Hvordan bruke Dropbox Rewind.

Oppdatert Feb 12, 2024
person icon

Denne artikkelen diskuterer en funksjon som er tilgjengelig for brukere på Dropbox Backup-abonnementet eller Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Dropbox-mobilappen eller for brukere med betaversjonen av Dropbox Backup.

Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er et verktøy som lar deg angre et stort antall endringer på én gang. Funksjonen er meget nyttig når det oppstår en alvorlig hendelse hvor data har gått tapt, for eksempel når et virus har infisert kontoen.

Hvis du ikke trenger å angre et stort antall endringer, er det andre trinn du kan gjøre:

warning icon

Viktig: Standard filgjenopprettingsperioder og alternativer gjelder ikke filer som er slettet direkte fra Send og spor-funksjonen. Sletting av en fil fra Send og spor er permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gjenopprettes når filen er slettet.

Dropbox Rewind kan angre:

• redigeringer, navneendringer, tillegg og sletting av filer.
  • handlinger utført i delte mapper, også hvis mappen eies av noen andre.
  • handlinger utført i Dropbox-teammapper som du er medlem av og har redigeringstilgang til.

Dropbox Rewind vil ikke angre:

• endringer som er gjort tidligere enn kontoens versjonshistorikk.
  • filer som er slettet permanent.
  • endringer gjort i Paper-dokumenter (med mindre du bruker 2020-utgaven av Dropbox Paper).
  • Endringer av filer eller mapper som eies av andre team.
  • Filhistorikk (tilbakespolingen legges til i historikken).
  • Endringer i fil- eller mappemedlemskap: Hvis du for eksempel ble fjernet fra en delt mappe, legges du ikke til igjen ved å bruke Dropbox Rewind.

Se denne videoen for en rask innføring i Dropbox Rewind.

Hvordan bruke Dropbox Rewind.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Spole tilbake mappene dine:
    • Hvis du vil spole tilbake hele Dropbox-kontoen din, klikker du på «...» (ellipse) ved siden av Organiser og deretter på Spol tilbake denne mappen.
    • Hvis du vil spole tilbake en bestemt mappe, holder du musepekeren over navnet på mappen, klikker på «...» (ellipse) ved siden av Aktivitet og deretter på Spol tilbake denne mappen.Dette spoler også tilbake alle mappene i den bestemte mappen.
  3. Klikk på Prøv tilbakespoling.
  4. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet.
  5. Klikk på Fortsett.
  6. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill -listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen gjøres grå. Dette betyr at de tilbakestilles etter tilbakespolingen.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Klikk Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.
highlight icon

Obs! Hvis du er med i en Dropbox-teamkonto og følger instruksjonene i trinn 2 for å spole tilbake hele Dropbox-kontoen din, er det bare de private filene og delte mappene dine som blir spolt tilbake.Hvis du vil spole tilbake en teammappe, følger du instruksjonene i trinn 2 for å spole tilbake en bestemt mappe. Gjenta for hver teammappe du vil spole tilbake.

I Dropbox Backup

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering.
  4. Velg sikkerhetskopien du vil administrere, på venstre side.
  5. Klikk på Tilbakestill sikkerhetskopien for å gjenopprette en tidligere versjon av sikkerhetskopien.
  6. Klikk på Prøve Rewind i høyre sidestolpe.
  7. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen gjøres grå. Dette betyr at de tilbakestilles etter tilbakespolingen.
  10. Klikk på Fortsett.
  11. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.
highlight icon

Obs! Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er ikke tilgjengelig fra Dropbox-mobilappen.

Finn ut hvordan du sjekker hvilken versjon av Dropbox Backup du bruker.

Administratorer: Administrer Dropbox Rewind-innstillinger for teamet ditt

Som standard er det bare administratorer for Dropbox-teamkontoer som kan bruke Dropbox Rewind. Administratorer kan imidlertid endre denne innstillingen, slik at teammedlemmer kan bruke Dropbox Rewind. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Innhold klikker du på Rewind.
  5. Klikk på nedtrekksmenyen ved siden av Angi hvem som kan spole tilbake mapper, og velg Alle på teamet eller Kun teamadministratorer.
    • Hvis du velger Alle på teamet, kan teammedlemmene spole tilbake private mapper, delte mapper og teammapper.
    • Hvis du velger Kun teamadministratorer, vil ikke teammedlemmer være i stand til å spole tilbake noen mapper på kontoene sine.
highlight icon

Obs! Administratorer kan ikke logge seg på som et teammedlem for å spole tilbake teamemdlemmets konto. De kan bare la teammedlemmet spole tilbake sin egen konto.

Hva bør jeg gjøre etter at jeg har brukt Dropbox Rewind?

Etter at du har brukt tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind, anbefaler vi å:

• sjekke kontoen din på dropbox.com for å være sikker på at de riktige endringene er gjort.
  • vente til alt innhold er synkronisert med tilkoblede enheter før du gjør endringer.

Hvis du vil spole tilbake til et tidligere tidspunkt, kan du gjøre det ved å følge trinnene for å bruke Dropbox Rewind og velge et tidligere punkt i Filaktivitet-diagrammet eller Finjuster-listen.

Kan jeg angre Dropbox Rewind?

Ja, du kan angre Dropbox Rewind ved å spole tilbake kontoen til et tidspunkt før den første tilbakespolingen skjedde.

Eksempel: Du bruker Rewind kl. 16.00 i dag for å tilbakestille kontoen til slik den var for tre dager siden. For å angre dette bruker du Rewind igjen til å tilbakestille kontoen din til et tidspunkt før i dag kl. 16:00.

Hvor langt tilbake i tid kan Dropbox Rewind spole tilbake?

Dropbox Rewind kan kun angre endringer som er tilgjengelige i versjonshistorikken for kontoen din.