Hoeveel apparaten kan ik gebruiken met mijn Dropbox-account?

Bijgewerkt Mar 11, 2024
person icon

Gebruikers van betaalde Dropbox-abonnementen kunnen zich aanmelden op een onbeperkt aantal apparaten, maar voor gebruikers van Dropbox Basic geldt een limiet.

Wanneer je inlogt bij de Dropbox desktop-app of mobiele app, wordt het apparaat toegevoegd aan je apparatenlijst op de beveiligingspagina van je accountinstellingen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig een back-up van bestanden kunt maken.

Wat is de apparaatlimiet voor mijn Dropbox-abonnement?

Afhankelijk van je abonnement kun je bij een bepaald aantal apparaten tegelijk zijn aangemeld.

Dropbox Basic

Dropbox Basic-gebruikers kunnen op maximaal drie apparaten tegelijk zijn aangemeld.

highlight icon

Opmerking: Als je een Basic-gebruiker bent, blijven alle apparaten waarmee je je vóór maart 2019 hebt aangemeld op de apparatenlijst staan, ook wanneer je bij meer dan drie apparaten bent aangemeld. Maar als je je wilt aanmelden bij een nieuw apparaat, moet je je afmelden bij je bestaande apparaten, of je Dropbox-account upgraden.

Dropbox-abonnementen Plus, Family, Professional en Essentials

Gebruikers van Dropbox Plus, Family, Professional en Essentials kunnen zich aanmelden bij zoveel apparaten als ze nodig hebben.

Dropbox-abonnementen Advanced, Business Plus en Enterprise

Dropbox-teamgebruikers kunnen zich bij zoveel apparaten aanmelden als ze nodig hebben, maar beheerders van Advanced-, Business Plus- en Enterprise-teams kunnen het aantal apparaten beperken dat hun teams mogen koppelen.

highlight icon

Opmerking: als je je aanmeldt op dropbox.com, telt die aanmelding niet mee voor het totale aantal apparaten, en wordt dat apparaat niet toegevoegd aan de apparatenlijst.

Hoe geef ik mijn apparatenlijst weer?

Je lijst met aangesloten apparaten vind je op de beveiligingspagina van je accountinstellingen. Je vindt deze als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.

Je apparaten staan vermeld onder Apparaten.

Wat moet ik doen als mijn apparaatlimiet is bereikt?

Als je als Dropbox Basic-gebruiker al bent aangemeld bij drie apparaten en probeert je aan te melden bij een ander apparaat, wordt je gevraagd om je af te melden bij een van je bestaande apparaten.

Je kunt je ook afmelden bij apparaten om ze uit de apparatenlijst te verwijderen.