Tidlig tilgang til krypterte teammapper: en oversikt

Oppdatert Dec 05, 2023
person icon

Kryptering av teammapper er for tiden i tidlig tilgang for team med Dropbox Business Plus og Enterprise, og er underlagt ytterligere vilkår.

Krypterte teammapper er teammapper som er ende-til-ende kryptert. Bare teammedlemmer har tilgang til krypteringsnøkkelen, mens de ekskluderer alle andre, inkludert Dropbox. Administratorer kan også opprette gjenopprettingsnøkkel for krypterte mapper, i tilfelle problemer med brukertilgang.

Krypterte teammapper fungerer som vanlige teammapper, men de kan bare nås av autoriserte teammedlemmer. Kryptert Teammappe-skjerm som en blå Folders med en nøkkel inne i et skjoldikon. Finn ut mer om fil- og mappeikoner.

Slik aktiverer du kryptering av teammapper

Hvis du er teamadministrator, kan du aktivere kryptering av teammapper for teamet ditt. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Avansert databeskyttelse.
  5. Klikk på Aktiver ved siden av Teammappe-kryptering, i delen Ende-til-ende-kryptering.
  6. Klikk på Aktiver i popup-vinduet for å bekrefte valget ditt.
  7. Klikk på Kopier eller Skriv ut for å kopiere eller skrive ut gjenopprettingsnøkkelen, og lagre den et trygt sted.
    • Merknader:
      • Alternativet Skriv ut gir deg mulighet til å lagre siden som en PDF-fil.
      • Du vil ikke kunne gjenopprette de krypterte dataene dine hvis du blir utestengt og ikke har denne gjenopprettingsnøkkelen.
      • Gjenopprettingsnøkkelen vil ikke vises igjen, så sørg for å lagre den fysisk eller digitalt.
  8. Klikk Neste for å fullføre aktiveringsprosessen.
  9. Klikk Opprett teammappe for å lage en kryptert teammappe, eller klikk Ferdig for å lukke popup-vinduet og gå tilbake til kontoen din.

Slik lager du en kryptert teammappe

Hvis du er teamadministrator, kan du lage krypterte teammapper for teamet ditt. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Innhold.
  5. Velg Opprett teammappe.
  6. Velg Ende-til-ende-kryptering.

Slik legger du til og administrerer gjenopprettingsnøkler

Gjenopprettingsnøkler sørger for at data alltid kan hentes og dekrypteres, selv ved nøkkeltap eller problemer med brukertilgang. Teamadministrator kan opprette og administrere flere gjenopprettingsnøkler for forskjellige administrator- eller lagringsplassplasseringer.

highlight icon

Merk: Du vil ikke kunne gjenopprette de krypterte dataene dine hvis alle teammedlemmer blir låst ute og du ikke har en gjenopprettingsnøkkel, så du må lagre den et trygt sted, digitalt eller fysisk.

Slik oppretter du en ekstra gjenopprettingsnøkkel:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Avansert databeskyttelse.
  5. Klikk Legg til ny nøkkel ved siden av Administrer gjenopprettingsnøkler, i delen Ende-til-ende-kryptering.
  6. Angi en hvilken som helst av dine eksisterende gjenopprettingsnøkler.
  7. Klikk Generer.
  8. Klikk på Kopier eller Skriv ut for å kopiere gjenopprettingsnøkkelen og lagre den et trygt sted.
    • Merk: Gjenopprettingsnøkkelen vil ikke vises igjen, så sørg for å lagre den fysisk eller digitalt.
  9. Klikk Neste for å fullføre aktiveringsprosessen.
  10. Klikk på Administrer gjenopprettingsnøkler for å administrere dine eksisterende nøkler, eller klikk på Ferdig for å lukke popup-vinduet og gå tilbake til kontoen din.

For å redigere eller slette eksisterende gjenopprettingsnøkler:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Avansert databeskyttelse.
  5. Klikk på Administrer-knappen ved siden av Administrer gjenopprettingsnøkler, i delen Ende-til-ende-kryptering.
  6. En liste over gjenopprettingsnøklene dine vil dukke opp.
  7. Klikk på Slett-knappen (søppelbøtteikon) ved siden av en gjenopprettingsnøkkel for å slette den permanent. Klikk på Slett for å bekrefte valget ditt.

Vanlige spørsmål om krypterte teammapper

Kan noen i teamet opprette krypterte teammapper?

Nei, bare teamadministratorer kan opprette og administrere krypterte teammapper.

Kan jeg dele en kryptert teammappe med noen fra et annet team?

Nei, du kan bare dele disse mappene og innholdet i dem i teamet ditt.

Hvilke funksjoner er begrenset når du jobber med krypterte teammapper?

Mens ende-til-kryptering gir et ekstra sikkerhetsnivå, er det en ulempe med brukervennligheten. Dette betyr at følgende funksjoner og funksjoner ikke er tilgjengelige for krypterte filer og mapper:

• Behandling på serversiden, inkludert:
    • Søkeindeksering (for eksempel i Dash)
    • Oppdagelse av skadelig programvare
    • Generering av miniatyrbilde
    • Generering av forhåndsvisning
  • Brukervennlighetsbegrensninger, inkludert:
    • Dropbox Transfer
    • Innholdssøk
    • Konfidensielle mapper
    • Delte koblinger
    • Filanmodninger
    • Automatisering av arbeidsflyten

Kryptert teammapper støtter ikke:

• Nettskyinnhold (som Dropbox Paper, Google Dokumenter)
  • Datastyring (juridisk behandlingsstopp, innholdsskanning)
  • Deteksjon av løsepengevirus
  • Dataklassifisering
  • Delte mapper
  • Dropbox AI
  • Opp- og nedlasting via Dropbox API
  • Forhåndsbygde komponenter for tredjepartsutviklere (Chooser, Saver, Embedder)

Hva skjer hvis jeg flytter eller kopierer filer til et annet sted utenfor en kryptert mappe?

Når filer kopieres til et sted utenfor den krypterte teammappen, mister de krypteringen og lagres i ukryptert tilstand på den nye plasseringen.

Hvor kan jeg spore aktivitet knyttet til krypterte teammapper?

Alle hendelser relatert til krypterte teammapper logges i aktivitetsloggen.

Er ikke Dropbox allerede kryptert?

Dropbox gir et høyt sikkerhetsnivå for data, men ende-til-ende-kryptering legger til et ekstra lag med personvern. Du vil ha eksklusiv kontroll over krypteringsnøkler, noe som sikrer begrenset tilgang. Det er imidlertid viktig å merke seg at ende-til-ende-kryptering kan begrense visse funksjoner (som deling av filer med brukere utenfor teamet ditt) og passer kanskje ikke for alle filer i en Dropbox-konto.

Hvordan og hvor lagres krypteringsnøkler?

Krypteringsnøkler er sikret og lagret i kryptert form på Dropbox, med en annen nøkkel som er ukjent for Dropbox.

Merk: Private klientnøkler lagres ikke på Dropbox og forlater aldri kundens enhet.

Hvilken krypteringsalgoritme bruker Dropbox for å kryptere teammapper?

Dropbox bruker Hybrid Public Key Encryption (HPKE), ved hjelp av ECC P-256, HKDF-SHA256 og AES256-GCM for administrasjon av krypteringsnøkler. Kryptering av filinnhold gjøres med AES256-GCM.