Hvordan bruke Dropbox Transfer

Med Dropbox Transfer er det enkelt å sende filer du ikke trenger å samarbeide på. Du kan for eksempel bruke Dropbox Transfer til å sende et ferdig produkt eller en kontrakt til en kunde.

Dropbox Transfer gir eiere av overføringer mer kontroll enn å dele en mappe fordi:

• Eiere av overføringer kan se hvor mange ganger en overføring har blitt vist eller lastet ned
  • Filer som deles via en overføring, vises ikke i mottakerens Dropbox-mappe
  • Overføringer utløper automatisk etter 7 dager
  • Mottakere kan ikke redigere filer i en overføring

Når du sender en overføring, vil mottakeren få en kobling med navnet ditt, en liste over filnavn og størrelser, og utløpsdatoen for overføringen. Mottakerne kan dele koblingen. Det kreves ikke noen Dropbox-konto for å få tilgang til eller laste ned en overføring.

Obs! Størrelsesgrensen for overføringen avhenger av hvilket abonnement du har.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise eller Education: 100 GB

Hvordan opprette en overføring

Slik oppretter du en overføring på dropbox.com:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Klikk på Opprett overføring.
  4. Du kan legge til filer til overføringen på en av tre måter:
    • Klikk på pluss-ikonet
    • Dra og slipp filer fra datamaskinen
    • Klikk på Legg til fra Dropbox.
  5. Klikk på Neste.
  6. Velg utløpsdato ved hjelp av nedtrekksmenyen.
    • Overføringer utløper automatisk etter 7 dager, men Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-brukere har muligheten til å sette overføringen til å utløpe om 7, 30, 60 eller 90 dager
  7. Klikk på Neste.
  8. Klikk på Kopier kobling eller Send via e-post.

Slik oppretter du en overføring fra Dropbox-mappen på datamaskinen din:

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen din.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil legge til i overføringen.
  3. Klikk på Send med Transfer …
    • Hvis du vil angi utløpsdato eller et passord for overføringen din, klikker du på tannhjul-ikonet
    • Hvis du vil legge til flere filer, klikker du på pluss-ikonet
  4. Klikk på Neste.
  5. Klikk på Kopier kobling eller Send overføring via e-post for å dele koblingen til overføringen din.

Obs! Du vil bare se Visninger og Nedlastinger for overføringer som er sendt via e-post.

Dropbox Professional-brukere kan opprette en overføring ved hjelp av en iOS-enhet. Slik gjør du det:

1. Åpne Dropbox-appen på iOS-enheten.
  2. Trykk på Opprett (pluss-ikonet).
  3. Trykk på Overfør filer.
  4. Trykk på Legg til fra Dropbox, og velg deretter filene du vil legge til i overføringen.
    • Obs! Du kan ikke legge til mapper i en overføring på iOS i øyeblikket
  5. Trykk på Angi utløpsdato for å velge en utløpsdato.
    • Overføringer utløper automatisk etter 7 dager, men Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-brukere har muligheten til å sette overføringen til å utløpe om 7, 30, 60 eller 90 dager
  6. Trykk på Legg til passord for å legge til et passord for overføringen.
  7. Trykk på Fortsett.
  8. Trykk på Kopier kobling for å dele overføringskoblingen.

Hvordan tilpasse en overføring

Hvis du har et Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- eller Education-abonnement, kan du endre bakgrunnen for overføringen eller legge til en egen logo. Bakgrunnen og logoen du velger vises på alle overføringene dine, med mindre du endrer dem igjen.

Slik tilpasser du overføringene dine:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Klikk på Tilpasset design.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Velg bakgrunn eller Velg logo, for å legge til en bakgrunnsfarge, et bakgrunnsbilde eller en logo.
  5. Klikk Lagre.

Hvordan slette en overføring

Hvis du sletter en overføring, fjernes denne overføringen fra kontoen din, og de som har koblingen vil ikke være i stand til å se filene. Hvordan slette en overføring:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Klikk på ikonet ... (ellipse) ved siden av overføringen du vil slette.
  4. Klikk på Slett.

Slettede overføringer kan ikke gjenopprettes.

Hvordan finne ut hvor mange ganger en overføring har blitt vist eller lastet ned

Eiere av overføringer vil motta en e-post som informerer dem når noen har lastet ned overføringen deres. Hvordan finne ut hvor mange ganger en overføring har blitt vist eller lastet ned

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Se Besøk og Nedlastinger ved siden av hver overføring.

Hvordan endre utløpsdatoen til en overføring

Utløpte overføringer er ikke lenger tilgjengelige for de som har koblingen, og kan ikke sendes på nytt. Slik endrer du utløpsdatoen etter at en overføring er sendt:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Klikk på overføringen du vil endre.
  4. Under Innstillinger klikker du på pilen nedenfor Utløpsdato og velger ønsket utløpsdato.
  5. Klikk på Lagre.

Obs! Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-brukere kan angi en utløpsdato på opptil et år fremover i tid.

Hvordan vise utløpte overføringer

Hvis du er eier av overføringen og ønsker å se en utløpt overføring:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Overfør.
  3. Klikk på Utløpt‑fanen.

Obs! Basic-brukere kan ikke vise utløpte overføringer.

Hvordan laste ned filer fra en overføring

Slik laster du ned filer fra en overføring til datamaskinen din:

1. Åpne Dropbox Transfer-koblingen.
  2. Klikk på Last ned-knappen.

Filene blir lastet ned til nettleserens standard nedlastingssted i en .zip-fil med titelen Transfer.

Slik lagrer du filer fra en overføring til Dropbox-kontoen din:

1. Åpne Dropbox Transfer-koblingen.
  2. Klikk på Lagre i Dropbox.

Filen lagres i en ny mappe inni Dropbox Transfer-filer-mappen.

Hvordan administrere overføringer for Dropbox Business-teamet

Slik deaktiverer du teamets evne til å opprette filoverføringer:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Deling.
  5. Ved siden av Dele filer ved hjelp av Dropbox Transfer, bytter du til Av.

Eksisterende overføringskoblinger vil ikke lenger kunne benyttes.

Obs! Det er bare teamadministratorer som kan administrere denne innstillingen – administratorer for brukerbehandling og støtteadministratorer kan ikke deaktivere overføringer.

Slik ser du teamets overføringsaktivitet:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Aktivitet.
  4. Filtrer etter aktiviteten du vil vise.

Obs! Når et teammedlem fjernes fra et team, vil overføringene de opprettet mens de var på teamet bli slettet og ikke lenger være tilgjengelige.