Bestanden vertalen in Dropbox

Bijgewerkt Mar 17, 2024
person icon

In dit artikel wordt een alfafunctie beschreven die beschikbaar is voor bepaalde gebruikers van de Dropbox-abonnementen Professional, Essentials, Standard en Advanced. Op de Dropbox-vertaaltool zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

In dit artikel wordt een functie een beschreven die mogelijk is gemaakt door de door Dropbox ontwikkelde AI. Met deze functie kun je materiaal in je Dropbox-account vertalen.
highlight icon

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op dropbox.com

De Dropbox-vertaaltool gebruiken

highlight icon

Let op: De standaard doeltaal is de taal die je hebt ingesteld in je voorkeuren. Meer informatie over het instellen van je voorkeurstaal.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar het bestand dat je wilt vertalen.
    • Hierdoor wordt het bestand in de voorbeeldweergave geopend.
  3. Klik en sleep over de tekst die je wilt vertalen.
  4. Klik op 'wereldbol' (wereldbolpictogram).
  5. Kies de taal waarin je de tekst wilt vertalen.
    • Opmerking: je kunt ook een stuk geselecteerde tekst vertalen.
  6. Klik op AI vragen.
  7. Klik op X om het AI-paneel te verlaten.

Welke bestandstypen werken met de vertaaltool?

Om de vertaaltool te gebruiken, moet het bestand een van de volgende indelingen hebben:

• .pdf
  • .docx
  • .pptx

Deze functie is niet beschikbaar bij de bewerking van PDF's, maar je kunt voorbeeldweergaven van PDF's wel vertalen. Meer informatie over voorbeelden van bestanden weergeven in Dropbox.

Met welke talen werkt de vertaaltool?

Je kunt tekst in de voorbeeldweergave vanuit je voorkeurstaal vertalen in een van de volgende talen:

Arabisch Engels Japans Slowaaks
Bulgaars Fins Koreaans Spaans
Catalaans Frans Maleis Zweeds
Chinees Galicisch Noors Tagalog
Kroatisch Duits Pools Thais
Tsjechisch Grieks Portugees Turks