepanelet mens du tar opp for å pause/gjenoppta opptaket.
  • Klikke på Gjenta-ikonet i sidepanelet mens du tar opp for å stoppe opptaket og starte på nytt.
  • Klikke på Avbryt-ikonet i sidepanelet under opptaket for å stoppe og avbryte opptaket.

En lenke til opptakene dine vil bli kopiert til utklippstavlen din, og en kopi av opptaket vil bli lagret i «Capture»-mappen på Dropbox-kontoen din.

Slik bruker du en ekstern mikrofon eller kamera

Slik bruker du en ekstern mikrofon eller kamera under opptak:

1. Koble til enheten.
  2. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  3. Klikk på «» (vertikal ellipse) i øverste høyre hjørne.
  4.  Klikk på på Innstillinger.
  5. Velg enheten du vil bruke, fra rullegardinmenyen ved siden av Kamera og mikrofon.

Slik tar du et skjermbilde

Slik tar du et skjermbilde med Dropbox Capture:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Skjermbilde.
  3. Velg hvilken del av skjermen du vil ta opp:
    • Klikk én gang for å ta skjermbilde av hele skjermen.
    • Klikk og dra for å ta et skjermbilde av ønsket område på skjermen.
    • Trykk på mellomromstasten for å ta et skjermbilde av et bestemt bilde.

En kopi av bildet ditt vil bli kopiert til utklippstavlen og lagret i «Capture»-mappen på Dropbox-kontoen din.

Slik kopierer du en lenke til skjermbildet:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på «» (vertikal ellipse) i øverste høyre hjørne.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Angi Når skjermbildet er klart for å kopiere koblingen.

Umiddelbart etter at du har tatt et skjermbilde, vil du se et varsel nederst til høyre på skjermen. Fra dette varselet kan du:

• Forhåndsvisning
  • Påslag
  • Slett

Fra markering-vinduet kan du:

• Legg til tekst
  • Tegn
  • Legge til linjer og former
  • Beskjær
  • Uklarhet

Når du lagrer det merkede bildet, vil det kopiere, avhengig av Når skjermbildet er klart-innstillingen, lenken eller bildet til utklippstavlen din og erstatte det originale skjermbildet i «Capture»-mappen til Dropbox-kontoen din.