Den offentliga mappen

Viktiga ändringar beträffande Dropbox offentliga mapp

Från och med den 1 september 2017 har offentliga länkar inaktiverats för alla användare. Se nedan för mer information.

Användare av Dropbox Basic (kostnadsfri)

Från och med den 15 mars 2017 ändrades den offentliga mappen i Dropbox-kontot till en standardmapp. Mappen är som standard privat för ditt konto. Övergången sker automatiskt.

Det här behöver du känna till:

• Alla filerna i din offentliga mapp förblir säkra, men offentliga länkar till dessa filer slutar att fungera.
  • Om någon besöker en länk till en fil i din offentliga mapp kommer de att se en felsida
  • Gå till den offentliga mappen om du vill se en lista över dina offentliga länkar – alla filer i denna mapp har tidigare haft offentliga länkar kopplade till sig
  • Dropbox kan inte konvertera befintliga offentliga länkar till Dropbox delade länkar
  • Om du vill dela någon av filerna i din offentliga mapp på nytt kan du använda en delad mapp eller delad länk

Använda den offentliga mappen till att rendera HTML-innehåll

Från 3 oktober 2016 kan användare av Dropbox Basic (kostnadsfri) inte längre använda offentliga länkar till att rendera HTML-innehåll i en webbläsare. Om du använder Basic och har skapat en webbplats som visar HTML-innehåll direkt från Dropbox-kontot kommer detta inte längre att renderas i webbläsaren. Själva HTML-innehållet ligger kvar i Dropbox och du kan dela det genom att använda vilken som helst av våra andra delningsmetoder.

Från och med 1 september 2017 kan användare av Dropbox Plus och Business inte längre visa HTML-innehåll och den offentliga mappen med dess delningsfunktion har inaktiverats.

Konton som skapats efter den 4 oktober 2012

Dropbox-konton som skapats efter den 4 oktober 2012 har inte någon offentlig mapp. Vill du dela filer snabbt kan du använda en  delad länk. Delade länkar fungerar även om personen du delar med inte har något Dropbox-konto.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att hantera filbehörigheter.