Bestanden kopiëren vanuit Google Drive

Bijgewerkt Jan 16, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor alle persoonlijke Dropbox-gebruikers. Deze functie is niet beschikbaar voor teamaccounts.

Je kunt bestanden van Google Drive naar je Dropbox-account kopiëren. Deze functie is alleen beschikbaar op dropbox.com.

Bestanden vanuit Google Drive naar Dropbox importeren

Bestanden kopiëren van je Google account naar dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Klik op Importeren uit Google Drive.Een pop-upvenster toont bestanden en mappen in je Google-account.
    • Geef Dropbox toegang tot je Google-account als daarom wordt gevraagd.
  4. Klik op het bestand dat je naar Dropbox wilt uploaden.
highlighter icon

Opmerkingen:

• Je kunt de vervolgkeuzelijst in de zoekbalk gebruiken om verschillende soorten bestanden te filteren.
  • Je kunt meerdere bestanden selecteren door te klikken en de cursor te slepen, of door te klikken terwijl je ctrl (Windows) of alt (Mac) op je toetsenbord ingedrukt houdt.
  • Je kunt alleen bestanden uit Google importeren, geen mappen.

1. Klik op Selecteer.
  2. Vink de juiste selectievakjes aan om te beheren hoe Google Drive bestanden in je dropbox-account worden georganiseerd. Je kunt kiezen tussen:
    • Mapstructuur behouden: Als het vakje naast deze optie is aangevinkt, worden de geüploade bestanden georganiseerd in dezelfde mappenstructuur als in Google Drive. Dit betekent dat als je een bestand selecteert dat is georganiseerd in een map en bovenliggende map, het bestand, de map en de bovenliggende map worden weergegeven in je Dropbox-account. Alleen de bestanden die je selecteert worden geüpload naar je Dropbox-account, niet alle bestanden in deze mappen in Google Drive.
    • Bestanden met dezelfde naam overschrijven: Als het vakje naast deze optie is aangevinkt zullen bestanden die je uploadt vanuit Google Drive bestaande Dropbox-bestanden met dezelfde naam vervangen.
    • Bestanden uit bron verwijderen: Als het vakje naast deze optie is aangevinkt zullen bestanden die je uploadt vanuit Google Drive in Google Driver verwijdert worden nadat ze zijn geüpload naar Dropbox.
  3. Klik op Uploaden.

Je krijgt via e-mail een bevestiging van de upload.

Kan ik bestanden uit meer dan één Google-account kopiëren?

Ja, je kunt bestanden uploaden vanuit elk Google-account waar je toegang toe hebt. Je kunt echter niet met meer dan één Google-account tegelijkertijd verbonden zijn.

Bestanden toevoegen vanuit een andere Google-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Klik op Importeren uit Google Drive.
    • Als er een pop-upvenster verschijnt, klik je rechtsboven op de knop Google-account wijzigen.Volg daarna de instructies om een andere Google-account aan Dropbox te koppelen.
  4. Kies het Google-account waarbij jij je wilt aanmelden of klik op Een ander account gebruiken.

Meer informatie over apps van derden op Dropbox beheren.