Hvordan bruke Dropbox Passwords

Oppdatert Nov 21, 2023
person icon

Dropbox Passwords er tilgjengelig for kunder med Dropbox Basic-, Plus-, Family-, Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-abonnement. Hvis du er med i et team som har en forhandlet avtale eller en HIPAA BAA, må du kanskje underskrive et tillegg for å bruke Dropbox Passwords.

Dropbox Passwords er en nettleserutvidelse og en mobilapp fra Dropbox. Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker Dropbox Passwords til å lagre kontopåloggings-ID-er, sikkerhetskoder og betalingskort, synkronisere dem på alle enhetene dine og få fylt ut eller foreslått passord automatisk når du logger på nettsteder og mobilapper. Du kan også bruke Dropbox Passwords til å overvåke sikkerheten til kontoene dine.

Hvis du er ny bruker av Dropbox Passwords, kan du lese om hvordan du laster ned, installerer og logger på nettleserutvidelsen og mobilappen. Hvis du har et spesifikt spørsmål om denne funksjonen, for eksempel om du kan avinstallere Passwords, kan du se våre vanlige spørsmål om Dropbox Passwords.

Bruker du ikke Dropbox Passwords enda? Se hvordan Dropbox gjør det enklere for deg å lagre og synkronisere passord.

Legge til eller redigere kontopåloggings-ID-er og betalingskort

Du kan legge til påloggings-ID-er og betalingskort i Dropbox Passwords, samt eventuelle notater knyttet til kontoene og betalingskortene du vil huske. Du kan også lagre sikkerhetskoder i to-trinns verifisering ved å redigere en kontopåloggings-ID. Du kan endre kontopåloggings-ID-er og betalingskort når som helst.

Slik legger du til eller redigerer i nettleserutvidelsen:

1. Åpne nettleserutvidelsen.
  2. Klikk Legge til eller Rediger
  3. Oppdater aktuelle felt, og klikk deretter på Lagre.
highlight icon

Obs! Nettleserutvidelsen lagrer automatisk brukernavn og passord når du oppretter eller logger på en konto på et nettsted.

For å legge til eller redigere på mobilappen:

1. Åpne Dropbox Passwords-mobilappen.
  2. Trykk på «+» (plusstegn) for å legge til, eller trykk på «» (ellipse) ved siden av navnet på påloggings-ID-en eller betalingskortet og Rediger for å redigere.
  3. Oppdater aktuelle felt, og klikk deretter på Lagre.

Fjerne kontopåloggings-ID-er og betalingskort

Hvis du vil fjerne en kontopåloggings-ID eller et betalingskort i nettleserutvidelsen eller mobilappen, klikker eller trykker du på «» (de tre prikkene) ved siden av kontoen du vil fjerne, og deretter på Fjern.

Finn ut hvordan du bruker Dropbox Passwords' bruddovervåking for å se om kontoene dine har blitt kompromittert.

Få forslag til sterke passord

Dropbox Passwords kan foreslå sterke passord.

Slik får du et forslag til et sterkt passord:

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen.
  2. Klikk på Legg til.
  3. Klikk Legge til ny.
  4. Klikk på Foreslå sterkt passord under Passord- feltet.
    • Klikk på tannhjulet for å endre lengde og antall tall og symboler i passordet.

5. Klikk på Lagre.

For å få et sterkt passordforslag i mobilappen:

1. Åpne Dropbox Passwords-mobilappen.
  2. Trykk på «+» (plusstegnet).
  3. Trykk Legg til pålogging.
  4. Velg en tjeneste eller legg til din egen.
  5. Trykk på Foreslå sterkt passord under Passord-feltet.
    • Trykk på tannhjulet for å endre lengde og antall tall og symboler i passordet.

6. Trykk på Lagre.

For å få et sterkt passordforslag fra passordfeltet:

1. Begynn å opprette en ny konto på et nettsted.
  2. Klikk på Dropbox Passwords-ikonet som vises i tekstboksen for passord. En rullegardin vises med et foreslått passord.
  3. Klikk Bruk passord.
  4. Fortsett å opprette kontoen din.

Dele kontopåloggings-ID-er og betalingskort

Du kan dele kontopåloggings-ID-er og betalingskort med andre Dropbox Passwords-brukere som har verifisert Dropbox-kontoen sin.

