Dropbox Capture gebruiken

Met Dropbox Capture kun je je scherm, camera en microfoon opnemen om videoberichten, geluidsopnamen, schermafdrukken en GIF's te maken die je met anderen kunt delen.

Hoeveel opnametijd je hebt, hangt af van je abonnement:

• Gebruikers met de Dropbox-abonnementen Basic, Plus of Family kunnen in totaal maximaal twee uur opnemen, zonder limiet per opname.
  • Gebruikers met de Dropbox-abonnementen Professional, Standard, Advanced of Enterprise hebben onbeperkte opnametijd tot aan hun opslaglimiet.

Je resterende opnametijd wordt bovenaan de Dropbox Capture-desktopapp weergegeven in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). De resterende opnametijd wordt weergegeven zodra je je eerste video hebt opgenomen. Als je een video verwijdert, wordt de lengte ervan weer bij je resterende opnametijd opgeteld. Als je Dropbox Capture aan iemand aanbeveelt, wordt er extra opnametijd toegevoegd aan je account.

Opmerking: Mac-gebruikers moeten Dropbox Capture toegang geven tot schermopnamen, camera en microfoon via hun Systeemvoorkeuren.

Opnemen met Dropbox Capture

Je neemt als volgt je scherm op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
    • Klik op Schermopname + camera om je scherm en camera op te nemen. Je kunt eventueel ook je microfoon opnemen.
    • Klik op Schermopname om alleen je scherm en microfoon op te nemen.
    • Klik op GIF om je opgenomen scherm op te slaan als GIF-bestand.
  2. Kies welk deel van het scherm je wilt vastleggen.
  • Klik één keer om een schermafdruk van je hele scherm op te nemen of te maken.
  • Of maak een opname of schermafdruk van een bepaald deel van je scherm door te klikken en te slepen.
  • Druk op de spatiebalk om een bepaald venster op te nemen.

Opmerking: Je kunt je microfoon uitschakelen via het microfoonpictogram in het zijpaneel.

Lees meer over in- en uitschakeling van ondertiteling van video's die je maakt met Dropbox Capture.

Je neemt je camera als volgt op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Camera.
  3. Klik op het pictogram met de rode cirkel in het linkerzijpaneel om de opname te starten, en klik er nogmaals op om de opname te stoppen.

Je neemt als volgt je microfoon op:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Audio-opname.
  3. Klik op het pictogram met de rode cirkel in het linkerzijpaneel om de opname te starten, en klik er nogmaals op om de opname te stoppen.

Tijdens de opname kunt je het volgende doen:

• Klik op het pictogram Tekenen in het zijpaneel om in je opname te tekenen.
  • Klik op het pictogram Pauzeren in het zijpaneel om de opname te onderbreken/hervatten.
  • Klik op het pictogram Opnieuw uitvoeren in het zijpaneel om de opname te stoppen en opnieuw te starten.
  • Klik op het pictogram Annuleren in het zijpaneel om de opname te stoppen en te annuleren.

Er wordt een link naar je opname(n) naar je klembord gekopieerd, en een kopie van je opname opgeslagen in de map 'Capture' in je Dropbox-account.

Een externe microfoon of camera gebruiken

Je gebruikt als volgt een externe microfoon of camera tijdens het opnemen:

1. Sluit het apparaat aan.
  2. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  3. Klik op '' (drie verticale puntjes) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Selecteer het apparaat dat je wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu naast Camera en Microfoon.

Een schermafdruk maken

Je maakt als volgt een schermafdruk met Dropbox Capture:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Schermafdruk.
  3. Kies welk deel van je scherm je wilt vastleggen.
    • Klik één keer om een schermafdruk van je hele scherm te maken.
    • Of maak een schermafdruk van een bepaald deel van je scherm door te klikken en te slepen.
    • Druk op de spatiebalk om een schermafdruk te maken van een bepaalde afbeelding.

Er wordt kopie van je afbeelding naar je klembord gekopieerd en opgeslagen in de map 'Capture' in je Dropbox-account.

Je kopieert als volgt een link naar de schermafdruk:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op '' (drie verticale puntjes) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Stel Als de schermafdruk klaar is in op Link kopiëren.

Direct na het maken van een schermafdruk verschijnt er een melding in de rechterbenedenhoek van je scherm. Vanuit deze melding kun je:

• Voorbeeld
  • Markering
  • Verwijderen

Vanuit het annotatievenster kun je:

• Tekst toevoegen
  • Tekenen
  • Lijnen en vormen toevoegen
  • Bijsnijden
  • Vervagen

Wanneer je de geannoteerde afbeelding opslaat, wordt afhankelijk van je instelling bij Als de schermafdruk klaar is, de link of afbeelding naar je klembord gekopieerd en wordt de originele schermafdruk in de map 'Capture' in je Dropbox-account vervangen.