Opnamen bewerken en delen met Dropbox Capture

Je kunt met Dropbox Capture gemaakt opnamen organiseren in verzamelingen die je kunt delen via een link. Je kunt ook afzonderlijke opnamen bewerken en delen op capture.dropbox.com en in de Dropbox Capture-desktopapp.

Je opnamen weergeven en organiseren

Je kunt je met Dropbox Capture gemaakte opnamen weergeven via capture.dropbox.com en de Dropbox Capture-desktopapp in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). Je kunt ook meerdere opnamen aan een verzameling toevoegen. Verzamelingen kunnen worden gedeeld via een link of via een Dropbox-teamaccount.

Bij het weergeven of bewerken van een Capture-opname in je webbrowser kun je klikken op Link bijvoegen in de rechterzijbalk om relevante links aan je project toe te voegen.

Je kunt opmerkingen toevoegen aan opnamen via capture.dropbox.com door een opmerking te typen in het vak 'Laat weten wat je ervan vindt…' onder een opname en te klikken op Plaatsen. Je wordt per e-mail op de hoogte gebracht wanneer er een opmerking wordt gemaakt over een van je opnamen.

Je Capture-video's bewerken

Je kunt bepaalde delen van je video's selecteren om te verwijderen of de video inkorten tot een gewenste lengte of segment.

Video's bewerken die zijn gemaakt met Dropbox Capture:

1. Open de video via capture.dropbox.com.
  2. Klik op Video bewerken in de rechterzijbalk van het scherm.
    • Je kunt Dropbox Capture ook openen via de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac), met de muis een video aanwijzen en op het schaarpictogram klikken om deze te bewerken.
  3. Gebruik de knoppen onderaan het venster om een deel van je video te selecteren.
  4. Afhankelijk van wat je wilt doen, klik je op Selectie houden of Selectie verwijderen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan
    • Je kunt op elk moment op Annuleren klikken om de oorspronkelijke staat van je video te herstellen.

Als de bewerkte video's worden opgeslagen, vervangen ze de originele bestanden.

De namen van opnamen kunnen worden gewijzigd door te klikken op het potloodpictogram rechts van de bestandsnaam.

Opmerking: Gebruikers van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus en Family kunnen video's van vijf minuten of minder bewerken. Gebruikers van de Dropbox-abonnementen Professional, Standard, Advanced en Enterprise kunnen video's van elke lengte bewerken.

Je opnamen delen

Nadat je een opname hebt gemaakt met Dropbox Capture, wordt een link ernaar gekopieerd naar je klembord en wordt een kopie opgeslagen in de map 'Capture' van je Dropbox-account.

Je deelt als volgt opnamen via capture.dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar capture.dropbox.com.
  3. Open de opname die je wilt delen.
  4. Selecteer weergavemachtigingen in het vervolgkeuzemenu rechtsboven op je scherm.
    • Je kunt machtigingen toewijzen aan Iedereen met de link, Teamleden of Alleen ik.
  5. Klik op de blauwe knop Link kopiëren in de rechterbovenhoek van het scherm.
  6. Deel de link naar je opname.

Je deelt als volgt opnamen vanuit de Dropbox Capture-desktopapp:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Wijs met de muis de recente opname aan die je wilt delen.
  3. Klik op het pictogram Link kopiëren.
  4. Deel de link naar je opname.

Als je een Dropbox Capture-link deelt via Slack, kan de kijker kiezen: de opname weergeven in Slack of hem openen in een nieuw browsertabblad. Als kijkers Capture-opnamen willen bekijken in Slack, moeten ze de verificatieprompts volgen om Slack te koppelen aan Dropbox Capture.

Je koppelt Slack als volgt los van Capture:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  4. Klik op Dropbox Capture.
  5. Klik op Ontkoppelen.

Opmerking: Hierdoor worden alle lopende Capture-sessies ontkoppeld. Dat betekent dat je je opnieuw moet aanmelden bij Capture via je browser of de desktop-app.

Zien wie je opnamen heeft bekeken

Je kunt zien wie de video's heeft bekeken die je hebt gemaakt met Dropbox Capture.

Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar capture.dropbox.com.
  3. Open een opname.
  4. Klik op de knop bekeken rechtsboven op je scherm.

Je wordt ook per e-mail op de hoogte gebracht wanneer iemand een door jou gemaakte video bekijkt.

Opmerking: Je kunt e-mailmeldingen uitschakelen door Voorkeuren te openen in de Dropbox Capture-desktopapp en de optie Een melding ontvangen wanneer iemand dit bekijkt uit te schakelen.