Aan- en afmelden bij je account

Als je Dropbox wilt gebruiken op dropbox.com, in de Dropbox-desktopapp of in de mobiele Dropbox-app, moet je je eerst aanmelden. Heb je nog geen account, dan kun je een account maken

Wanneer je je aanmeldt bij de desktopapp of mobiele app op een apparaat, wordt dat apparaat toegevoegd aan de apparatenlijst op de beveiligingspagina van je accountinstellingen

Meer informatie over de apparatenlijst en hoe je je op afstand kunt afmelden op een apparaat

Meld je aan op dropbox.com.

Open een webbrowser en ga naar dropbox.com. Je ziet hier opties om je aan te melden met je e‑mailadres en wachtwoord, of met Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren

Aanmelden bij de desktopapp

Als je de Dropbox-desktopapp hebt geïnstalleerd en nog niet bent aangemeld, wordt je gevraagd je aan te melden zodra je de app opent. Je ziet opties om je aan te melden met je e‑mailadres en wachtwoord, of met Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren

Als je bent aangemeld bij een account en een gekoppeld account hebt waarbij je je wilt aanmelden:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de tab Account. Het e‑mailadres van je gekoppelde account wordt weergegeven.
  3. Klik naast je gekoppelde account op Aanmelden.

Aanmelden bij de mobiele app

Als je de mobiele Dropbox-app hebt geïnstalleerd en nog niet bent aangemeld, wordt je gevraagd je aan te melden zodra je de app opent. Je ziet opties om je aan te melden met je e‑mailadres en wachtwoord, of met Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren

Als je bent aangemeld bij een account en een gekoppeld account hebt waarbij je je wilt aanmelden:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen.
  • Android: tik op het menupictogram (horizontale lijnen) linksboven en vervolgens op Instellingen.
  • iPhone/iPad: tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder en vervolgens op het tandwielpictogram linksboven.

3. Tik onder je gekoppelde account op <b">Aanmelden.</b">

Afmelden bij dropbox.com

Ga naar dropbox.com, klik op je avatar (profielfoto of initialen) en klik op Afmelden.

Afmelden bij de desktopapp

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de tab Account
  3. Klik op Afmelden.
    • Als je gekoppelde accounts hebt, klik je op Afmelden naast het account waarbij je je wilt afmelden. De accounts blijven gekoppeld en je blijft aangemeld bij het andere account.
  4. Klik nog een keer op Afmelden om de actie te bevestigen.

Afmelden bij de mobiele app

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen.
  • Android: tik op het menupictogram (horizontale lijnen) linksboven en vervolgens op Instellingen.
  • iPhone/iPad: tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder en vervolgens op het tandwielpictogram linksboven.
    • Als je gekoppelde accounts hebt, ga je naar de mobiele instellingen van het account waarbij je je wilt afmelden. Zo niet, wissel dan van account.

3. Tik op Afmelden bij deze Dropbox.