Dropbox sin personvernerklæring: vanlige spørsmål

Personverninformasjon for DocSend finner du her.

Personverninformasjon for HelloSign finner du her.

1. Hvor lenge beholder Dropbox filene mine etter at jeg har slettet kontoen min?

Når du sletter Dropbox Basic-, Plus-, Family- eller Professional-kontoen din, starter vi sletting av filene du lagrer på tjenestene våre etter 30 dager. Hvis du er bruker på en Dropbox-teamkonto, er det bare administratoren din som kan deaktivere kontoen din og slette filene dine.

Finn mer informasjon om hvor lenge vi beholder slettede filer.

2. Hva er Dropbox sitt lovlige grunnlag for å behandle dataene mine?

Dropbox behandler dataene dine (1) for å tilby Dropbox-tjenestene til deg i henhold til vår kontrakt med deg; (2) for å fremme sine legitime interesser i driften av våre tjenester og virksomhet; og (3) med ditt samtykke. I noen tilfeller kan Dropbox behandle dataene dine for å overholde gjeldende lover, juridiske prosesser eller forskrifter; beskytte enhver person mot død eller alvorlig kroppsskade; eller å utføre en oppgave i allmenn interesse.

Eksempler på at Dropbox behandler dataene dine for å gi deg Dropbox-tjenestene inkluderer:

• Tilbyr, oppdaterer, vedlikeholder og beskytter våre tjenester og virksomhet. Vi er for eksempel vert for filene dine, sikkerhetskopierer dem og deler dem når du ber oss om det. Vi analyserer også hvordan du bruker tjenestene for å hjelpe deg med å prioritere innholdet ditt og holde deg på toppen av det viktigste arbeidet ditt.
  • Feilsøking av problemer du kan støte på med Dropbox-tjenestene. Hvis du kontakter oss med spørsmål eller bekymringer om tjenestene, kan vi bruke personopplysningene dine for å svare.
  • Fakturering, kontoadministrasjon og administrative formål. Hvis du registrerer deg for en prøveversjon eller kjøper et betalt Dropbox-abonnement, kan vi samle inn og behandle betalingsinformasjon, inkludert navn, kreditt- eller debetkortinformasjon, faktureringsadresse og detaljer om transaksjonshistorikken din.
  • Sende deg e-poster og annen kommunikasjon. Vi kan kontakte deg om viktige endringer av tjenestene våre og tjenesterelaterte merknader. Denne kommunikasjonen anses som en del av Dropbox-tjenestene, og du kan ikke velge bort dem.

Eksempler på at Dropbox behandler dataene dine for å fremme sine legitime interesser i driften av våre tjenester og virksomhet inkluderer:

• Forstå hvordan du bruker tjenestene våre og forbedre dem.
  • Markedsføring av Dropbox-tjenester som er mest relevante for interessene dine.
  • Undersøke og forhindre sikkerhetsproblemer og misbruk av Dropbox-tjenestene eller Dropbox-brukere.

Eksempler på at Dropbox behandler dataene dine med samtykket ditt inkluderer:

• Sende deg markedsføringsmateriell om tjenestene våre. Hvis du ikke ønsker å motta dette materialet, klikker du bare på lenken Avslutt abonnement i en e-post, eller oppdaterer innstillingene dine i varslinger -delen av Dropbox-kontoen din.
  • Koble Dropbox-kontoen din til andre tredjepartstjenester via Dropbox API-er.
  • Samle tilbakemeldinger fra deg for å forbedre tjenestene våre og utvikle nye funksjoner.

