Koppla eller koppla från två Dropbox-konton

Dropbox-användare med Dropbox Business-plan kan koppla sitt Dropbox Business-konto med ett Basic-, Plus-, Family- eller Professional-konto.

Obs! Basic-, Plus-, Family- och Professional-konton kan inte kopplas till varandra. Dropbox Business-konton kan heller inte kopplas till andra Dropbox Business-konton.

Om du är Dropbox Business-administratör kan du läsa om hur du hanterar teammedlemmars kopplade konton och enheter.

När du kopplar två Dropbox-konton kan du enkelt växla mellan dem var du än använder Dropbox utan att behöva logga ut från det ena kontot och in på det andra varje gång du vill växla mellan dem.

Du kan koppla dina konton, och växla mellan dem, på dropbox.com och i Dropbox-apparna på valfri enhet. Det går dock bara att koppla från på dropbox.com. När du kopplat eller kopplat från två konton blir de kopplade eller frånkopplade överallt där du använder Dropbox.

Trots att dina konton kopplas överallt där du använder Dropbox när du väl har kopplat dem, innebär detta inte att du loggas in på båda konton på alla enheter. Du blir bara inloggad där du startade kopplingen. Dina övriga enheter visar alternativet för dig att logga in till ditt kopplade konto. När du gjort det förblir du inloggad och kan enkelt växla mellan dina kopplade konton.

Personlig säkerhet när du kopplar ett teamkonto

När du kopplar konton överförs eller delas inte information mellan de båda kontona. Om du kopplar dina konton och din administratör använder funktionen "logga in som teammedlem" för att logga in på ditt teammedlemskonto kan de inte öppna och komma åt ditt kopplade personliga konto. De kan dock se namnet och mejladressen på ditt kopplade personliga konto.

Koppla dina konton

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com med endera kontot.
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Under fliken Allmänt, under Koppla ditt personliga konto eller Koppla ditt teamkonto, klickar du på Koppla konton.

I Dropbox-klienten

1. Logga in på klienten med ett konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  3. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  4. Klicka på Preferenser.
  5. Klicka på fliken Konto.
  6. Klicka på Lägg till personligt konto eller Lägg till teamkonto.

I appen Dropbox för mobila enheter

1. Öppna mobilappen Dropbox och logga in på ett konto.
  2. Öppna appens inställningar:
    • Tryck på menyikonen (horisontella linjer) uppe till vänster och sedan Inställningar på Android.
    • Tryck på kontoikonen (person) längst ner till höger och sedan kugghjulsikonen högst upp till vänster på iPhone eller iPad.
  3. Tryck på + Lägg till team-/personligt konto.

Koppla från dina konton

Det går endast att koppla från dina konton på dropbox.com. När du kopplar från dina konton frånkopplas de överallt. På alla enheter och appar loggas du ut från det sista kontot du lagt till i den appen och fortsätter att vara inloggad på det första kontot.

Du kan alltid logga in igen på dina konton på valfri enhet, precis som du vanligtvis gör med ett konto som inte har kopplats.

Så här kopplar du från dina konton:

1. Logga in på dropbox.com med endera kontot.
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Under fliken Allmänt, under Kopplade konton, klickar du på Koppla från.
  4. Klicka på Ja, koppla bort för att bekräfta.