Så här avinstallerar du Dropbox på Mac, Windows och Linux

Avinstallerar du Dropbox-klienten tas inte ditt Dropbox-konto bort och Dropbox-mappen kommer fortfarande ligga kvar på din hårddisk. Om du vill avinstallera Dropbox-klienten från din dator följer du bara instruktionerna för din enhet här nedan.

Så här avinstallerar du Dropbox-klienten på Mac

För att avinstallera Dropbox-klienten på en Mac-dator:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Avsluta.
  4. Öppna Finder.
  5. Klicka på Program.
  6. Dra Dropbox till Papperskorgen.

Om du också vill ta bort Dropbox-mappen från din hårddisk drar du din Dropbox-mapp till Papperskorgen.

Så här avinstallerar du Dropbox-klienten på Windows

För att avinstallera Dropbox-klienten på en Windows-dator:

1. Klicka på Start.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Appar.
  4. Klicka på Appar och funktioner.
  5. Klicka på Dropbox.
    • Obs! Om Dropbox förinstallerades på din enhet kommer du eventuellt att se Skaffa Dropbox eller Dropbox "x" GB istället.
  6. Klicka på Avinstallera.

Om du också vill ta bort Dropbox-mappen från din hårddisk drar du Dropbox-mappen till Papperskorgen och släpper.

Så här avinstallerar du Dropbox-klienten på Linux

För att avinstallera Dropbox-klienten på en Linux-dator kopierar du och klistrar in följande kommandon, en efter en, i terminalfönstret, och trycker på Enter efter du klistrar in varje kommando. Vissa av kommandoraderna kan komma att ge dig ett felmeddelande, men när du kommit till det sista kommandot kommer klienten ha avinstallerats från din dator.

dropbox stop
dropbox status  # Should report "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

Om du också vill ta bort Dropbox-mappen från din hårddisk anger du följande kommandon i terminalen och trycker på Enter.
            rm -rv ~/Dropbox

Obs! Kommandot kan behöva ändras om Dropbox-mappen inte har installerats på standardplatsen.