Slik går du over til den nye Dropbox

Den nye Dropbox-skrivebordsopplevelsen er ett enkelt arbeidsområde der du kan organisere innholdet ditt, knytte sammen verktøyene dine og samle alle på teamet ditt. Denne nye opplevelsen omfatter en ny skrivebordsapp, en ny måte å organisere innholdet ditt på (som heter Dropbox Spaces) og smartere funksjoner og integrasjoner av verktøy, slik at du raskt kan komme i gang med det du har å gjøre. La oss utforske noen av endringene og gå gjennom skrivebordsappen.

Bli kjent med den nye Dropbox-skrivebordsappen

Trinn 1

Gi mappene dine nytt liv med Dropbox Spaces

Trinn 2

Integrer verktøyene dine i det nye arbeidsområdet

Trinn 3

1. Bli kjent med den nye Dropbox-skrivebordsappen

Når teamet ditt går over til den nye Dropbox-skrivebordsopplevelsen, vil du fremdeles se Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen, samt Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac), akkurat som du gjorde før. Men nå har du også en dedikert skrivebordsapp. Du kan få tilgang til appen ved å åpne Dropbox-programmet. Ikonet dukker opp i oppgavelinjen (Windows) eller docken (Mac). Du vil også se de smarte funksjonene til Dropbox i systemstatusfeltet eller menylinjen, på fanen Til deg.

Høyrepil  Finn ut mer om den nye Dropbox-skrivebordsappen

Den nye Dropbox-opplevelsen omfatter Dropbox i Filutforsker og Finder (til venstre), Dropbox i systemstatusfeltet/menylinjen (til høyre) og en ny Dropbox-skrivebordsapp (midten).

lyspæreVanlige spørsmål om skrivebordsappen

Vil den nye Dropbox-skrivebordsopplevelsen endre hvordan filene mine synkroniseres?

Den nye Dropbox-skrivebordsopplevelsen endrer ikke hvordan filene dine synkroniseres mellom Dropbox-kontoen din og datamaskinen. Filene dine synkroniseres fortsatt på samme måte som de gjorde før.

Kan jeg melde meg ut av den nye skrivebordsappen?

Det er ingen måte å melde seg ut av den nye skrivebordsappen på, så fort du har begynt å bruke den. Du kan imidlertid fortsette å bruke Dropbox-mappen nøyaktig som du gjorde før, og du kan til og med endre innstillingene dine for å fortsette å åpne mappene dine i Finder eller Filutforsker, i stedet for den nye appen.

For administratorer: Kan administratorer spore eller kontrollere hvem som bruker den nye skrivebordsappen?

Det er foreløpig ikke noe sentralt sted hvor administratorer kan spore eller kontrollere hvem på teamet som bruker den nye skrivebordsappen.

Bruker den nye skrivebordsappen mer CPU eller RAM?

Den nye skrivebordsappen bruker kanskje mer CPU og RAM til tider, men systemkravene for Dropbox for skrivebordsappen er ikke endret. Hvis du får problemer, kan du ta kontakt med kundestøtten.

Er den nye skrivebordsappen tilgjengelig på Linux?

Den nye Dropbox-skrivebordsappen er ikke tilgjengelig på Linux.

Kan jeg endre rekkefølgen på stjernemerkede mapper eller velge foreslåtte personer?

De foreslåtte personene og stjernemerkede mappene som er oppført på venstre side av den nye skrivebordsappen, bestemmes av kontoaktiviteten din. Du kan ikke endre prioriteten til stjernemerkede mapper eller velge dine egne foreslåtte personer.

Kan jeg endre formatering, tetthet eller kolonnebredde til den nye skrivebordsappen?

Du kan for øyeblikket ikke endre tettheten, formateringen eller kolonnebredden i den nye skrivebordsappen, men vi jobber med å fikse dette i en fremtidig versjon.

Kan jeg opprette teammapper i den nye skrivebordsappen?

Du kan ikke opprette teammapper eller Dropbox-grupper i den nye skrivebordsappen. Du kan kun opprette dem fra kontoen din på dropbox.com.

