Hva er den nye versjonen av Dropbox Paper?

Oppdatert Apr 03, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-kunder.

2020-versjonen av Dropbox Paper er en produktoppdatering som lar deg organisere, finne og lagre alle dine Paper-dokumenter på dropbox.com fra paper.dropbox.com. Du beholder alle Paper-dokumentene dine, selv om plasseringen endres. Funksjonaliteten er veldig lik den du kjenner fra før.

Hva endres?

Paper-startsiden

• For å komme til Paper-startsiden fra dropbox.com velger du Paper fra ruteikonet.
  • Hvis du går til paper.dropbox.com, blir du omdirigert til dropbox.com/home.
  • Du kan bruke Paper-startsiden til å finne nyere Paper-dokumenter, stjernemerkede Paper-dokumenter og søke etter Paper-dokumenter på samme måte som alle andre filer.

Opprette og organisere

• Hvis du ikke bruker 2020-versjonen av Dropbox Paper, kan du bare opprette Paper-dokumenter på Paper-startsiden og organisere dem i mapper opprettet på paper.dropbox.com.
  • Hvis du bruker 2020-versjonen av Dropbox Paper, vil alle nye Paper-dokumenter bli opprettet og organisert som alle andre filer på dropbox.com.
  • I 2020-utgivelsen av Dropbox Paper vil filtypen være .paperfor dokumenter og .papert for Paper-maler.
  • Du kan se og flytte Paper-dokumenter til Dropbox-mapper fra dropbox.com, Dropbox-mobilappene og Dropbox-skrivebordsappen, akkurat som du ville gjort med alle andre filer.
  • Du kan stjernemerke eller bokmerke Paper-dokumenter for å finne dem enkelt fra Paper-startsiden.
  • Paperdokumenter som er opprettet i en mappe på Dropbox blir automatisk lagt til i den mappen.
  • Paperdokumenter opprettet via Paper Start-siden vil bli lagt til Paperdokument mappen på startsiden for Dropbox-kontoens startside.

Mobilapp

• Du kan se, åpne og dele Paper-dokumentene dine fra enten Dropbox mobil eller Paper-mobilappen.
  • Bruk Dropbox-mobilappen til å organisere Paper-dokumenter i mapper.
  • For å redigere Paper-dokumenter bruker du Paper-mobilappen eller Paper-mobilnettstedet, slik du gjorde tidligere.

Delinger

• Deling fungerer nå på samme måte for Paper-dokumenter som for alle andre filer i Dropbox. Retningslinjer for deling som brukes på en hel Dropbox-konto eller spesifikke Dropbox-mapper, vil gjelde for Paper-dokumenter i kontoen eller mappene.
  • Nye Paper-dokumenter som blir delt med deg, finner du på Delte-siden.
  • Nylig åpnede Paper-dokumenter finner du på Nylige-siden.

Gå til Slik deler du filer eller mapper i Dropbox for å lese mer om deling av Dropbox-filer.

Paper-API

• Dropbox-filendepunkter vil nå fungere med Paper-dokumenter – ett enkelt sett med endepunkter kan brukes til å søke, dele eller liste opp alt innhold i brukernes Dropbox-mapper.
  • Se her for mer informasjon om API-endepunktene.

Versjonshistorikk

• Paper-dokumenter i Dropbox-filsystemet vil bruke Dropbox sin versjonshistorikk og støtte Tilbakespoling, tilbakeføringer og gjenopprettinger.
  • Hvis du velger  Versjonshistorikk  for ett enkelt Paper-dokument, vises det fremdeles detaljerte forskjeller mellom versjonene, og du kan fortsatt gjenopprette spesifikke Paper-redigeringer.
  • Innstillinger for permanent sletting vil nå gjelde for Paper-dokumenter, som med alle andre filer.

Administratorinnstillinger

• På Paper-startsiden var det mulig å slå av Paper fullstendig og hindre at noen kunne få tilgang til Paper-dokumenter. Med Paper i Dropbox kan administratorer forhindre oppretting og redigering, men brukere vil kunne vise Paper-dokumenter som er delt med dem.
    • Administratorer kan endre disse innstillingene for standardtilgang til Paper under Administrator → Innstillinger → Apptillatelser → Paper fra Dropbox.
  • Eventuelle endringer i delingsinnstillingene i Dropbox vil nå gjelde for Paper-dokumenter.

Hvis du er en teamadministrator, kan du gå til vanlige spørsmål om 2020-utgaven av Paper for teamadministratorer.

Vanlige spørsmål om den nye utgivelsen av Dropbox Paper

Når oppdateres kontoen min til den nye versjonen av Dropbox Paper?

Den nye versjonen av Dropbox Paper vil gradvis rulles ut til alle Dropbox-kunder til alle er oppdatert til den nye versjonen. Se etter en e-post fra Dropbox med informasjon om når du vil få denne utgaven.

Bruker jeg allerede den nye versjonen av Dropbox Paper?

