Hva er 2020-utgaven av Dropbox Paper?

2020-versjonen av Dropbox Paper er en produktoppdatering som lar deg organisere, finne og lagre alle dine Paper-dokumenter på dropbox.com. Du beholder alle Paper-dokumentene dine, selv om plasseringen endres. Funksjonaliteten er veldig lik den du kjenner fra før.

Hva endres?

Paper-startside

• For å komme til Paper-startsiden fra dropbox.com velger du Paper fra ruteikonet.
  • Du kan også få tilgang til Paper-startsiden ved å gå til dropbox.com/paper.
  • Du kan bruke Paper-startsiden til å finne nyere Paper-dokumenter, stjernemerkede Paper-dokumenter og søke etter Paper-dokumenter på samme måte som alle andre filer.

Opprette og organisere

• Hvis du ikke bruker 2020-versjonen av Dropbox Paper, kan du bare opprette Paper-dokumenter på Paper-startsiden og organisere dem i mapper opprettet på paper.dropbox.com.
  • Hvis du bruker 2020-versjonen av Dropbox Paper, vil alle nye Paper-dokumenter bli opprettet og organisert som alle andre filer på dropbox.com.
  • I 2020-utgivelsen av Dropbox Paper vil filtypen være .paper for dokumenter og .papert for Paper-maler.
  • Du kan se og flytte Paper-dokumenter til Dropbox-mapper fra dropbox.com, Dropbox-mobilappene og Dropbox-skrivebordsappen, akkurat som du ville gjort med alle andre filer.
  • Du kan stjernemerke eller bokmerke Paper-dokumenter for å finne dem enkelt fra Paper-startsiden.
  • Du kan se mappene du har tilgang til, i sidestolpen.
  • Du kan opprette et nytt Paper-dokument i hvilken som helst mappe du velger, fra sidestolpen.
  • Hvis sidestolpen ikke lastes inn:
    • Klikk på Prøv igjen for å laste inn sidestolpen på nytt.
    • Klikk på Prøv på nytt for å laste inn de individuelle mappene på nytt.

Mobilapp

• Du kan se, åpne og dele Paper-dokumentene dine fra enten Dropbox mobil eller Paper-mobilappen.
  • Du kan bare organisere Paper-dokumentene dine i mapper ved å bruke Dropbox-mobilappene, ikke Paper-mobilappen.
  • Du kan bruke Paper-mobilappen eller besøke paper.dropbox.com på mobilenheten din for å redigere Paper-dokumenter.

Delinger

• Med 2020-versjonen av Dropbox Paper kan du dele Paper-dokumenter på samme måte som alle andre filer i Dropbox. Retningslinjer for deling som brukes på en hel Dropbox-konto eller spesifikke Dropbox-mapper, vil gjelde for Paper-dokumenter i kontoen eller mappene.
  • Nye Paper-dokumenter som deles med deg, finner du på Delt-siden.
  • Nylig åpnede Paper-dokumenter finner du på Nylige-siden.

For mer informasjon om deling av Dropbox-filer går du til Slik deler du filer eller mapper i Dropbox.

Paper-API

• Dropbox-filendepunkter vil nå fungere med Paper-dokumenter – ett enkelt sett med endepunkter kan brukes til å søke, dele eller liste opp alt innhold i brukernes Dropbox-mapper.
  • Finn ut mer om Dropbox Paper API-endepunkter.

Versjonshistorikk

• Paper-dokumenter i Dropbox-filsystemet vil bruke Dropbox sin versjonshistorikk og støtte Tilbakespoling, tilbakerullinger og gjenopprettinger.
  • Når du velger Versjonshistorikk for et individuelt Paper-dokument, vises det fremdeles detaljerte forskjeller mellom versjoner, og det gir muligheten til å gjenopprette tilbake til spesifikke Paper-redigeringer
  • Innstillinger for permanent sletting vil nå gjelde for Paper-dokumenter, som med alle andre filer.

Administratorinnstillinger

• På Paper-startsiden var det mulig å slå av Paper fullstendig og hindre at noen kunne få tilgang til Paper-dokumenter. Med 2020-versjonen av Dropbox Paper kan administratorer forhindre oppretting og redigering, men brukere vil kunne se Paper-dokumenter som er delt med dem.
    • Administratorer kan endre disse innstillingene for Paper-standardtilgang under  Administratorverktøy → Innstillinger → Apptillatelser → Paper by Dropbox.
  • Eventuelle endringer i delingsinnstillingene i Dropbox vil nå gjelde for Paper-dokumenter.

Hvis du er en teamadministrator, kan du gå til  vanlige spørsmål om 2020-utgaven av Dropbox Paper for teamadministratorer.

Vanlige spørsmål

Når får jeg 2020-utgaven av Dropbox Paper?

Den nye versjonen av Dropbox Paper vil gradvis rulles ut til alle Dropbox-kunder til alle er oppdatert til den nye versjonen. Se etter en e-post fra Dropbox med informasjon om når du vil få denne utgaven.

Bruker jeg allerede 2020-utgaven av Dropbox Paper?