2. Gi mappene dine nytt liv med Dropbox Spaces

I den nye Dropbox-skrivebordsopplevelsen vil du legge merke til et område øverst i hver mappe der du kan legge til flere funksjoner, som en tekstbeskrivelse av mappen, festede filer og mapper, koblinger og lister, for å nevne noe. Hvis du skriver i dette området for å legge til noen av disse funksjonene, gjøres mappen om til et dynamisk arbeidsmiljø, som kalles Dropbox Space.

Høyrepil Finn ut mer om Dropbox Spaces.

Klikk på området øverst i mappen for å legge til ekstra funksjoner, som tekst, festede filer og mapper og koblinger.

lyspæreVanlige spørsmål om Spaces

Hva gjør en mappe om til en Dropbox Space-mappe?

Et Dropbox Space er ganske enkelt det vi kaller en mappe, etter at disse tilleggsfunksjonene (som lister) er lagt til den. Spaces har nøyaktig de samme mulighetene som mapper, og du kan gjøre hvilken som helst mappe om til en Space-mappe. Du kan når som helst slette funksjonene som gjorde mappen om til en Space-mappe.

Hvordan fungerer Spaces for folk som ikke har Dropbox?

En Space-mappe har nøyaktig de samme visnings- og redigeringsrettighetene som den hadde da den var en mappe. Hvis du deler en Space-mappe med noen som ikke bruker den nye Dropboxen, kan de fremdeles se Space-mappen på dropbox.com, men de kan ikke redigere den før de også bruker den nye Dropboxen.

Kan du angre endringer i en Dropbox Space-mappe?

Det er foreløpig ingen måte du, på egen hånd, kan gjenopprette en Space-mappe til en eldre versjon eller hente tilbake funksjoner i en Space-mappe som du har slettet. Du kan imidlertid få dette ordnet for deg ved å kontakte kundestøtten.

Vises Dropbox Spaces i Finder?

Dropbox Spaces kan bare sees fra Dropbox-skrivebordsappen og på dropbox.com. De vises ikke i Finder.

Kan du deaktivere kommentarer i en Dropbox Space-mappe?

På samme måte som en vanlig mappe, kan alle kommentarer som er gjort på en Dropbox Space-mappe, vises i skrivebordsappen og på dropbox.com. Det er for øyeblikket ingen måte å deaktivere kommentarer på.

3. Integrer alle verktøyene dine i det nye arbeidsområdet

Den nye Dropbox-versjonen integreres sømløst med alle verktøyene teamet ditt bruker hver dag, som Slack, Zoom, Google Dokumenter/Regneark/Presentasjon og Microsoft Office. Disse nye integrasjonene sørger for at prosjektene dine har fremdrift og fokus.

nøkkel Få en bedre arbeidsflyt med rask tilgang til programmer

I den nye skrivebordsappen og på dropbox.com kan du forhåndsvise filer før du åpner dem i et program. Deretter klikker du på Åpne-knappen for å åpne filen i et tilgjengelig program (både på nett og på datamaskinen din). Klikk på Opprett-knappen fra hvilken som helst mappe eller Space-mappe for å opprette Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner- og Microsoft Office Word/Excel/Powerpoint-filer direkte i Dropbox, slik at du bruker mindre tid på å bytte mellom apper og lete etter filer.

Høyrepil Finn ut mer om det å åpne og redigere filene dine i andre programmer.

Høyrepil Finn ut mer om det å opprette Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner fra Dropbox.

nøkkel Samle møter, kalendere og filer på ett sted

Etter at du har koblet til Google- eller Outlook-kalenderen, får du på en intelligent måte forslag om filer til et kommende møte, ved hjelp av de nye funksjonene i systemstatusfeltet eller menylinjen. Du kan også bli med på møtene dine herfra og legge ved filer til de kommende møtene.