3. Hvordan samler og bruker Dropbox min bruksinformasjon?

Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene, inkludert handlinger du utfører på Dropbox-kontoen din, for effektivt og pålitelig å tilby Dropbox-tjenestene. Vi bruker også slik informasjon til å forbedre tjenestene våre og utvikle nye funksjoner, beskytte Dropbox-brukere og, i noen tilfeller, promotere Dropbox-tjenestene. For å tilby Dropbox-tjenesten og hjelpe deg med å prioritere arbeidet ditt, analyserer vi for eksempel bruksaktiviteten din for å anbefale innhold som du kanskje finner mest relevant og viktig. For å forbedre tjenestene våre samler vi inn informasjon om hvordan du samhandler med tjenestene våre for å forstå hvilke funksjoner som er mest nyttige for deg og forbedre dem. For å beskytte Dropbox-brukere analyserer vi ting som IP-adresser, påloggingshistorikk og endringer av e-post og passord for å oppdage og svare på støtende oppførsel. For å markedsføre Dropbox-tjenester, vil vi i noen tilfeller analysere informasjon om brukernes aktivitet og nivå av engasjement med tjenestene våre – for eksempel hvor mange enheter de har koblet til Dropbox-kontoen sin og hvor mye lagringsplass de har brukt – for å identifisere brukere som kan være interessert i Premium-tjenestene våre.

I visse tilfeller der vi ikke lenger trenger data for å kunne henføres til en person, vil vi avidentifisere dataene. Vi bruker eksempelvis avidentifiserte tilbakemeldinger fra kunder for å forbedre produktene og tjenestene våre. Dropbox iverksetter tiltak for å sikre at data ikke kan knyttes til en person på nytt ved å bruke en kombinasjon av metoder som anonymisering, aggregering og generalisering. Dropbox forsøker ikke å reidentifisere noen avidentifiserte data.

4. Hvordan bruker Dropbox min personlige informasjon til maskinlæring og algoritmisk analyse?

Dropbox samler inn og behandler personopplysningene dine ved hjelp av algoritmisk analyse eller maskinlæringsteknologier for å tilby, forbedre, beskytte og markedsføre Dropbox-tjenestene:

Tilby Dropbox-tjenester. Vi bruker maskinlæringsteknologi for å gjøre det enklere for deg å finne, hente, organisere og prioritere tingene dine, samarbeide med de du jobber mest med, og holde fokus på det viktigste arbeidet ditt. Vi analyserer for eksempel kontoaktiviteten og brukshistorikken din for å foreslå innhold i Dropbox-kontoen din som du kan finne mest relevant, forutsi og automatisk korrigere søk for å hjelpe deg med å finne det du leter etter, og feilsøke problemer du kan oppleve med Dropbox-tjenestene.

Beskytte Dropbox-tjenester. Vi bruker algoritmisk analyse på ting som din IP-adresse, påloggingshistorikk og kontoendringer (som e-postadresse og passordendringer) for å oppdage og svare på støtende oppførsel og innhold på tjenestene våre.

Forbedre Dropbox-tjenester. Dropbox bruker algoritmisk analyse og maskinlæring for å forbedre Dropbox-tjenestene og utvikle nye funksjoner. Vi analyserer eksempelvis informasjon om hvordan du samhandler med tjenestene for å optimalisere utformingen av brukergrensesnittet vårt, forbedre måten algoritmene våre foreslår og tilpasse innhold på, avgrense relevansen av søkeresultater for å hjelpe deg med å finne det du leter etter, og utvikle nye måter å effektivisere arbeidsflyten på.

Markedsføre Dropbox-tjenester. Vi vil i noen tilfeller bruke algoritmisk analyse for å identifisere brukernes aktivitet og nivå av engasjement med tjenestene våre ved å se på ting som hvor mange enheter de har koblet til Dropbox-kontoen sin, hvor mye lagringsplass de har brukt, innholdet av filene deres, og hvor mange delingshandlinger de har utført for å identifisere og markedsføre til brukere som kan være interessert i å lære mer om Premium-tjenestene våre.

5. Hvilke pålitelige tredjeparter deler Dropbox mine personopplysninger med?

For å kunne tilby, forbedre, beskytte og markedsføre tjenestene våre, deler Dropbox personopplysningene dine med pålitelige tredjeparter, så vel som andre Dropbox-selskaper.

