Aan- of afmelden bij je Dropbox-account

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

Om bestanden in Dropbox op te slaan, moet je aangemeld zijn. Als je nog geen account hebt, lees dan hoe je een Dropbox-account maakt.

Als je je Dropbox-wachtwoord bent vergeten, kun je je wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen om weer toegang tot je account te krijgen.

Als je je Dropbox-wachtwoord wel weet maar geen toegang hebt tot het bijbehorende e-mailadres, meld je dan aan bij Dropbox en wijzig je e-mailadres onmiddellijk.

Aanmelden bij je Dropbox-account

Ga naar dropbox.com in een naar browser en klik rechtsboven op de pagina op Aanmelden. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord, Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren.

Nadat je de Dropbox desktop-app hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd je aan te melden als je je nog niet hebt aangemeld op dropbox.com Je kunt je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord, Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren

Als je bent aangemeld bij een account en een gekoppeld account hebt waarbij je je wilt aanmelden:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Account. Het e‑mailadres van je gekoppelde account wordt weergegeven.
  5. Klik naast je gekoppelde account op Aanmelden.

Nadat je de mobiele Dropbox-app hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd om je aan te melden als je je nog niet hebt aangemeld op dropbox.com. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord, Google of Apple. Als je nog geen account hebt, klik je op Registreren

Als je bent aangemeld bij een account en een gekoppeld account hebt waarbij je je wilt aanmelden:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen. Dit doe je als volgt:
    • Android: tik op Account onderaan het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
    • iPhone/iPad: tik op de avatar (persoonpictogram) rechtsonder en tik vervolgens op de pijl omhoog/pijl omlaag naast je e-mailadres om over te schakelen naar je gekoppelde account.
  3. Tik onder je gekoppelde account op Aanmelden.

Afmelden bij je Dropbox-account

Op dropbox.com: klik op je avatar (profielfoto of initialen) en klik op Afmelden.
  1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Account.
  5. Klik op Afmelden.
    • Als je gekoppelde accounts hebt, klik je op Afmelden naast het account waarbij je je wilt afmelden. De accounts blijven gekoppeld en het andere account blijft aangemeld.
  6. Klik nogmaals op Afmelden om te bevestigen.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen. Dit doe je als volgt:
    • Android: tik op Account onderaan het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
    • iPhone of iPad: tik op de avatar (persoonpictogram) rechtsonder.
      • Als je gekoppelde accounts hebt, ga je naar de mobiele instellingen van het account waarbij je je wilt afmelden. Zo niet, wissel dan van account.
  3. Tik op Afmelden bij deze Dropbox.

Problemen met aanmelden?

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het aanmelden nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, neem dan contact op met Dropbox Support.