Skydda dina Dropbox-enheter

Ett lösenord är alltid nödvändigt för att koppla en enhet till ett Dropbox-konto. Om du ser en enhet du inte känner igen är det möjligt att du loggat in på Dropbox-kontot på en ny enhet och auktoriserat den av misstag. Det är även möjligt att någon har åtkomst till ditt e-postkonto och lösenord. Detta kan hända om du någon gång delat ditt e-postkonto och lösenord med andra personer.

Om du ser en enhet du inte känner igen ska du skydda ditt Dropbox-konto genom att följa de här stegen:

1. Ta reda på den geografiska platsen för den enhet som är kopplad till ditt Dropbox-konto.
  2. Koppla från enheten.
  3. Skydda ditt Dropbox-konto och din mejladress.

Ta reda på den geografiska platsen för en enhet som är kopplad till din Dropbox

Dropbox loggar IP-adressen till varje enhet som får åtkomst till ditt konto. Det går att visa inloggningsplatsen och internetleverantören med IP-adressen.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Säkerhet.
  5. Håll muspekaren över ?(frågetecken) intill enheten för att se den senast registrerade IP-adressen. IP-adressen uppdateras när en kopplad enhet ansluter till internet.

Du kan använda vilken IP-söktjänst som helst för mer detaljerad information.

Obs! Platsinformationen är inte alltid korrekt. En del IP-adresser kan vara kopplade till fel land. Om landet inte är rätt går det att kontrollera med sökverktyg online för IP-adresser.

Säkra din Dropbox och ditt e-postkonto

• Ändra lösenordet till ditt Dropbox-konto, Välj ett starkt lösenord som du inte använder till andra tjänster. När hackare skaffar känslig information från en tjänst använder det den för att få åtkomst till andra tjänster. Det här är möjligt eftersom många personer använder samma lösenord till flera tjänster.
  • Ändra lösenordet till e-postkontot du använder till ditt Dropbox-konto.
  • Koppla bort andra okända enheter, webbsessioner och appar kopplade till ditt konto genom att öppna säkerhetssidan.
  • Konfigurera tvåstegsverifieringsom skyddar kontot även om lösenordet avslöjas.

Obs! Dropbox-mappen är en vanlig mapp på datorn och är inte mer eller mindre säker än andra mappar på datorn. Vi rekommenderar att du följer bra säkerhetsrutiner för att skydda hela datorn. Detta inkluderar att ett lösenord krävs för att logga in på ditt konto och för återaktivering efter strömsparläge, skärmsläckare och låsskärmar.