Slik bruker du navnekonvensjoner i Dropbox

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på dropbox.com og Dropbox-skrivebordsappen.

Med navnekonvensjoner kan du gi filer nytt navn og organisere mapper i Dropbox-kontoen. Navnekonvensjoner bidrar til konsekvent innhold i Dropbox ved at filene du velger, gis samsvarende navn for enklere sortering og navigering.

Slik angir du navnekonvensjoner

Gjør følgende for å bruke navnekonvensjoner på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Åpne mappen du vil organisere.
  3. Klikk på Organiser.
  4. Klikk påAngi navnekonvensjon.
  5. Velg navnekonvensjonen(e) du vil bruke:
    • Dato lastet opp
      • Du kan merke av i boksen ved siden av Erstatt med eksisterende datoer oppdaget i filnavn, eller endre datoformatet i rullegardinmenyen.
    • Søkeord
    • Overordnet mappe
    • Innhentingsdato
      • Du kan merke av i boksen ved siden av Erstatt med eksisterende datoer oppdaget i filnavn, eller endre datoformatet i rullegardinmenyen.
    • Kameramerke
    • Kameramodell
    • Linsemodell
    • Bildestørrelse
    • DPI (punkter per tomme)
    • DPCM (punkter per centimeter)
  6. Klikk og dra flytteikonet (piler som peker i fire retninger) for å endre rekkefølgen på elementene i navnekonvensjonen.
  7. Klikk på Legg til regel for å legge til flere regler.
    • Merk: Klikk på søppelspannikonet ved siden av en regel for å slette den.
  8. Merk av i boksen ved siden av Bruk store bokstaver for å bruke stor forbokstav i hvert ord i navnet på filen.
  9. Merk av i boksen ved siden av Skill ord med for å endre tegnet som skiller hvert ord i filnavnet.
    • Velg Mellomrom , Understreker eller Bindestreker i rullegardinmenyen.
  10. Merk av i boksen ved siden av Bruk disse reglene på alle fremtidige filer i denne mappen hvis du ønsker det.
  11. Klikk på Angi.

Gjør følgende for å bruke navnekonvensjoner fra Dropbox-skrivebordsappen:

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på mappen du vil organisere.
  3. Hold musepekeren over Organiser.
  4. Velg Angi navnekonvensjon.

Du blir omdirigert til dropbox.com hvor du kan følge instruksjonene fra trinn 5 i avsnittet ovenfor.

Vanlige spørsmål

Kan du bruke navnekonvensjoner for utvalgte filer?

Navnekonvensjoner kan foreløpig kun brukes for mapper og ikke enkeltfiler.

Kan en navnekonvensjon brukes for en teammappe? Hvem kan i så fall bruke den?

Ja, navnekonvensjoner kan brukes for teammapper. Alle teammedlemmer med redigeringstillatelse kan bruke den.

Merk: Navnekonvensjoner kan ikke brukes på mapper på overordnet nivå i teamområdet eller teammedlemsmappen din.

Brukes navnekonvensjoner automatisk for nye filer?

Du kan velge at navnekonvensjoner skal brukes automatisk for nye filer som legges til i en mappe. Merk av i boksen ved siden av Bruk disse reglene på alle fremtidige filer i denne mappen for å bruke denne innstillingen.

Kan navnekonvensjoner angres?

Hvis en navnekonvensjon tas i bruk ved en feil, kan dette angres ved å slette alle reglene og fjerne merking i boksene i redigeringsvinduet ved å klikke på Angre  i panelet som vises nederst på skjermen.

Hvis du har tilgang til Dropbox Rewind, kan du også spole tilbake mappen for å tilbakestille endringene i navnekonvensjonen.

Hva betyr «Erstatt med eksisterende datoer oppdaget i filnavn»?

Erstatt med eksisterende datoer oppdaget i filnavn er en avmerkingsboks du kan krysse av hvis du legger til Dato lastet opp eller Dato innhentet som en regel i navnekonvensjonen din.

• Hvis du legger til enten Dato lastet opp eller Dato innhentet som regel, kan du merke av i boksen for å bruke en hvilken som helst dato oppdaget i filnavnet i stedet for filens opplastings- eller innhentingsdato.
  • Hvis du legger til flere datoregler, kan du bare merke av i boksen for én av reglene.

Merk: Hvis du endrer datoformatet til å inkludere et tidsstempel, vil avmerkingsboksen bli deaktivert.