Lägga till en administratör från ett annat team för att hantera det egna teamet

Uppdaterat Jan 31, 2024

Ett Dropbox-team kan lägga till en administratör från ett annat team för att hantera det egna teamet. Den nya administratören blir då multiteam-administratör. Den nya administratören, eller multiteam-administratören, kan göra samma saker som en administratör från ert eget team, förutom följande:

• De kan inte använda sidorna Fakturering eller Hjälp i adminkonsolen
  • De kan inte logga in på en teammedlems konto

Vill du istället ge administratörsbehörighet till någon i det egna teamet? Läs hur.

Lägga till (eller ta bort) en administratör från ett annat team

Vissa typer av administratörer kan skicka en administratörsförfrågan till någon i ett annat team. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Betrodda team.
  5. Klicka på Lägg till ett team.
  6. Ange namnet eller mejladressen under Lägg till en teamadministratör från det betrodda teamet för administratören du vill lägga till.
  7. Klicka på Ge det betrodda teamet åtkomst till min adminkonsol.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Godkänn villkoren genom att markera rutan.
  10. Klicka på Skicka förfrågan.

Den andra administratören får ett mejlmeddelande där man går vidare till sidan Betrodda team för att godkänna förfrågan.

Vill du ta bort administratören från teamet går du till sidan Betrodda team och klickar på Ta bort åtkomst intill personens teamnamn.

Lägga till (eller ta bort) sig själv som administratör för ett annat team

Av säkerhetsskäl får du inte lägga till dig själv som administratör för ett annat team. Kontakta det andra teamets administratör och be hen följa stegen för att lägga till dig.

Vill du själv sluta vara ett annat teams administratör:

1. Logga in på det andra teamets adminkonsol.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Betrodda team.
  4. Klicka på Ta bort team intill teamet du vill ta bort dig själv från.