Hoe kan ik het eigendom van een gedeelde map overdragen?

Degene die een gedeelde map heeft gemaakt, is automatisch de eigenaar van de map. De eigenaar van een map kan:

• Een lid van de map verwijderen.
  • Kiezen wie anderen kan uitnodigen voor de map.
  • Het eigendom van de map overdragen.

Gedeelten in dit artikel:

De eigenaar van een gedeelde map wijzigen

Als eigenaar van een gedeelde map kun je het eigendom overdragen aan een ander lid door op dropbox.com de opties voor de map te wijzigen. Na overdracht van het eigendom is de nieuwe eigenaar de enige persoon die gemachtigd is om het delen van de map op te heffen of leden te verwijderen.

Opmerking: Alleen de eigenaar van een gedeelde map kan de eigendom van de map overdragen.

Eigendom van een gedeelde map overdragen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Klik op Delen naast de gedeelde map.
  5. Klik op de pijl van het vervolgkeuzemenu rechts naast de naam van het teamlid aan wie je de eigendom wilt overdragen.
  6. Selecteer Eigenaar maken en bevestig je keuze.

Eigendom van een gedeelde map overdragen op je computer

1. Open je Dropbox-map.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van een lid en selecteer Eigenaar maken.
  5. Klik op Delen.

Ik wil weten wie de eigenaar van een gedeelde map is

In de opties voor de map kun je zien wie de eigenaar van een map is:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Klik op Delen naast de map waarin je bent geïnteresseerd.
  5. In het pop-upvenster worden alle leden van de gedeelde map weergegeven. Naast de naam van de eigenaar staat Eigenaar.

Opmerking: als er geen eigenaar wordt weergegeven, betekent dit dat de map eigendom is van de teambeheerders of van een lid buiten je team.

Vraag een teambeheerder om de map in de contentmanager te bekijken. Daarin wordt aangegeven dat de teambeheerders eigenaar zijn.