Dropbox Capture gebruiken

Bijgewerkt Oct 10, 2023
person icon

Dropbox Capture is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers, maar voor bepaalde functies zijn andere abonnementen vereist.

Met Dropbox Capture kun je je scherm, camera en microfoon opnemen om videoberichten, geluidsopnamen, schermafdrukken en GIF's te maken die je met anderen kunt delen.

Hoeveel opnametijd je hebt, hangt af van je abonnement:

• Gebruikers met de Dropbox-abonnementen Basic, Plus of Family kunnen in totaal maximaal twee uur opnemen, zonder limiet per opname.
  • Gebruikers van Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced en Enterprise hebben onbeperkte opnametijd tot aan hun opslaglimiet.

Je resterende opnametijd wordt bovenaan de Dropbox Capture-desktopapp weergegeven in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). De resterende opnametijd wordt weergegeven zodra je je eerste video hebt opgenomen. Als je een video verwijdert, wordt de lengte ervan weer bij je resterende opnametijd opgeteld. Als je Dropbox Capture aan iemand aanbeveelt, wordt er extra opnametijd toegevoegd aan je account.

highlight icon

Bekijk deze video voor een kort overzicht van Dropbox Capture.

Camera-effecten toepassen in Dropbox Capture

Voordat je begint met opnemen, kun je effecten toepassen op je camera in Dropbox Capture, zoals cameragrootte selecteren, de camera in- of uitschakelen, virtuele achtergronden selecteren en je uiterlijk bijwerken.

highlight icon

Opmerking: Om camera-effecten uit te schakelen, selecteer je Geen in het menu Virtuele achtergronden en schuif je Uiterlijk bijwerken naar 0.

Je camera moet aan staan om camera-effecten te kunnen toepassen. Je zet je camera als volg aan of uit:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Selecteer Scherm- + camera-opname of Camera.
  3. Klik op het camerapictogram om je camera aan of uit te zetten.
highlight icon

Opmerkingen:

• Als je je camera uitzet, is de achtergrond je Dropbox-avatar of je initialen, met een effen achtergrondkleur. De functies Virtuele achtergronden en Uiterlijk worden uitgeschakeld.
  • Als je een nieuwe opname start, wordt de camerafunctie ingeschakeld met de laatst gebruikte instellingen voor je virtuele achtergrond en uiterlijk.

Je selecteert als volgt de cameragrootte:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Selecteer Scherm- + camera-opname of Camera.
  3. Klik linksonder op het vierkante pictogram onder de gezichtsballon.
  4. Klik en houd de hoeken ingedrukt om de grootte van de camera aan te passen.

Je selecteert als volgt een virtuele achtergrond:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Selecteer Scherm- + camera-opname of Camera.
  3. Klik linksonder op het persoonspictogram onder de gezichtsballon.
  4. Kies een optie uit het menu dat verschijnt:
    • Effen kleuren: je achtergrond wordt vervangen door een effen kleur.
      • Klik op '+' (plus-pictogram) rechts van de kleuren om een nieuwe kleur toe te voegen, of selecteer een kleur en druk op Delete op je toetsenbord om een kleur te verwijderen.
    • Geen: er wordt geen achtergrondeffect toegevoegd.
    • Vervagen: je achtergrond wordt onscherp.
    • Kleurverloop: je achtergrond wordt vervangen door een kleurverloop.
    • Aangepaste afbeelding of video: je achtergrond wordt vervangen door een eigen afbeelding of video van jou.
      • Klik op '+' (plus-pictogram) onder Geen, Vervagen of Kleurverloop om een eigen afbeelding of video te uploaden om als achtergrond te gebruiken.
highlight icon

Opmerkingen:

• Als je een optie selecteert, wordt je achtergrond automatisch bijgewerkt.
  • Geüploade afbeeldingen en video's worden opgeslagen in je achtergrondbibliotheek, tenzij je ze verwijdert.

Je werkt als volgt je uiterlijk bij:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Selecteer Scherm- + camera-opname of Camera.
  3. Klik linksonder op het fonkelpictogram onder de gezichtsballon.
  4. Klik en sleep de schuifregelaar om de intensiteit van het filter aan te passen.