Pålitelige tredjeparter er selskaper eller enkeltpersoner som Dropbox engasjerer for å tilby, forbedre, beskytte og markedsføre Dropbox-tjenester. Pålitelige tredjeparter kan eksempelvis få tilgang til informasjonen din for å tilby datalagringstjenester, IT-tjenester eller kundestøttetjenester, men vil bare gjøre det for å utføre oppgaver på vegne av Dropbox. Dropbox er fortsatt ansvarlig for håndteringen av informasjonen din i henhold til instruksjonene våre. Pålitelige tredjeparter inkluderer:

• Dropbox, Inc.
  • Amazon Web Services, Inc.
  • Teleperformance AE
  • Salesforce.com, LLC
  • Google LLC
  • Zendesk, Inc.
  • Oracle America, Inc.
  • SnapEngage, LLC
  • FrontApp, Inc.
  • Intercom, Inc.
  • Segment.io, Inc.
  • Heroku, Inc.

6. Hvem er Dropbox-selskapene og hva er Dropbox Company Services?

I tillegg til tjenestene som tilbys av Dropbox, eier og driver Dropbox hvert av selskapene som er oppført nedenfor, i samsvar med deres respektive tjenestevilkår og personvernregler. Sammen med Dropbox er disse selskapene Dropbox-selskapene. Dropbox deler infrastruktur, systemer og teknologi med andre Dropbox-selskaper, og vil dele informasjonen din innenfor vår familie av selskaper for å tilby, forbedre, beskytte og promotere Dropbox Company Services. Dropbox Company Services er Dropbox-tjenestene og andre produkter og tjenester levert av Dropbox-selskapene som er underlagt separate, frittstående tjenestevilkår og personvernregler.

Dropbox behandler informasjonen din på tvers av Dropbox-selskapene i henhold til gjeldende lov og i samsvar med hvert selskaps respektive tjenestevilkår og personvernregler. For mer informasjon om Dropbox-selskapenes personvernpraksis og hvordan de håndterer enkeltpersoners informasjon, kan du besøke følgende lenker:

7. Hvordan ber jeg om sletting av, eller protesterer mot eller begrenser bruken av, personopplysningene mine?

Du kan be om at vi stopper, begrenser bruken vår av eller sletter personopplysningene dine under visse omstendigheter – for eksempel hvis vi ikke har noe lovlig grunnlag for å fortsette å bruke dataene dine, eller hvis du mener at personopplysningene dine er unøyaktige.

Du kan også velge å motta markedsføringsmeldinger fra oss. Du kan velge hvilke typer markedsføringsmeldinger du vil motta når som helst ved å redigere innstillingene dine i Varslinger -delen av den personlige kontoen din eller ved å klikke på Avmeld-lenken i alle kategorier av e-poster du ikke lenger ønsker å motta.

Hvis kontoinformasjonen din er unøyaktig, kan du oppdatere eller slette den når som helst ved å logge på kontoen din og gå til kontosiden. Du kan også slette Dropbox-kontoen din når som helst.

Hvis du mener at Dropbox ikke har noe lovlig grunnlag for å bruke personopplysningene dine, tror det er andre unøyaktigheter i personopplysningene dine, eller ønsker å protestere mot bruken av personopplysningene dine, kan du gi oss beskjed ved å kontakte oss på privacy@dropbox.com og vi skal se nærmere på det. For å be om at personopplysningene dine slettes, kan du fylle ut dette skjemaet. Du har også rett til å klage til en tilsynsmyndighet. Vi vil ikke diskriminere deg for å utøve noen av disse rettighetene.

8. Hvordan får jeg tilgang til mine personlige data?

Du kan når som helst få tilgang til filene du lagrer i Dropbox-kontoen din. Hvis du har Dropbox-skrivebordsappen installert, kan du lagre alle filene dine direkte på datamaskinen.

