De eigenaar van een gedeelde map wijzigen

Standaard ben je zelf de eigenaar van alle gedeelde mappen die je maakt. Je kunt het eigendom van een gedeelde map echter aan iemand anders overdragen door de machtigingen voor delen van de map te wijzigen.

Meer informatie over eigenaarsmachtigingen voor gedeelde mappen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

De eigenaar van een gedeelde map wijzigen

Op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs in de hoofdmap de naam van de betreffende map aan en klik op het pictogram voor delen (persoon).
  4. Klik op [x] mensen hebben toegang.
  5. Klik op de pijl van het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon aan wie je het eigendom wilt overdragen.
  6. Selecteer eigenaar maken.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
  2. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende map (of houd op de Mac de Control-toets ingedrukt) en selecteer Delen....
  3. Klik op de pijl van het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon aan wie je het eigendom wilt overdragen.
  4. Selecteer eigenaar maken.

In de mobiele Dropbox-app:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "⁝" (drie puntjes verticaal op Android) of "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast de juiste map.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Mapinstellingen.
  5. Tik op het gedeelte onder [x] leden.
  6. Tik op de naam van de persoon die je eigenaar wilt maken.
  7. Tik op Eigenaar maken.

Een map zonder eigenaar overdragen

Als de eigenaar van een gedeelde map je team verlaat zonder het eigendom over te dragen, heeft de gedeelde map geen eigenaar meer.

Probeer contact op te nemen met de oorspronkelijke eigenaar en vraag of diegene het eigendom naar jou kan overdragen, als hij/zij nog toegang heeft tot de map.

Als je niet weet wie de oorspronkelijke eigenaar is of als je geen contact kunt krijgen, kun je de bestanden naar een nieuwe map kopiëren en leden opnieuw uitnodigen.

Meer informatie over het vinden van de eigenaar van een gedeelde map.