Je Dropbox-apparaten beveiligen

Bijgewerkt Aug 10, 2023

Er is altijd een wachtwoord nodig om een apparaat te koppelen aan een Dropbox-account. Als je een apparaat ziet dat je niet herkent, heb je misschien op een nieuw apparaat ingelogd bij je Dropbox-account en dat apparaat per ongeluk geautoriseerd. Het is ook mogelijk dat iemand toegang heeft tot je e-mailaccount of wachtwoord. Dit kan gebeuren als je ooit je e-mailadres en wachtwoord aan anderen hebt gegeven.

Als je een apparaat ziet dat je niet herkent, kun je je Dropbox-account beveiligen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Zoek de locatie van het apparaat op.
  2. Log op afstand uit van het apparaat.
  3. Beveilig je Dropbox-account en e‑mailadres.

De locatie van je apparaat opzoeken

Dropbox registreert het IP-adres van elk apparaat waarmee je account wordt geopend. Met het IP-adres kun je ontdekken op welke locatie en met welke internetprovider iemand zich heeft aangemeld.

1. Log in op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Ga met je muis op het ? (vraagteken) naast het apparaat staan om het IP-adres te zien dat het laatst is geregistreerd. Het IP-adres wordt bijgewerkt wanneer een apparaat waarop je bent aangemeld verbinding maakt met internet.

Je kun een service voor het opzoeken van IP-adressen gebruiken voor gedetailleerde informatie.

highlight icon

Opmerking: De locatie-informatie is niet altijd nauwkeurig. Sommige IP-adressen worden aan het verkeerde land gekoppeld. Als het land niet klopt, kun je het controleren met een online zoekfunctie voor IP-adressen.

Je Dropbox- en e-mailaccount beveiligen

highlight icon

Opmerking: De Dropbox-map is een gewone map op je computer en dus net zo veilig als elke andere map op je computer. We raden je aan gewoonten aan te leren voor veilig werken om zo je hele computer te beschermen. Stel onder meer een wachtwoord in voor het aanmelden bij je account en voor het openen van je account vanuit de slaapstand, een screensaver of een vergrendelingsscherm.