Hvad gør jeg, hvis jeg er ved at løbe tør for diskplads?

Hvis du ser fejlmeddelelsen "Startdisken er næsten fuld" på Mac eller "Du er ved at løbe tør for diskplads på [drevnavn]" i Windows, er der meget lidt plads tilbage på din computers harddisk.

Hvis du ser fejlmeddelelsen "Din Dropbox er fyldt", er der ikke mere lagerplads i din Dropbox-konto.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan Dropbox kan hjælpe dig med at spare plads.

Du har et par muligheder, hvis du er ved at løbe tør for plads:

Brug selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en funktion, der giver dig mulighed for at fjerne filer fra harddisken og kun beholde dem i din Dropbox-konto på nettet. Funktionen kan hjælpe dig med at skabe plads på din harddisk.

Se, hvordan du bruger selektiv synkronisering.

Bemærk! Hvis du bruger Dropbox Plus, Dropbox Professional eller Dropbox Business, anbefaler vi, at du bruger Smart synkronisering, som er en mere avanceret udgave af selektiv synkronisering.

Slet filer fra din harddisk

Hvis du bruger en Mac, kan du slette filer og mapper ved at følge Apples instruktioner

Hvis du bruger en Windows-computer, kan du slette filer og mapper ved at følge instruktionerne til Windows

Vil du slette en fil fra Dropbox? Se hvordan.

Mac-brugere: Indstil de filer, der kun er online, til den “logiske” størrelse nul

Hvis du bruger Smart synkronisering med macOS High Sierra (10.13) eller en nyere version, og du får vist fejlmeddelelsen "Startdisken er næsten fuld”, kan du undersøge, hvilke filer der optager mest plads på din disk, ved at følge trinnene nedenfor.

1. Klik på  (Apple-ikonet) i øverste venstre hjørne af skrivebordet.
  2. Klik på Om denne Mac.
  3. Klik på Lagringsplads.
  4. Klik på Administrer.

Der kan blive vist nogle af de filer, som kun er online, selvom disse filer ikke optager fysisk plads på din lokale disk. Årsagen er, at macOS har ændret beregningen af størrelsen på en fil baseret på noget, der kaldes “logisk størrelse” i stedet for “fysisk størrelse”. Hvis du vil se, hvilke filer der rent faktisk medfører brug af diskplads, skal du tilpasse Dropbox-indstillingerne, så de filer, der kun er online, har både en logisk og fysisk størrelse på nul. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på dit profilbillede (eller den grå cirkel) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Slå Opdatering af Smart synkronisering til Mac til.
    • Bemærk! Det kan tage lidt tid at opdatere indstillingen. Hvis du ikke ser opdateringen efter nogle minutter, skal du lukke Dropbox-computerappen og derefter åbne den igen.