Vad är storleksgränserna för Dropbox-filer?

Uppdaterat Nov 29, 2023
person icon

Den här artikeln är avsedd för alla Dropbox-användare.

Dropbox filstorleksgräns beror på vilken plattform du laddar upp från. Se tabellen nedan för mer information.

Plattform Maximal filstorlek
Datorklient 2 TB
Mobilapp 2 TB
dropbox.com 350 GB*
Dropbox-API 375 GB

*Se våra vanliga frågor nedan för bästa praxis vid uppladdning av stora filer på dropbox.com.
highlight icon

Anmärkningar:

• Alla filer som laddas upp till ditt Dropbox-konto måste vara mindre än det lagringsutrymme du har. Om ditt konto till exempel har ett lagringsutrymme på 2 GB går det att ladda upp en fil på 2 GB eller flera filer med en sammanlagd storlek på 2 GB.
  • Om du överskrider lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka.

Vanliga frågor om uppladdningsbegränsningar

Vilka typer av filer kan jag ladda upp till Dropbox?

Du kan ladda upp de flesta filtyper, men det finns några undantag, som vissa typer av symlänkar.lnk-filer och webbaserade filer.

Hur laddar jag upp stora filer till dropbox.com

Om filen du vill ladda upp filer som är större än 50 GB föreslår vi att du laddar ner Dropbox-klienten på din dator och laddar upp den därifrån. Du kan också komprimera filen så att den blir mindre än 50 GB och sedan ladda upp den via dropbox.com.

Om du försöker ladda upp stora filer (>50 GB) på dropbox.com, se till att du har en snabb och pålitlig internetanslutning.

Hur laddar jag upp filer till Dropbox?

Du kan ladda upp filer och mappar till Dropbox på dropbox.com eller via Dropbox-klienten.Du kan också ladda upp foton och videor från din mobilenhet med Dropbox för mobila enheter.

Vad är den maximala uppladdningsstorleken för en fil eller mapp?

På dropbox.com

Filer och mappar som laddas upp online via dropbox.com kan vara upp till 350 GB vardera. Men om du laddar upp stora filer (>50 GB) till dropbox.com, se till att du har en snabb och pålitlig internetanslutning.

I Dropbox-klienten

Filer och mappar som laddas upp i Dropbox-klienten kan vara upp till 2 TB vardera.

I appen Dropbox för mobila enheter

Filer och mappar som laddas upp i Dropbox för mobila enheter kan vara upp till 2 TB vardera.

Läs mer om hur du lägger till filer och mappar till Dropbox-kontot.

Finns det en begränsning för antal tecken för fil- eller mappnamn?

Ja, det finns begränsningar för namnet på filer och mappar:

• Använd inte fler än 260 tecken i en fil- eller mappsökväg.
  • Använd inte specialtecken i filnamn.
  • Lägg inte till ett mellanslag i slutet av ett fil- eller mappnamn.