Så här beräknar du skatt på Dropbox-prenumerationer

Du kan behöva betala skatt på din Dropbox-prenumeration, beroende på vilket postnummer eller land som är kopplat till ditt konto för fakturering.

Om du är belägen inom en jurisdiktion där du är skyldig att betala skatt, ser du skatten som en rad på dina fakturor och kvitton.

Så här beräknar du skatten före köp

Du behöver inte skriva in betalningsuppgifter för att se din beräknade skatt. Visa din beräknade skatt:

1. Gå till den här sidan för Business-konton eller den här sidan för Plus- eller Professional-konton.
  2. Välj den plan du överväger att köpa.
  3. Bläddra längst ned, välj land och skriv in postnumret.
  4. Priset justeras automatiskt och du kommer att se den beräknade skatten under Beställningsöversikt.

Obs! Bor du i EU eller Schweiz ingår skatt i Dropbox priser.

Så här ser du skatten för en befintlig prenumeration

Dropbox Business teamadministratörer

Se hur mycket skatt du debiteras nu:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka påAdminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Fakturering.
  4. Klicka på fliken Faktureringsuppgifter .
  5. Klicka på Kvitto bredvid den senaste transaktionen.

Användare av Dropbox Plus och Professional

Se hur mycket skatt du debiteras nu:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild eller den grå cirkeln i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Fakturering .
  5. I fältet Faktureringshistorik klickar du på Kvitto bredvid din senaste transaktion.

Erbjuder Dropbox skattebefrielse?

Vissa ideella föreningar eller utbildningsinstitutioner får skattebefrielse för Dropbox Business-prenumerationer. Om du är administratör för ett Business-team, kontakta support för att se vilka alternativ du har.

Ett Dropbox Business-team kan lägga till en administratör från ett annat team för att hantera det egna teamet. Den nya administratören blir då multiteam-administratör. Den nya administratören, eller multiteam-administratören, kan göra samma saker som en administratör från ert eget team, förutom följande:

• De kan inte använda sidorna Fakturering eller Hjälp i adminkonsolen
  • De får inte logga in på en teammedlems konto

Vill du istället ge administratörsbehörighet till någon i det egna teamet? Läs hur.

Lägga till (eller ta bort) en administratör från ett annat team

Om du är teamadministratör kan du skicka en administratörsförfrågan till någon i ett annat team. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Betrodda team.
  5. Klicka på Lägg till ett team.
  6. Ange namnet eller mejladressen under Lägg till en teamadministratör från det betrodda teamet för administratören du vill lägga till.
  7. Klicka på Ge det betrodda teamet åtkomst till min adminkonsol.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Godkänn villkoren genom att markera rutan.
  10. Klicka på Skicka förfrågan.

Den andra administratören får ett mejlmeddelande där man går vidare till sidan Betrodda team för att godkänna förfrågan.

Vill du ta bort administratören från teamet går du till sidan Betrodda team och klickar på Ta bort åtkomst intill personens teamnamn.

Lägga till (eller ta bort) sig själv som administratör för ett annat team

Av säkerhetsskäl får du inte lägga till dig själv som administratör för ett annat team. Kontakta det andra teamets administratör och be hen följa stegen för att lägga till dig.

Vill du själv sluta vara ett annat teams administratör:

1. Logga in på det andra teamets adminkonsol.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Betrodda team.
  4. Klicka på Ta bort team intill teamet du vill ta bort dig själv från.

Skatt på Dropbox per land

Skattesatserna ändras ofta. Gå till den här sidan för att se hur mycket skatt du debiteras.

Land eller region

Skattetyp

Vem omfattas?

Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

Moms

Konton med Dropbox Plus, Professional, Business och Enterprise

Sydafrika

Moms

Konton med Dropbox Plus, Professional, Business och Enterprise

Japan

Moms

Konton med Dropbox Plus, Professional och Business

Nya Zeeland

Skatt på varor och tjänster (GST)

Dropbox Plus- och Professional-konton

Australien

Skatt på varor och tjänster (GST)

Dropbox Plus- och Professional-konton

Taiwan

Moms

Dropbox Plus- och Professional-konton

USA (om tillämpligt)

Moms

Konton med Dropbox Plus, Professional och Business

Island

Moms

Dropbox Plus och Professional

Sydkorea

Moms

Dropbox Plus och Professional

Quebec

Moms

Dropbox Plus och Professional