Viktiga ändringar beträffande Dropbox offentliga mapp

Uppdaterat Dec 12, 2023
warning icon

Viktig: Från och med den 1 september 2017 är offentliga länkar inaktiverade för alla användare.Se nedan för mer information.

Användare av Dropbox Basic (kostnadsfri)

Från och med den 15 mars 2017 ändrades den offentliga mappen i Dropbox-kontot till en standardmapp. Som standard är den här mappen privat för ditt konto och den fungerar precis som alla andra mappar som du har skapat. Övergången sker automatiskt.

Det här behöver du känna till:

• Alla filer i din offentliga mapp förblir säkra, men offentliga länkar till dessa filer slutar att fungera.
  • Om någon besöker en länk till en fil i din offentliga mapp kommer de att se en felsida.
  • För att se en lista över dina offentliga länkar går du till den offentliga mappen. Alla filer i den här mappen är kopplade till en offentlig länk.
  • Dropbox kan inte konvertera befintliga offentliga länkar till Dropbox delade länkar.
  • Om du vill dela någon av filerna i din offentliga mapp på nytt kan du använda en delad mapp eller delad länk.

Använda den offentliga mappen till att rendera HTML-innehåll

Från 3 oktober 2016 kan användare av Dropbox Basic (gratis) inte längre använda offentliga länkar till att rendera HTML-innehåll i en webbläsare.

Om du är Basic-användare och har skapat en webbplats som visar HTML-material från ditt Dropbox-konto fungerar det inte längre i webbläsaren.Själva HTML-innehållet ligger kvar i Dropbox och du kan dela det genom att använda vilken som helst av våra andra delningsmetoder.

Från och med den 1 september 2017 kan Dropbox Plus- och teamkonto-användare inte längre rendera HTML-material. Den offentliga mappen och dess delningsfunktionalitet har inaktiverats.

Konton som skapats efter den 4 oktober 2012

Dropbox-konton som skapats efter den 4 oktober 2012 har inte någon offentlig mapp.Om du vill dela filer snabbt kan du använda en delad länk.Delade länkar fungerar även om personen du delar med inte har något Dropbox-konto.