Gastenpassen gebruiken voor Dropbox-teams

Met een gastenpas kun je collega's uitnodigen om 14 dagen gratis aan te sluiten bij je team. De gast kan tijdens de proefperiode van 14 dagen, bestanden van je team openen, bewerken en versturen.

Na 14 dagen wordt de gastenpas automatisch omgezet in een betaald lidmaatschap. Als je niet wilt dat de gastenpas wordt omgezet in een betaald lidmaatschap, moet je de gastenpas vóór de laatste dag van de proefperiode opzeggen.

Opmerkingen:

• Je kunt iemand maar één keer met een gastenpas uitnodigen.
  • Je team heeft een beperkt aantal gastenpassen op basis van het aantal leden.
  • De proefperiode van 14 dagen begint zodra de persoon je uitnodiging accepteert.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de proefperiode van 14 dagen.
  • Als de proefperiode bijna voorbij is, kun je deze laten overgaan in een betaalde licentie, of de gastenpas annuleren om kosten te vermijden.

Iemand uitnodigen met een gastenpas

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op het pictogram voor delen (vierkant met een pijl) naast een bestand.
  3. Voeg het e-mailadres toe van de persoon die je wilt uitnodigen.
  4. Klik op Bestand delen.
  5. Zorg dat de knop naast Uitnodigen met een gastenpas is geselecteerd.
  6. Klik op Uitnodigen.
    • Opmerking: Als je ervoor kiest om deze collega niet uit te nodigen met een gastenpas, heb je in de toekomst niet meer de mogelijkheid om dit alsnog te doen.

Een gastenpas annuleren

Om te voorkomen dat een gastenpas automatisch wordt omgezet in een betaald lidmaatschap:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik om het tandwielpictogram naast de naam van de persoon van je de toegang wilt beheren.
    • Opmerking: Leden met gastenpassen hebben Gast naast hun naam staan.
  5. Klik op Gastenpas beheren.
  6. Klik op Automatische verlenging annuleren.
    • Opmerking: Je moet de gastenpas vóór de laatste dag van de proefperiode annuleren om kosten te vermijden.

De gast behoudt toegang tot het Dropbox-account van je team tot het einde van de proefperiode, tenzij je de gastenpas intrekt.

Een gastenpas intrekken

Om iemand met een gastenpas onmiddellijk de toegang te ontzeggen tot het Dropbox-account van je team:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik om het tandwielpictogram naast de naam van de persoon van je de toegang wilt beheren.
    • Opmerking: Leden met gastenpassen hebben Gast naast hun naam staan.
  5. Klik op Lid verwijderen.
  6. Klik op Account omzetten.

Als een gastenpas wordt ingetrokken:

• Wordt het gastaccount losgekoppeld van je teamaccount en omgezet in een individueel account.
  • Verliest de gast toegang tot alle teammappen.
  • Worden de bestandsoverdrachten die de gast heeft aangemaakt verwijderd.

De gast behoudt:

• De bestanden of mappen die hij/zij zelf heeft aangemaakt en niet heeft gedeeld
  • Alle ongedeelde Paper-documenten die hij/zij heeft aangemaakt in het team
  • De gedeelde mappen waarvan hij/zij eigenaar is