Noen Dropbox-kunder bruker allerede 2020-utgaven. Slik finner du ut hvilken utgave du bruker:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold markøren over dokumentet.

Hvis du ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den nye 2020-utgaven.

Hvis du ikke ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den gamle utgaven.

Merk: Du kan også sjekke ved å gå til paper.dropbox.com. Hvis du blir omdirigert til dropbox.com/paper, bruker du 2020-versjonen av Dropbox Paper.

Kan jeg velge å fortsette med å bruke den gamle versjonen i stedet?

Nei. Alle Dropbox-brukere vil snart bruke 2020-utgaven av Dropbox Paper.

Når overføringen begynner, hvor lang tid tar det?

Det kan variere, men du bør regne med at det tar rundt 30 minutter å overføre en enkelt bruker, og opptil noen få timer for et helt team.

Hvordan er brukeropplevelsen under overføring?

Brukerne vil ha tilgang til sine Paper-dokumenter, både for visning og redigering. Enkelte handlinger på Paper-dokumenter vil være utilgjengelige for øyeblikket, for eksempel å dele dokumentet og stjernemerke et dokument. Når overføringen er fullført, blir koblingene til Paper-dokumentene automatisk oppdatert til den nye versjonen av dokumentet i Dropbox.

Hva skjer med de eksisterende Paper-dokumentene mine når jeg begynner å bruke 2020-utgaven?

Når du begynner å bruke 2020-versjonen, vil dine eksisterende Paper-dokumenter vises på dropbox.com. Paper-dokumenter du eier, plasseres i en mappe kalt Overførte Paper-dokumenter. Hvis du er på en Dropbox-teamkonto, vil Paper-dokumenter som teamet ditt eier, plasseres i en mappe kalt Teamets Paper-dokumenter. Derfra kan du flytte dem til hvilken som helst mappe i Dropbox-kontoen din.

Hva skjer med Paper-mappene mine?

Alle Paper-mappene dine blir snart flyttet til Dropbox-mappen, akkurat som Paper-dokumentene dine. Hvis du for eksempel har en delt Paper-mappe kalt «Prosjektforslag», vil den bli konvertert til en delt mappe i Dropbox kalt «Prosjektforslag» i mappen Overførte Paper-dokumenter.

Paper Team-mapper blir overført til en sentral Team-mappe i Dropbox kalt Teamets Paper-dokumenter , og deles med de aktuelle gruppene i Dropbox. Alle administratorer får tilgang til denne mappen.

Vil delingstillatelsene på Paper-dokumentene mine fortsatt være slik de er nå?

Etter at du har fått 2020-utgaven, vil alle delingstillatelser være som de var på alle Paper-dokumenter og -mapper som ble flyttet, og delte koblinger vil fortsette å fungere som før. Dropbox gir ikke under noen omstendigheter tilgang til et dokument i 2020-utgaven hvis brukerne ikke hadde tilgang til å se eller redigere dokumentet før 2020-utgaven.

Eierskapet av noen Paper-dokumenter kan imidlertid endres. Med 2020-utgaven av Dropbox Paper, overføres eierskap av Paper-dokumenter til eieren av den overordnede mappen, men bare hvis denne eieren hadde redigeringstillatelse til alle dokumentene i mappen. Hvis mappeeieren ikke hadde redigeringstillatelse til alle dokumentene i mappen, deles dokumentene opp i flere mapper, og eierne deres forblir de samme.

Når du har 2020-utgaven av Paper,  kan dokumentene deles og gjenopprettes akkurat som vanlige filer og mapper i Dropbox-kontoen.

Vil Paper-dokumenter ta opp plass på Dropbox-kontoen min?

Paper-dokumenter vil ta veldig lite plass i Dropbox-kontoen din – mindre enn 100 byte, noe som er mindre enn 1/30 av en vanlig dokumentfil.

Hvordan oppretter jeg nye Paper-dokumenter med 2020-utgaven av Paper?

Slik oppretter du et Paper-dokument med 2020-utgaven av Dropbox Paper:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold markøren over dokumentet.
  4. Klikk på Dropbox Paper.

Slik oppretter du et Paper-dokument på paper.dropbox.com med 2020-versjonen av Dropbox Paper:

1. Logg på paper.dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett nytt dokument.

For mer informasjon om måtene du kan opprette på, går du til Slik oppretter du et Dropbox Paper-dokument.

Kan dokumenter fra 2020-utgaven lagres og redigeres i frakoblet modus?

Med Paper 2020 er frakoblet redigering fremdeles tilgjengelig i Paper-mobilappen.

På Dropbox-skrivebordsprogrammet lagres Paper-dokumenter som nettbaserte filer, og disse kan kun åpnes på dropbox.com. De kan kun lagres på datamaskinen hvis de først er eksportert som en PDF-, .docx- eller .md-fil.

Hva endres i Paper-mobilappen med 2020-utgaven av Paper?

Med 2020-utgaven kan du fortsette å bruke Paper-dokumentene dine i Paper-mobilappen på samme måte som før.