Skapa och dela Google Dokument, Kalkylark och Presentationer i Dropbox

Med Dropbox för G Suite kan du skapa, organisera och dela Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på dropbox.com eller Dropbox-klienten.

Anmärkningar:

Alla Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som har skapats i Dropbox sparas i Dropbox-kontot och tar av ditt lagringsutrymme. Ändringar som har gjorts i dessa Google Dokument, Kalkylark och Presentationer sparas automatiskt i ditt Dropbox-konto. De sparas inte alls på Google Drive eller i ditt Google-konto.

Det går också att redigera Microsoft Office-filer (Word, Excel och PowerPoint) i Google (Dokument, Kalkylark och Presentationer) från Dropbox.

Är du Dropbox Business-teamadministratör?

Läs om hur du kan hantera filredigeringsappar som Google Dokument/Kalkylark/Presentationer för hela teamet.

Skapa Google Dokument/Kalkylark/Presentationer på dropbox.com

Skapa nya Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Dubbelklicka på den mapp där du vill lagra din fil.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Klicka på Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.

Filen (och alla ändringar av den) sparas i ditt Dropbox-konto.

Obs! Den här funktionen fungerar kanske inte som förväntat i Internet Explorer 11.

Skapa Google Dokument/Kalkylark/Presentationer i Dropbox-klienten

Skapa nya Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer i Dropbox-klienten:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Dubbelklicka på den mapp där du vill lagra din fil.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Klicka på Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.

Filen (och alla ändringar av den) sparas i ditt Dropbox-konto.

Du kan även skapa Google Dokument, Kalkylark och Presentationer från Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyfältet.Gör så här:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på + (plustecken).
  3. Klicka på Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.
  4. Välj namn och plats för filen.
  5. Klicka på Skapa.

Filen (och alla ändringar av den) sparas i ditt Dropbox-konto.

Öppna Google Dokument/Kalkylark/Presentationer i Dropbox för mobila enheter

I Dropbox för mobila enheter går det att öppna förhandsvisningar av Google Dokument, Kalkylark och Presentationer och spara dem för visning offline, men det går inte att skapa eller redigera dem.

Dela Google Dokument/Kalkylark/Presentationer i Dropbox

Det går att dela Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på precis samma sätt som man delar andra filer som finns i Dropbox: genom att använda knappen Dela eller kopiera och klistra in en länk i filen.

Du kan välja att ge åtkomsten Kan redigera eller Kan visa till önskade Google Dokument/Kalkylark/Presentationer, även om du delar via en länk. Dessutom kan du begränsa åtkomsten till dina delade länkar i filens Länkinställningar eller inaktivera en länk efter det att du skapat den.

Öppna och redigera Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-filer i Google

Det går att öppna och redigera Microsoft Office-filer (Word, Excel och PowerPoint) i Google (Dokument, Kalkylark och Presentationer) direkt från Dropbox. Alla ändringar du gör i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer sparas automatiskt i Microsoft Office-filen i Dropbox.

Öppna och redigera en Microsoft Office-fil i Google från ditt Dropbox-konto så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över valfri fil, Word (.docx), Excel (.xlsx) eller PowerPoint (.pptx).
  3. Klicka på Öppna med.
  4. Klicka på Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.

Obs! Detta gäller inte .doc-, .xls-, och .ppt- filer

Det går också att ställa in att Microsoft-filer ska öppnas i Google som standard.

Jag har problem med att skapa Google Dokument/Kalkylark/Presentationer i Dropbox

För att kunna använda Dropbox för G Suite måste mejladressen du använder till ditt Google-konto vara samma mejladress som du använder till ditt Dropbox-konto.

Om du har några problem med funktionen:

• Försök att aktivera tredje parts cookies i webbläsarens inställningar
  • Kontrollera att du loggat in på det Google-konto som har samma mejladress som Dropbox-kontot.