Opnemen met Dropbox Capture

Je neemt als volgt op dropbox.com op:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Scherm opnemen
    • Bij het eerste gebruik word je gevraagd toestemming te geven aan Dropbox Capture om je camera en microfoon te gebruiken.
  3. Volg de aanwijzingen van de browser en selecteer Volledig scherm, Venster of Tabblad.
  4. Klik op Delen.
  5. Je selecteert als volgt je opname-instellingen:
    • Klik op het microfoonpictogram om je microfoon aan of uit te zetten, of om een andere microfoon te selecteren.
    • Klik op het camerapictogram om je camera aan of uit te zetten, of om een andere camera te selecteren.
  6. Klik op het startpictogram (rode cirkel) om de opname te starten.
  7. Klik op het onderbrekingspictogram (twee verticale lijnen) of het stoppictogram (wit vierkant in een rode cirkel) om de opname te stoppen.

Je opname wordt automatisch opgeslagen in je Dropbox-account.

highlight icon

Opmerking: Schermopnames die zijn gemaakt op dropbox.com, worden opgeslagen in de map van waaruit ze zijn gestart. Als je de opname echter start in een teammap of gedeelde map, wordt de opname opgeslagen in de teammap of de gedeelde map 'Capture'.

Je neemt als volgt je scherm op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Selecteer als volgt wat je wilt opnemen:
    • Klik op Scherm- + camera-opname om je scherm en camera op te nemen. Je kunt eventueel ook je microfoon opnemen.
    • Klik op Schermopname om alleen je scherm en microfoon op te nemen.
    • Klik op GIF om je opgenomen scherm op te slaan als GIF-bestand.
  3. Je selecteert als volgt welk deel van het scherm je wilt opnemen:
    • Klik eenmaal om je hele scherm op te nemen.
    • Maak een opname van een bepaald deel van je scherm door te klikken en te slepen.
    • Druk op de spatiebalk om een bepaald venster op te nemen.
  4. Klik op het microfoonpictogram om je microfoon aan of uit te zetten.
  5. (Alleen Scherm- + camera-opname) Klik eventueel op het fonkelpictogram in het voorbeeld van je camera om de achtergrond onscherp te maken.
  6. Klik op het startpictogram (rode cirkel) om de opname te starten.
  7. Klik op het onderbrekingspictogram (twee verticale lijnen) of het stoppictogram (wit vierkant in een rode cirkel) om de opname te stoppen.

Je neemt als volgt alleen je camera op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Meer weergeven en vervolgens op Camera.
  3. Klik op het microfoonpictogram om je microfoon aan of uit te zetten.
  4. Klik eventueel op het fonkelpictogram onderaan het voorbeeld van je camera om de achtergrond onscherp te maken.
  5. Klik op het startpictogram (rode cirkel) om de opname te starten.
  6. Klik op het onderbrekingspictogram (twee verticale lijnen) of het stoppictogram (wit vierkant in een rode cirkel) om de opname te stoppen.

Je neemt als volgt alleen je microfoon op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Audio-opname.
  3. Klik op het startpictogram (rode cirkel) om de opname te starten.
  4. Klik op het stoppictogram (wit vierkant in een rode cirkel) om de opname te stoppen.

Tijdens het opnemen van je camera of scherm kun je het volgende doen:

• Klik op het pictogram Tekenen in het zijpaneel om in je opname te tekenen.
  • Klik op het pictogram Onderbreken in het zijpaneel om de opname te onderbreken/hervatten.
  • Klik op het pictogram Opnieuw in het zijpaneel om de opname te stoppen en opnieuw te starten.
  • Klik op het pictogram Annuleren in het zijpaneel om de opname te stoppen en te annuleren.

Er wordt een link naar je opname(n) naar je klembord gekopieerd, en een kopie van je opname opgeslagen in de map 'Capture' in je Dropbox-account.

Een externe microfoon of camera gebruiken

Je gebruikt als volgt een externe microfoon of camera tijdens het opnemen:

1. Sluit het apparaat aan.
  2. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  3. Klik op '' (drie verticale puntjes) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Selecteer het apparaat dat je wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu naast Camera en Microfoon.

Een schermafdruk maken

Je kunt Dropbox Capture gebruiken om schermafdrukken te maken en deze vervolgens te markeren en te delen.

Meer informatie over het maken en opslaan van schermafdrukken met Dropbox Capture.