Opnames bewerken met Dropbox Capture

Bijgewerkt Oct 26, 2023
person icon

Dropbox Capture is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers, maar voor bepaalde functies zijn andere abonnementen vereist.

Je kunt je Dropbox Capture-opnames bewerken, zoals een opname bijsnijden en de stopwoordjes eruit verwijderen. Je kunt je video-opnames ook exporteren als GIF-bestanden.
highlight icon

Opmerkingen
:

• Gebruikers van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus en Family kunnen video's van vijf minuten of minder bewerken.
  • Gebruikers van Dropbox-abonnementen Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise kunnen video's van maximaal 30 minuten bewerken.
  • Alleen gebruikers van Dropbox-abonnementen Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise kunnen stopwoordjes verwijderen en GIF-bestanden genereren.
  • Er geldt een maximale bestandsgrootte van 2 GB voor alle opnames.

Video-opnames inkorten

Je kort als volgt video-opnames in die zijn gemaakt met Dropbox Capture:

1. Open de video via capture.dropbox.com.
  2. Klik op Video bewerken in de rechterzijbalk.
    • Je kunt ook de Dropbox Capture-desktop-app openen via de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac), met de muis een video aanwijzen en op het schaarpictogram klikken om deze te bewerken.
  3. Gebruik de knoppen onderaan het venster om een deel van je video te selecteren.
  4. Afhankelijk van wat je wilt doen, klik je op Selectie houden of Selectie verwijderen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan
    • Je kunt op elk moment op Annuleren klikken om de oorspronkelijke staat van je video te herstellen.

Als de bewerkte video's worden opgeslagen, vervangen ze de originele bestanden.

De namen van opnames kunnen worden gewijzigd door te klikken op het potloodpictogram rechts van de bestandsnaam.

Stopwoorden verwijderen

Als een video-opname met audio korter is dan 30 minuten, kun je de video automatisch bijsnijden om de 'uhm's' en 'eh's' uit de audio te verwijderen.

Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan bij capture.dropbox.com.
  2. Klik op de opname waaruit je de stopwoorden wilt verwijderen.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Klik op Stopwoordjes verwijderen.
highlight icon

Opmerking: De functie wordt pas ingeschakeld nadat de video is getranscribeerd en er ten minste 1 stopwoordje is gevonden. Na verwijdering van de stopwoordjes zie je in het bewerkingsvoorbeeld gele lijnen staan op de plaatsen waar stopwoordjes zijn verwijderd.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

De verwijdering van stopwoordjes kan enkele minuten duren, afhankelijk van de lengte van de video.

Een GIF maken

Je kunt GIF-bestanden maken met Dropbox Capture.

highlight icon

Opmerking: De opname mag maximaal 30 seconden duren. Het maken van een GIF kan enkele minuten duren, afhankelijk van de lengte van de opname.

Je maakt als volgt een GIF op capture.dropbox.com:

1. Meld je aan bij capture.dropbox.com.
  2. Klik op de opname die je naar GIF wilt converteren.
  3. Klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  4. Klik op Video downloaden als GIF.
  5. Geef het voorbeeld van het GIF-bestand weer en klik op Downloaden.

Je GIF wordt gedownload op je computer. De originele opname in Dropbox Capture blijft ongewijzigd.

Je kunt een GIF maken met de Dropbox Capture-app op macOS. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op Meer weergeven.
  3. Klik op GIF.
  4. Kies welk deel van het scherm je wilt vastleggen.
    • Klik eenmaal om je hele scherm op te nemen.
    • Maak een opname van een bepaald deel van je scherm door te klikken en te slepen.
    • Druk op de spatiebalk om een bepaald venster op te nemen.
  5. Klik op het stoppictogram (wit vierkant in een rode cirkel).
  6. Je GIF-bestand wordt automatisch opgeslagen in Dropbox Capture.

De Dropbox Capture-app voor Windows kan op dit moment nog geen GIF's maken.