For informasjon om kontoen din og maskinvaren som er knyttet til kontoen din, logger du bare på kontosiden. Her kan du finne navnet og e-postadressen knyttet til kontoen din, samt IP-adressene til tilkoblede økter og datamaskiner, og mobilenheter som brukes for å få tilgang til kontoen din. Du kan også se apper koblet til kontoen din fra sikkerhetssiden.

Hvis du har vært i kontakt med Dropbox-støtteteamet, kan du logge på kundeserviceportalen vår og få oversikt over kommunikasjonen din med oss.

Hvis du ønsker å sende inn en forespørsel om datatilgang, kan du skrive til oss på privacy@dropbox.com med ordene «Datatilgangsforespørsel» i emnet eller brødteksten i meldingen din, og vi vil ta kontakt med deg umiddelbart.

Finn mer informasjon om hvordan du får tilgang til filene dine, konto- og maskinvareinformasjon og kommunikasjon med Dropbox.

9. Jeg ønsker å bruke en annen tjenesteleverandør. Hvordan flytter jeg dataene mine fra Dropbox?

Du kan når som helst laste ned filene dine fra Dropbox-kontoen din. Det finnes en rekke måter å gjøre det på.

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsappen, kan du flytte en Dropbox-mappe til et annet sted på harddisken eller til en ekstern harddisk.

Hvis du bruker dropbox.com for å få tilgang til kontoen din, kan du enkelt laste ned individuelle filer eller mapper fra dropbox.com. Slik laster du ned individuelle filer fra dropbox.com:

1. Logg deg på dropbox.com.
  2. Finn filen du vil laste ned.
  3. Klikk på "..." (ellipsis) til høyre for filnavnet.
  4. Klikk Last ned.

Du kan også laste ned hele mapper til en ZIP-fil fra dropbox.com (merk at det er grenser for hvor stor mappen kan være).

Hvis du bruker Dropbox-mobilappen, kan du laste ned individuelle filer til enheten din for å se dem uten nett.

Hvis du bruker Dropbox Paper, kan du eksportere Paper-dokumentene dine fra dropbox.com.

10. Hvilke kategorier av personlig informasjon er inkludert i informasjonen Dropbox samler inn og avslører til pålitelige tredjeparter?

«Kontoinformasjon» betyr informasjon om kontoen din. Dette inkluderer din identifiserende informasjon, som kan være ditt virkelige navn, alias, unike personlige identifikatorer eller nettidentifikatorer, og det kan også inkludere annen personlig informasjon som postadresse, Internett-protokolladresse, e-postadresse, kontonavn, profilbilde eller andre lignende identifikatorer. «Kontoinformasjon» kan også omfatte kommersiell informasjon, for eksempel kjøps- eller forbrukshistorikk eller tendenser.

«Dine ting» er det du bestemmer deg for å lagre i Dropbox-kontoen din.

«Kontakter» inkluderer identifiserende informasjon om kontakter som du har valgt å gi oss tilgang til. Det kan også inkludere identifikatorer som et ekte navn, alias eller e-postadresse.

«Bruksinformasjon» inkluderer informasjon knyttet til din bruk av tjenestene. Fordi Dropbox tilbyr nettjenester, kan dette inkludere Internett- eller annen elektronisk nettverksaktivitetsinformasjon, for eksempel informasjon om din interaksjon med nettsteder, applikasjoner eller annonser.

«Enhetsinformasjon» refererer til informasjon om de spesifikke enhetene du bruker for å få tilgang til tjenestene, som kan inkludere bruksinformasjon eller enhetsspesifikk informasjon, for eksempel en elektronisk identifikator eller Internett-protokolladresse, eller geolokaliseringsdata.

«Informasjonskapsler og andre teknologier» refererer til teknologier som informasjonskapsler og pikselkoder. Disse teknologiene kan føre til innsamling av elektroniske identifikatorer, Internett-protokolladresser eller andre lignende identifikatorer, samt bruksinformasjon.

Dropbox har samlet inn og avslørt kategoriene beskrevet ovenfor til pålitelige tredjeparter i løpet av de foregående tolv månedene.