Kan Dropbox synkronisere symbolske links?

Opdateret Sep 16, 2023

Symbolske links (symlinks) er en type fil, der fungerer som reference eller genvej til en anden fil eller mappe i et filsystem. Når du opretter et symbolsk link, peger det på placeringen af målfilen eller -mappen.

Hvad er et symbolsk link?

Et symbolsk link fungerer som en bro mellem kilden og destinationen og giver adgang til målfilen eller -mappen, mens den oprindelige filstruktur forbliver intakt.

Symbolske links ser ud som almindelige filer eller mapper, og du interagerer med dem på samme måde som med en almindelig fil eller mappe.

Hvorfor bruger man symbolske links?

Symbolske links kan bruges til at oprette forbindelse mellem filer eller mapper på tværs af forskellige drev, hvilket gør det nemmere at få adgang til filer på forskellige placeringer. De kan også bruges til at oprette forbindelse mellem flere versioner af den samme fil, hvilket giver adgang til forskellige versioner af filen, uden at det er nødvendigt at gemme flere kopier af den.

Se dit operativsystem herunder for at se, om Dropbox tillader synkronisering af symbolske links.

Symbolske links på macOS og Linux

På computere med macOS eller Linux kan stien til den fil eller mappe, som det symbolske link peger på, synkroniseres til Dropbox.

highlight icon

Bemærk! Hvis du flytter den oprindelige fil eller mappe til en anden placering på din Dropbox-konto, vil det symbolske link stadig pege på den oprindelige placering, og det virker muligvis ikke længere som tilsigtet. Hvis du sletter den oprindelige fil eller mappe, vil det symbolske link ikke længere virke.

Forbindelsespunkter og symbolske links i Windows

På computere med Windows er der to typer referencelinks:

• Forbindelsespunkter (som kun peger på mapper)
  • Symbolske links, der kun kan oprettes med særlig tilladelse

Dropbox-computerappen understøtter ikke synkronisering af nogen af disse.

Der vises et rødt X for forbindelsespunkter eller symbolske links for at vise, at elementet ikke er synkroniseret.

Få mere at vide om synkroniseringsikoner til Windows-enheder.

Ofte stillede spørgsmål om symbolske links i Dropbox

Kan Dropbox synkronisere .lnk-filer?

Filer med filtypenavnet .lnk er Windows-genvejsfiler. Det er blot Windows-genveje, der peger på dine originale filer. Dropbox kan ikke følge disse links, så du skal placere de originale filer i din Dropbox-mappe, før de kan blive synkroniseret.

Virker aliasser, genveje og symbolske links i Dropbox?

Der findes forskellige typer referencelinks med forskellig funktionalitet. Referencelinks kan også kaldes forbindelsespunkter eller netværksmapper. Det afhænger af operativsystemet, og hvordan de refererer til en fil eller mappe.

Aliasser (Mac) og genveje (Windows) er etiketter, der peger på en fil. Symbolske links er kloner af en fil, og de fungerer i de fleste tilfælde på samme måde som originalen. Derfor vil de aliasser og genveje, som deles på Dropbox, muligvis ikke kunne åbnes på enheder, hvor den samme sti ikke findes.

Hvorfor står der “Sikkerhedskopi af symbolsk link” i min mappe?

Alle de elementer, der blev synkroniseret med din Dropbox-konto via et symbolsk link, der førte til et sted uden for din Dropbox-mappe, før midten af 2019, findes i en kopi af mappen med samme navn, men med [Mappenavn] (Sikkerhedskopi af symbolsk link) føjet til navnet.

Hvis der ændres i elementerne på den oprindelige placering, som det symbolske link refererede til, synkroniseres de ikke længere med din Dropbox-konto. Hvis du stadig ønsker at synkronisere originalen, anbefaler vi, at du tilføjer det pågældende element til din Dropbox-konto i stedet for det symbolske link.

Mappen er som standard ikke markeret i dine indstillinger for selektiv synkronisering. Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Hvorfor har jeg en mappe med navnet “Sikkerhedskopier af delte symbolske links”?

Alle de elementer, som blev synkroniseret med din Dropbox-konto via et symbolsk link, der var placeret i en delt mappe, og som førte til et sted uden for en delt Dropbox-mappe, før midten af 2019, findes i en ny mappe med navnet Sikkerhedskopi af symbolsk link. Hvis der ændres i elementerne på den oprindelige placering, som det symbolske link refererede til, synkroniseres de ikke længere med din Dropbox-konto.

Brugere med adgang til den delte mappe har måske ikke længere adgang til det indhold, som disse symbolske links refererer til. De vil kun kunne se filerne til de symbolske links. Hvis du vil give disse brugere adgang til både det symbolske link og det element, det refererer til, skal du flytte det refererede element til den delte mappe.