Noen Dropbox-kunder bruker allerede den nye versjonen. Slik finner du ut hvilken versjon du bruker:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold musepekeren over Dokument.

Hvis du ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den nye versjonen.

Hvis du ikke ser Dropbox Paper i listen over dokumenttyper, bruker du den gamle utgaven.

Merk: Du kan også sjekke ved å gå til paper.dropbox.com. Hvis du blir omdirigert til dropbox.com/paper, bruker du den nye versjonen av Dropbox Paper.

Kan jeg velge å fortsette med å bruke den gamle versjonen i stedet?

Nei. Snart har alle Dropbox-brukere den versjonen av Dropbox Paper.

Når overføringen begynner, hvor lang tid tar det?

Det kan variere, men du bør regne med at det tar rundt 30 minutter å overføre en enkelt bruker, og opptil noen få timer for et helt team.

Hvordan er brukeropplevelsen under overføring?

Brukerne vil fortsatt ha tilgang til Paper-dokumentene sine, både for visning og redigering. Enkelte handlinger på Paper-dokumenter vil være utilgjengelige for øyeblikket, for eksempel å dele dokumentet og stjernemerke et dokument.

Når overføringen er fullført, blir koblingene til Paper-dokumentene automatisk oppdatert til den nye versjonen av dokumentet i Dropbox.

Hva skjer med de eksisterende Paper-dokumentene mine når jeg begynner å bruke den nye versjonen?

Når du begynner å bruke den nye versjonen, vises dine eksisterende Paper-dokumenter på dropbox.com. Paper-dokumenter du eier, plasseres i en mappe kalt Overførte Paper-dokumenter.

Hvis du er med i en Dropbox-teamkonto, plasseres Paper-dokumenter som teamet ditt eier, i en mappe kalt Teamets Paper-dokumenter. Derfra kan du flytte dem til hvilken som helst mappe i Dropbox-kontoen din.

Hva skjer med Paper-mappene mine?

Alle Paper-mappene dine blir snart flyttet til Dropbox-mappen, akkurat som Paper-dokumentene dine. Hvis du for eksempel har en delt Paper-mappe kalt «Prosjektforslag», vil den bli konvertert til en delt mappe i Dropbox kalt «Prosjektforslag» i mappen Overførte Paper-dokumenter.

Paper Team-mapper blir overført til en sentral Team-mappe i Dropbox kalt Teamets Paper-dokumenter, og deles med de aktuelle gruppene i Dropbox. Alle administratorer får tilgang til denne mappen.

Vil delingstillatelsene på Paper-dokumentene mine fortsatt være slik de er nå?

Etter at du har oppdatert til den nye versjonen av Paper, forblir alle delingstillatelser som de var, for alle Paper-dokumenter og -mapper som ble flyttet, og delte koblinger fortsetter å fungere som før.

Dropbox gir ikke under noen omstendigheter brukere tilgang til et dokument hvis de ikke hadde tilgang til å se eller redigere dokumentet før oppdateringen.

Eierskapet til noen Paper-dokumenter kan imidlertid endres. Med den nye versjonen av Dropbox Paper overføres eierskapet av Paper-dokumenter til eieren av den overordnede mappen, men bare hvis denne eieren hadde tillatelse til å redigere alle dokumentene i mappen.

Hvis mappeeieren ikke hadde tillatelse til å redigere alle dokumentene i mappen, deles dokumentene opp i flere mapper, og eierne forblir de samme.

Når du har den nye utgaven av Paper, kan dokumentene deles og gjenopprettes akkurat som vanlige filer og mapper i Dropbox-kontoen.

Vil Paper-dokumenter ta opp plass på Dropbox-kontoen min?

Paper-dokumenter vil ta veldig lite plass i Dropbox-kontoen din – mindre enn 100 byte, noe som er mindre enn 1/30 av en vanlig dokumentfil.

Hvordan oppretter jeg nye Paper-dokumenter med den nye versjonen av Paper?

Slik oppretter du et Paper-dokument på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold musepekeren over Dokument
  4. Klikk på Paper-dokument.

Slik oppretter du et Paper-dokument på paper.dropbox.com med den nye versjonen av Dropbox Paper:

1. Logg inn på paper.dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett nytt dokument.

For mer informasjon om måtene du kan opprette på, går du til Slik oppretter du et Dropbox Paper-dokument.

Kan dokumenter lagres og redigeres offline i den nye versjonen av Paper?

Frakoblet redigering er fortsatt tilgjengelig i Paper-mobilappen.

I Dropbox-skrivebordsappen lagres Paper-dokumenter som nettbaserte filer, og disse kan kun åpnes på dropbox.com. De kan kun lagres på datamaskinen hvis de først er eksportert som en PDF-, .docx- eller .md-fil.

Hva endrer seg i Paper-mobilappen?

Du kan fortsette å bruke Paper-dokumentene dine i Paper-mobilappen på samme måte som før.