Høyrepil Finn ut mer om å bruke kalenderne dine og møter med Dropbox.

nøkkel Hold fokus med praktiske integrasjoner

Etter at du koblet til Slack og Zoom, kan du fra dropbox.com sende melding til noen i Slack og se Slack-aktivitet på filer – rett fra hvilken som helst filforhåndsvisning. På dropbox.com kan du presentere filer i Zoom, sende meldinger til noen i Zoom, se aktivitet på Zoom-møter, og opprette og delta i Zoom-møter fra hvilken som helst filforhåndsvisning.

Høyrepil  Finn ut mer om den nye Dropbox-og-Slack-integrasjonen.

Høyrepil  Finn ut mer om den nye Dropbox-og-Zoom-integrasjonen.

Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet/menylinjen for å bli med i møtet og vise foreslåtte filer.

lyspæreVanlige spørsmål om integrering av verktøy

Kan integrasjoner slås av?

Dropbox-teamadministratorer kan slå integrasjoner av og på for hele teamet

Individuelle teammedlemmer kan også slå integrasjoner av og på for seg selv i Tilkoblede apper-fanen i innstillingene.

Obs! Hvis et teammedlem allerede er koblet til en app eller Extension i innstillingene sine, kobles ikke vedkommende fra hvis den slås av. Det hindrer kun teammedlemmer som aldri har koblet seg til i å koble seg til i fremtiden. På samme måte kobles ikke teammedlemmer automatisk til hvis den slås på, men det gir dem muligheten til å koble seg til i fremtiden.

Hva kreves for å bruke Outlook-kalenderintegrasjonen?

Du må være koblet til hver enkelt app i innstillingene dine for å se integrasjonene i Dropbox, deriblant Slack, Zoom og kalender-/møteintegrasjoner.

Kalenderintegrasjonen i Outlook krever et aktivt Office 365-abonnement der OAuth 2.0-pålogging er aktivert.

Kan man åpne Office Online-filer fra den nye skrivebordsappen?

Du kan for øyeblikket ikke åpne filer i Office Online fra den nye skrivebordsappen, men du kan åpne dem i Microsoft Word, Excel eller Powerpoint på datamaskinen din.

Trenger teamet mitt lisenser for integrasjonene?

Teammedlemmer trenger O365-lisenser for å lage Microsoft-filer og GSuite-lisenser for å opprette Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner i den nye skrivebordsappen.

Hvilke filtyper kan forhåndsvises i den nye skrivebordsappen?

Ikke alle filer som kan åpnes i full forhåndsvisning på dropbox.com, kan forhåndsvises i den nye skrivebordsappen. Her er en fullstendig liste over hva som kan og ikke kan forhåndsvises. (Alt med ** ved siden av seg i denne listen, kan kun forhåndsvises på dropbox.com og ikke i skrivebordsappen). Hvis du vil vise en fil som du ikke kan forhåndsvise i skrivebordsappen, åpner du filen i et program eller på dropbox.com.

Kan man opprette Paper-dokumenter fra den nye skrivebordsappen?

Du kan opprette Dropbox Paper-filer fra den nye Dropboxen, også fra appen. Det kan hende teamet ditt bruker 2020-utgaven av Dropbox Paper, som lar deg lagre Paper-dokumenter i Dropbox-mapper på dropbox.com, sammen med de andre filene og mappene dine. Hvis ikke, lagres Paper-dokumenter separat på paper.dropbox.com.

Vises Slack-kommentarer i forhåndsvisningen av filer?

Slack-kommentarer vises i øyeblikket ikke i forhåndsvisningen av filer.

Bonus: Bli en ekspert på den nye Dropboxen

Dropbox kan hjelpe deg med å fokusere på det viktigste arbeidet ved hjelp av gratis opplæringsressurser. Vi har direkteopplæringer, selvstyrte kurs, videoopplæringer og hurtigveiledninger, slik at du kan velge hva som passer best for deg.

valgurne med hake Ta en titt på hurtigveiledningene våre

Kom i gang med Dropbox på mindre enn 5 minutter. Velg Veiledning for teamadministrator eller Veiledning for teammedlem

valgurne med hake Se en videoveiledning

Med videoveiledningene vil du finne ut hvordan du bruker og feilsøker Dropbox-funksjoner.

valgurne med hake Meld deg på en opplæringssøkt