Sådan bruger du regler for navngivning i Dropbox

Opdateret Mar 26, 2024
person icon

Denne funktion er tilgængelig for alle Dropbox-brugere. Den er tilgængelig på dropbox.com og i Dropbox-computerappen.

Regler for navngivning hjælper dig med at omdøbe filer og organisere mapper på din Dropbox-konto. Når du anvender regler for navngivning, sikrer det en ensartet navngivning af dit indhold på Dropbox, så det er nemmere at sortere filerne og navigere.

Sådan indstiller du regler for navngivning

Sådan indstiller du regler for navngivning på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Åbn den mappe, du vil organisere.
  3. Klik på tandhjulsikonet sidst i mappenavnet.
  4. Vælg Organiser.
  5. Klik på Indstil regler for navngivning.
  6. Vælg de regler for navngivning, du vil anvende:
    • Dato uploadet
      • Du kan markere afkrydsningsfeltet Erstat med eksisterende datoer, der er registreret i filnavnene eller ændre datoformatet på rullelisten.
    • Søgeord
    • Overordnet mappe
    • Registreringsdato
      • Du kan markere afkrydsningsfeltet Erstat med eksisterende datoer, der er registreret i filnavnene eller ændre datoformatet på rullelisten.
    • Kameraproducent
    • Kameramodel
    • Objektivmodel
    • Dimensioner
    • DPI (prikker pr. tomme)
    • DPCM (prikker pr. centimeter)
  7. Klik på og træk flytteikonet (pile, der peger i alle fire retninger) for at ændre rækkefølgen af elementerne i reglen for navngivning.
  8. Klik på Tilføj regel for at tilføje flere regler.
highlight icon

Bemærk! Klik på papirkurvikonet ud for en regel for at slette reglen.

1. Markér eventuelt afkrydsningsfeltet Skriv første bogstav i alle ord med stort for at skrive første bogstav i hvert ord i filnavnet med stort.
  2. Markér eventuelt afkrydsningsfeltet Adskil ord med for at ændre det tegn, der adskiller alle ord i filnavnet.
    • Vælg MellemrumUnderstregning eller Tankestreger på rullelisten.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Anvend disse regler på alle fremtidige filer i denne mappe.
  4. Klik på Indstil.

Sådan bruger du regler for navngivning fra Dropbox-appen på computeren:

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil organisere.
  3. Peg på Organiser.
  4. Vælg Indstil regler for navngivning.

Du bliver omdirigeret til dropbox.com, hvor du kan følge instruktionerne fra trin 5 i sektionen herover.

Ofte stillede spørgsmål

Kan du anvende regler for navngivning på udvalgte filer?

Aktuelt kan regler for navngivning kun anvendes på mapper. Ikke enkeltvis på filer.

Kan en regel for navngivning anvendes på en teammappe? Hvem kan anvende den, hvis det er muligt?

Ja, regler for navngivning kan anvendes på teammapper. Alle teammedlemmer med redigeringsadgang kan anvende dem.

highlight icon

Bemærk! Reglerne for navngivning kan ikke anvendes på mapper på øverste niveau i dit teamområde eller i teammedlemsmappen.

Bliver regler for navngivning automatisk anvendt på nye filer?

Du har mulighed for at anvende regler for navngivning automatisk på de nye filer, der tilføjes i en mappe. Markér afkrydsningsfeltet Anvend disse regler på alle fremtidige filer i denne mappe for at bruge denne indstilling.

Kan jeg fortryde reglerne for navngivning?

Hvis en regel for navngivning blev angivet ved en fejl, kan den fortrydes ved at slette alle reglerne og fjerne markeringen i alle afkrydsningsfelterne i redigeringsvinduet, eller du kan klikke på Fortryd i panelet nederst på skærmen.

Hvis du har adgang til Dropbox Rewind, kan du også spole din mappe tilbage for at gendanne de tidligere indstillinger for regler for navngivning.

Hvad betyder "Erstat med eksisterende datoer, der findes i filnavnene"?

Erstat med eksisterende datoer, der findes i filnavnene er et afkrydsningsfelt, du kan markere, hvis du tilføjer Dato uploadet eller Registreringsdato som regel for navngivning.

• Hvis du tilføjer enten Dato uploadet eller Registreringsdato som regel, kan du markere afkrydsningsfeltet for at bruge en dato, der er findes i filnavnet, i stedet for filens upload- eller registreringsdato.
  • Hvis du tilføjer adskillige datoregler, kan du kun markere afkrydsningsfeltet for en af reglerne.
highlight icon

Bemærk: Hvis du ændrer datoformatet, så det indeholder et tidsstempel, deaktiveres afkrydsningsfeltet.