Dele en kontopålogging-ID eller et betalingskort

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen eller -mobilappen.
  2. Klikk på «» (de tre prikkene) ved siden av kontoen du vil dele.
  3. Klikk på Del.
  4. Skriv inn e-postadressen eller navnet til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Klikk på Del.

Fjern noens tilgang til en kontopåloggings-ID eller et betalingskort

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen eller -mobilappen.
  2. Klikk på «» (de tre prikkene) ved siden av kontoen du vil fjerne andre personers tilgang fra.
  3. Klikk på Del.
  4. Klikk på Du og [navn på person med tilgang].
  5. Klikk på «» (tre prikker) ved siden av navnet til personen du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern tilgang.
  7. Klikk Ja, fjern.

Se alle kontopåloggings-ID-er og betalingskort du har delt med noen

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Deling.
  5. Klikk på navnet til personen du vil se hva du har delt med.

Importere kontopåloggings-ID-er

Hvis du har lagret kontopåloggings-ID-er fra en annen passordbehandler i en nettleser eller en CSV-fil, kan du importere dem i Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen.

highlight icon

Merknader:

• Kolonnene i CSV-filen må være merket slik at Dropbox Passwords vet hvordan informasjonen skal importeres. Selv om Dropbox Passwords gjenkjenner en rekke etiketter, anbefaler vi å merke dem «Navn», «Passord», «Brukernavn», «Merknader» og «URL».
  • Dropbox Passwords støtter ikke importering av passord fra Safari.

Slik importerer du kontopåloggings-ID-er:

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Importer.
  5. Klikk på Passordbehandler eller nettleseren du vil importere fra.
  6. Klikk på Velg CSV-fil og velg CSV-filen din.
  7. Klikk på Importer.

Finn ut mer om import av kontobrukernavn og -passord.

Eksportere kontopåloggings-ID-er og betalingskort

Du kan eksportere alle kontopåloggings-ID-ene og betalingskortene dine fra Dropbox Passwords som en CSV-fil, selv om du har nedgradert Dropbox-kontoen til Basic eller blitt med i et Dropbox-team.

1. Åpne Dropbox Passwords-nettleserutvidelsen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Konto -fanen.
  5. Klikk på Eksporter.
  6. Klikk på Eksporter for å bekrefte.
  1. Åpne Dropbox Passwords-mobilappen.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Trykk på Eksporter for å bekrefte.

Administratorer: Overvåk teamets sikkerhetsvurdering for passord

Enkelte typer administratorer kan se teamets sikkerhetsvurdering for passord i administratorverktøyet.Dette inkluderer individuelle teammedlemmers passordvurdering, antall lagrede svake eller gjenbrukte passord og antall ganger påloggingsinformasjonen kan ha blitt kompromittert.

Slik ser du sikkerhetsvurdering for teamets passord:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Sikkerhet.
  4. Klikk på Passord.

Du finner sikkerhetsvurdering for teamets passord øverst på siden.

Du kan også se passordvurdering for individuelle teammedlemmer. Hvis et teammedlem bruker Dropbox Passwords, vil du se en passordvurdering ved siden av e-postadressen, og den bidrar til hele teamets sikkerhetsvurdering for passord. Hvis et teammedlem har en dårlig passordvurdering, anbefaler vi å kontakte vedkommende og be dem oppdatere passordet.

highlight icon

Obs! Administratorer kan ikke se teammedlemmers passord eller påloggingsinformasjon.

Slik ser du sikkerhetsvurdering for teamets passord:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Sikkerhet.
highlight icon

Obs! Bare visse typer administratorer har tilgang til Sikkerhet-siden.

4. Klikk på Passord.

Du finner sikkerhetsvurdering for teamets passord øverst på siden.

Du kan også se passordvurdering for individuelle teammedlemmer. Hvis et teammedlem bruker Dropbox Passwords, vil du se en passordvurdering ved siden av e-postadressen. Den bidrar til hele teamets sikkerhetsvurdering for passord.Hvis et teammedlem har en dårlig passordvurdering, anbefaler vi å kontakte vedkommende og be dem oppdatere passordet.